Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

IJskoud

Corine Hartman

prijs: € 15.00

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045205779


Over het boek

Deel vier in de serie psychologische thrillers rondom Jessica Haider

Wordt gerechtigheid bijzaak, als het leven van een dierbare op het spel staat?


Na de rigoureuze afrekening met een deel van haar verleden in Zielloos krijgt Jessy in IJskoud, het vierde deel van de Haider-serie, haar volgende opdracht van Saligia. De onorthodoxe rechercheur moet infiltreren in Corail, een bedrijf dat zich specialiseert in cryonisme, een wetenschappelijk experiment waarbij mensen die klinisch dood zijn worden ingevroren. Ze krijgt deze opdracht direct van Sir Ryan, de oprichter van Saligia. Hij veroordeelt cryonisme als duivels werk, en Corail blijkt na onderzoek nog veel helser dan Jessy in haar wildste dromen had kunnen bedenken.

De moordzaak waar Jessy in haar functie als politierechercheur op gezet wordt, vraagt daarnaast uitzonderlijk veel van haar. Een mediamagnaat wordt in zijn eigen huis in Meerssen op brute wijze vermoord, zijn vrouw mishandeld en voor dood achtergelaten. Jessy komt dan voor een vreselijk dilemma te staan: ze moet kiezen tussen twee kwaden, waarbij ze de demonen uit haar eigen verleden niet meer kan ontwijken.

Over Bloedlijn:
Genomineerd voor De Gouden Strop 2013:
'Gedurfd, rauw en hard.' - Juryrapport
Winnaar Crimezone Thriller Award voor Beste Nederlandse Thriller:
'Bloedstollend en onweerstaanbaar.' - Crimezone, *****
Winnaar Crimezone Thriller Award voor Beste Nederlandse Thriller:
'Bloedstollend en onweerstaanbaar.' - Crimezone, *****
'Harde thriller van de Nederlandse Karin Slaughter.' - Elsevier

Over Glashard:
'Glashard kan zich meten met de betere Amerikaanse actiethrillers.' - BOEK
'Spannend, leest als een sneltrein tot het bijzondere en lugubere eind.' - NBD Biblion
'Met Glashard gaat Hartman verder dan ooit. Een goed geschreven boek met een mooie plot en heldere personages.' - Dagblad van het Noorden


Over Zielloos:
Genomineerd voor De Gouden Strop 2014:
'Hartmans Haider is een fascinerend personage.' - Juryrapport
'Zielloos springt eruit vanwege de dwingende schrijfstijl en bewijst nog eens hoe slim de serie is opgezet.' - Juryrapport
'Hard, rauw en snel.' - Crimezone, ****
'Hartman weet haar uitzonderlijke serie spannend en verrassend te houden.' - AD , ****
'Met Zielloos heeft Hartman een intrigerend derde deel afgeleverd dat voldoet aan de hoge verwachtingen en smaakt naar meer.' - Crimezone, ****
' Ingenieus bedacht en realistisch beschreven.' - VN Detective & Thrillergids
TitelIJskoud
Auteur(s)Corine Hartman
ISBN9789045205779
Afmetingen216x141x30 mm
Aantal pagina's320
UitgeverKarakter Uitgevers F-NL
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht433 gram

  Ge(s)laagd

Geschreven op zaterdag 8 augustus 2015 door Jos van Cann

Je kunt veel van Jessica Haider, de hoofdpersoon, in de thrillers van Corine Hartman zeggen, maar niet dat ze saai is of een bureaupik (eh…). Een van de karaktereigenschappen van de rechercheur van het politiekorps in Maastricht is dat ze IJskoud is, niet toevallig ook de titel van deel vier in deze serie. Hierin krijgt Haider te maken met een brute moord op een mediamagnaat en met Corail, een organisatie waar mensen zich na hun dood tegen een forse vergoeding kunnen laten invriezen om over enkele eeuwen weer te worden ontdooid. Als de wetenschap dan zover is, tenminste. Beide zaken blijk niet wat ze op het eerste gezicht lijken. Bovendien raakt Haider (weer) persoonlijk (te) zeer betrokken en komt ze daardoor in de problemen.

Altijd mooi een afwijkend personage van de standaard-rechercheurs in misdaadromans; daarin is Hartman zeker geslaagd. Probleem met een seriepersonage, zoals Haider, is dat de plots gecompliceerder en extremer moeten worden om de spanning erin te houden en het verhaal van het hoofdpersonage interessant genoeg. Dat is met ‘IJskoud’  ook het geval, dat daardoor niet het niveau haalt van de eerste twee delen van de serie (zowel ‘Bloedlijn’ en als ‘Zielloos’ werd genomineerd voor de Gouden Strop, dat zegt genoeg). Het voordeel van een serie is echter dat het volgende boek weer nieuwe ronde nieuwe kansen biedt. Op naar ‘Doodskleed’!

Voeg een recensie toe »

   Lees en huiver met dit gruwelijke boek!

Geschreven op vrijdag 13 maart 2015 door Amanda de Leeuw van Weenen

Het vierde deel met Jessica Haider in de hoofdrol. Jessy is de Nederlandse, vrouwelijke bad cop. We gaan verder waar deel 3 gestopt is. Het boek begint met een brief die Jessica via haar neef uit Oostenrijk van haar tante krijgt. De brief gaat over Jessica, ze heeft vroeger toen ze een jaar of 3 was een tijdje bij haar oom en tante gewoond, hier is ze mishandeld en vernederd door haar oom. Haar tante wil dit nog opbiechten voordat ze zelfmoord pleegt. Jessy zou Jessy niet zijn als ze hier niet meteen werk van zou maken. Ze schakelt Saligia in om haar oom op te sporen en bij haar thuis te laten bezorgen en wat ze dan met hem van plan is... 
Ondertussen krijgt ze te maken met een gruwelijke moord op een rijke producent en de mishandeling van zijn vrouw. De kinderen van het gezin treffen hun ouders zo aan en schakelen de politie in. Er blijkt veel oud zeer in het gezin te heersen en de uitkomst van dit onderzoek is uiterst verrassend en zeer verdrietig. 
Ze krijgt ook nog een zaak toegewezen bij Saligia, hierbij moet ze een bedrijf te gronde richten wat zich richt op cryonisme, het invriezen van mensen die hier veel voor betalen en hopen over 500 jaar weer tot leven gewekt te kunnen worden. Het blijkt een louche zaakje waar een persoonlijk staartje aan zit voor Jessy. Ze blijken hier ook in het geheim aan orgaantransplantaties te doen, niet geheel volgens het boekje.
Jessy moet weer vele obstakels overwinnen om alle zaken tot een goed einde te brengen, dit lukt helaas niet in alle gevallen. Jessy is weer ongelofelijk hard en goed neergezet, je raakt aan haar verslaafd!
Corine heeft met dit 4de deel weer een heerlijk gruwelijk boek neergezet, goed voor meerdere spannende en gruwelijke uurtjes leesplezier. Nagelbijtend spannend met een zéér verassend einde!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.