Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Dekmantel

Loes den Hollander

prijs: € 19.95

335 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045204147


Over het boek

Angst, verdenking en wraakgevoelens... zinderende ingrediƫnten voor een heerlijke LOES Als een grootscheeps DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader. De ouders van Jellemieke raken verstrikt in een onderlinge strijd die zich toespitst op hun uiteenlopende idee:en over wraak en recht op vergelding. De vrouw van de dader voelt zichzelf steeds verder wegdrijven van alles wat haar relatie leek voor te stellen. Tijdens het proces dat volgt, verdwijnt de jongste dochter van de moordenaar. Aanvankelijk denkt men dat de emoties over de daad van haar vader haar te veel zijn geworden, maar dat verandert als er aanwijzingen komen dat ze niet geheel vrijwillig is weggegaan. In de beide families nestelt zich achterdocht, verdenking en angst. Wie is kwaad genoeg om de moord op Jellemieke te wreken? En op wie is de woede vooral gericht? Het antwoord lijkt voor de hand te liggen...
Angst, verdenking en wraakgevoelens... zinderende ingrediƫnten voor een heerlijke LOES

Als een grootscheeps DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader. De ouders van Jellemieke raken verstrikt in een onderlinge strijd die zich toespitst op hun uiteenlopende idee:en over wraak en recht op vergelding.
De vrouw van de dader voelt zichzelf steeds verder wegdrijven van alles wat haar relatie leek voor te stellen. Tijdens het proces dat volgt, verdwijnt de jongste dochter van de moordenaar. Aanvankelijk denkt men dat de emoties over de daad van haar vader haar te veel zijn geworden, maar dat verandert als er aanwijzingen komen dat ze niet geheel vrijwillig is weggegaan.
In de beide families nestelt zich achterdocht, verdenking en angst. Wie is kwaad genoeg om de moord op Jellemieke te wreken? En op wie is de woede vooral gericht?
Het antwoord lijkt voor de hand te liggen...
TitelDekmantel
Auteur(s)Loes den Hollander
ISBN9789045204147
Afmetingen216x139x33 mm
Aantal pagina's335
UitgeverKarakter Uitgevers F-NL
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht488 gram
Voeg een recensie toe »

   Een boek dat je pakt.

Geschreven op vrijdag 24 januari 2014 door Hannie Snels
Dekmantel - Loes den Hollander Zo het boek dat ik aan het lezen was, moet maar even wachten want het nieuwe boek Dekmantel van Loes den Hollander is in huis. Dit is alweer het 15e boek dat zij heeft geschreven. Dit boek gaat over een grootscheeps DNA-onderzoek dat de dader van Jellemieke Kaagman zal aanwijzen. het meisje is op 14 jarige leeftijd verkracht en vermoord. 12 jaar later wordt eindelijk de moordenaar gevonden. Daardoor gebeuren bij de familie van het slachtoffer, als bij de familie van de dader erg veel dingen die verandering gaan brengen in hun leven. Meteen als je begint met lezen wordt je al met het hele verhaal meegezogen. Het boek heeft twee verhaallijnen. Dit is zeker niet storend en leest erg prettig. Het ene gedeelte gaat over Maggie de vrouw van de dader, zij schrijft in dagboekvorm aan haar man Winston. Hier lees je hoe zijzelf over al het gebeurde denkt en hoe plotseling haar leven is veranderd door de misdaad van haar man. In het andere gedeelte staat alles over het reilen en zeilen van de ouders van Jellemieke.Hoe dat zij en hun familie alles beleven en wat het verlies van hun dochter, allemaal voor verandering bij het echtpaar teweeg brengt. Uiteindelijk is het een zeer verrassend einde van dit verhaal. Ikzelf vond dit een boek van Loes den Hollander, op een andere manier geschreven dan je bent gewent van haar. Het is een verhaal dat je pakt en waar je later nog aan terug denkt. Ik kon dan ook na het lezen van dit boek, niet meteen weer een ander boek gaan lezen. Dit verhaal moest even betijen. Voor mijzelf is dit het mooiste boek van haar en van mij krijgt het 5 sterren.