Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Bloedlijn

Corine Hartman

prijs: € 15.00

280 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045201504


Over het boek

Rechercheur Jessica Haider is de Nederlandse Dexter! Bloedlijn is het eerste deel in een serie bloedstollende psychologische thrillers van Corine Hartman. Voor deze serie heeft Hartman het personage Jessica Haider in het leven geroepen, een mooie, maar onconventionele rechercheur, die veel weg heeft van Jeff Lindsays Dexter: behalve dat zij moord- en geweldsdelicten oplost, laat zij ook een spoor van onopgeloste moordzaken na. De killer die Jessy achter zich aan krijgt, mag erop rekenen dat er wel heel definitief met hem wordt afgerekend... Rechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren. Na een gedwongen verlof mag Jessy bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Al snel blijkt dat het meisje alle reden had om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Jessy duikt in het leven van het kwekersgezin, maar heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat- en-muisspel op leven en dood.
Rechercheur Jessica Haider is de Nederlandse Dexter!

Bloedlijn is het eerste deel in een serie bloedstollende psychologische thrillers van Corine Hartman. Voor deze serie heeft Hartman het personage Jessica Haider in het leven geroepen, een mooie, maar onconventionele rechercheur, die veel weg heeft van Jeff Lindsays Dexter: behalve dat zij moord- en geweldsdelicten oplost, laat zij ook een spoor van onopgeloste moordzaken na. De killer die Jessy achter zich aan krijgt, mag erop rekenen dat er wel heel definitief met hem wordt afgerekend...

Rechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.

Na een gedwongen verlof mag Jessy bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Al snel blijkt dat het meisje alle reden had om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Jessy duikt in het leven van het kwekersgezin, maar heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat- en-muisspel op leven en dood.


TitelBloedlijn
Auteur(s)Corine Hartman
ISBN9789045201504
Afmetingen216x141x29 mm
Aantal pagina's280
UitgeverKarakter Uitgevers F-NL
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht419 gram

  Vier sterren!

Geschreven op dinsdag 19 februari 2013 door Sanne Scholten

Na de De Winter-serie en enkele op zichzelf staande thrillers is Corine Hartman terug met Bloedlijn, het eerste deel in een nieuwe serie. En dat doet ze verrassend goed. Bloedlijn is een stuk harder als we van Hartman gewend zijn en ook hoofdpersoon Jessica Haider is niet alleen maar een sympathieke speurder zoals je die in de meeste thrillers tegenkomt. Jessy heeft ook een duistere kant en dat maakt Bloedlijn anders dan andere thrillers. Ik was in ieder geval erg verrast. Positief verrast: door de originaliteit, de verrassend goede plot en spanningsopbouw en een cliffhanger die ervoor zorgt dat je direct verder wil lezen in deel twee. Gelukkig hoeven we daar niet al te lang meer op te wachten.

Klein minpuntje: het verhaal speelt zich af in Zuid-Limburg en Corine Hartman is vast wel eens een weekendje in Zuid-Limburg geweest, maar veel meer dan dat weet ze er niet van. Locaties blijven nogal vaag, maar dat doet verder geen afbreuk aan het verhaal en zal alleen inwoners van Zuid-Limburg opvallen.

Ik geef vier sterren!

Voeg een recensie toe »

   Uniek !

Geschreven op zondag 3 maart 2013 door GUY A.S.M. DOMS

Bloedlijn is het eerste deel van een nieuwe serie met rechercheur Jessy (Jessica) Haider als centraal personage. Jessy, wiens zoon op een gruwelijke manier werd vermoord door een psychopaat, gaat gebukt onder het verdriet en bulkt van opgekropte woede.
Na een periode van inactiviteit grijpt Jessy haar kans om bij de dood van een meisje opnieuw aan de slag te gaan. Ze maakt van deze zaak handig gebruik om haar doel te bereiken: de moordenaar van haar zoon Nick te pakken krijgen… De ontknoping is meesterlijk in elkaar geknutseld. Het verhaal zelf laat ik graag over aan de lezers.

Jessy is geen rechercheur zoals er 13 in een dozijn zijn. Ze gedraagt zich eerder op een onconventionele manier, gebruikt drugs en is niet vies van een ruige stoeipartij. Een brave traditionele rechercheur kan je haar moeilijk noemen. “You hate her, or you love her”…of beide.

De spanning laat even op zich wachten, maar dit heeft me hier niet gestoord. Het uittekenen en beschrijven van het hoofdpersonage was meer dan belangrijk genoeg om de echte spanning nog even in de koelkast te laten… Want spannend wordt het!

Nadat ik eerder reeds De ondergang en Stormvloed van Hartman gelezen had, waren mijn verwachtingen zeer hoog. Ik hoopte, dat de auteur me nog eens stevig omver zou blazen.
Ze heeft me omver kunnen blazen, en hoe!
Bloedlijn is een unieke psycho-thriller, die als extraatje nog eens een flinke portie emoties bij je oproept. De manier, waarop Hartman de pijn en gevoelens van de treurende Jessy weergeeft, getuigt van pure topklasse.

Corine heeft me ontroerd, emotioneel geraakt, geschokt, geboeid en me het ganse verhaal in haar ban weten te houden. Dit boek heeft mijn zeer hoge verwachtingen meer dan ingelost.
Bloedlijn is zeer vlot geschreven, afwisselend met een staccato schrijfstijl. Soms echt kort en krachtig.

Met deze psycho-thriller bewijst deze auteur dat ze unieke thrillers kan schrijven.
Ik wacht al vol spanning op het tweede deel van deze nieuwe serie. Corine Hartman heeft echter met Bloedlijn haar eigen lat wel zeer hoog gelegd. Dit zal ongetwijfeld wel voor haar een uitdaging zijn, die ze heus niet uit de weg zal gaan! Veel succes ermee gewenst, Corine!
Ik hoop dat deze serie achteraf zal verfilmd worden.
Bloedlijn: 5 dikke, vette sterren!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.