Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Rendez-vous in Praag

Duco Hellema

prijs: € 21.99

264 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044652635


Over het boek

Amsterdam, maart 1948. De wederopbouw komt maar moeizaam op gang en het optimisme van vlak na de bevrijding is al lang verdwenen. Tevergeefs proberen Nederlandse troepen Indonesië weer onder controle te krijgen. In Tsjecho-Slowakije hebben de communisten de macht gegrepen. Een IJzeren Gordijn lijkt Europa in twee blokken te verdelen en de angst voor een nieuwe wereldoorlog groeit. Het zijn sombere tijden. Na zijn terugkeer uit de Verenigde Staten pakt advocaat Bob de Winter alles aan om zijn nieuwe praktijk draaiende te houden. Op een avond krijgt hij bezoek van een man die zegt voor de Buitenlandse Inlichtingendienst te werken. Of De Winter naar Praag zou willen reizen om met iemand contact te leggen. De Winter is even verbouwereerd. Waarom moeten ze hem hebben? Dit is toch helemaal geen advocatenwerk? Maar dan beseft hij om wie het gaat.
Duco Hellema is emeritus hoogleraar geschiedenis. Hij publiceerde verscheidene boeken over de Koude Oorlogsperiode, onder meer over de Hongaarse Revolutie, de oliecrisis en de jaren zeventig. Zijn meest recente boek, Dat hadden we nooit moeten doen, ging over de Partij van de Arbeid (met Margriet van Lith). Rendez-vous in Praag is zijn fictiedebuut.
‘Een fraaie historische thriller over het begin van de Koude Oorlog: spannend, intrigerend, en een prachtig tijdsbeeld van naoorlogs Amsterdam.’ Beatrice de Graaf
TitelRendez-vous in Praag
Auteur(s)Duco Hellema
ISBN9789044652635
Afmetingen200x125x28 mm
Aantal pagina's264
UitgeverPrometheus
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht382 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.