Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Verhaal van de dienstmaagd

Margaret Atwood

prijs: € 12.50

329 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044634280


Dit boek is vervangen door ISBN 9789044636130. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

Margaret Atwood (1939) is Canada's belangrijkste hedendaagse auteur. Voor haar bijzondere en zeer gevarieerde oeuvre, dat inmiddels uit meer dan dertig boeken bestaat, ontvangt zij wereldwijd lof en erkenning. In 2000 werd De blinde huurmoordenaar bekroond met de prestigieuze Booker Prize. Deze bijzondere roman wordt nu, samen met twee andere klassieke meesterwerken van Atwood, opnieuw uitgegeven.

Het verhaal van de dienstmaagd is niet alleen een meesterlijke toekomstroman, maar ook een gewaagde kritiek op de maatschappelijke verhoudingen van de jaren tachtig. De Verenigde Staten zijn de Republiek Gilead geworden, waar de vrouw geheel ondergeschikt is aan de man. Zij is een gebruiksvoorwerp in een kille en starre samenleving die volgens strikte wetten verloopt. Margaret Atwood schetst een beklemmend beeld van het verleden als zeer nabije toekomst. Alias Grace is een historische roman over een onderwerp dat in het Canada van 1843 veel stof deed opwaaien: de moord op een adellijke heer en zijn huishoudster. De mooie Grace Marks is een van de bedienden die hiervoor werden veroordeeld. Maar was deze bijzondere en zachtaardige vrouw werkelijk tot moord in staat? Een indringende en intense roman, waarin Atwood op fascinerende wijze feit en fictie verweeft. In De blinde huurmoordenaar blikt de 82-jarige Iris terug op haar ongewone leven. Ze overdenkt de gebeurtenissen rondom de publicatie van De blinde
huurmoordenaar, de controversiële roman waarmee haar overleden zusje in één klap beroemd werd. Terwijl Iris haar eigen geschiedenis vertelt, afgewisseld met krantenartikelen en hoofdstukken van de roman-in-de-roman, gaan de twee verhalen steeds meer door elkaar lopen. De zorgvuldig opgebouwde spanning en de verrassende ontknoping maken van De blinde huurmoordenaar een subliem boek, de terechte winnaar van de Booker Prize 2000.
TitelVerhaal van de dienstmaagd
Auteur(s)Margaret Atwood, Margaret Atwood
ISBN9789044634280
Is vervangen door ISBN9789044636130
Afmetingen214x138x27 mm
Aantal pagina's329
UitgeverPrometheus
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 12.50
BindwijzePaperback
Gewicht427 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!