Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De Teerling is geworpen

Jenny Rogneby

prijs: € 15.00

368 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044627350


Over het boek

Naakt en onder het bloed loopt een zevenjarig meisje op klaarlichte dag een bank binnen in het centrum van Stockholm. Ze weet met enkele miljoenen weg te komen. De diefstal, uniek in de Zweedse misdaadgeschiedenis, trekt veel media-aandacht, en de buitenstaander Leona Lindberg van Ernstige Delicten wordt op de zaak gezet. Leona heeft een antisocial personality disorder, wat haar sociale leven aanzienlijk beperkt. Behalve voor haar twee kinderen is het voor haar niet mogelijk om echte gevoelens te ontwikkelen. Ze handelt vaak koud en onattent. Ze heeft genoeg van haar bedompte burgerlijke bestaan en wil het allemaal achter zich laten. Hiervoor heeft ze geld nodig, maar door een gokverslaving is ze gedwongen de wet te breken. Dankzij haar lange carrière bij de politie is Leona bekend met de meeste fouten waardoor misdadigers gepakt worden - wat haar de perfecte crimineel maakt. De teerling is geworpen is een duistere misdaadroman met onverwachte plotwendingen rond een onverwachte heldin. Het boek betwist vrouwelijke normen en stelt vragen over wat schuilgaat achter de keuzes die wij maken. De Zweedse Jenny Rogneby (1974) is criminoloog en oud-onderzoeker voor de politie. De teerling is geworpen is haar debuut, waarvoor ze heeft geput uit haar eigen arbeidsverleden. De Leona-serie is reeds aan acht landen verkocht. 'De lezer wordt meegesleurd in een spannende pageturner. Hoe minder houvast Leona heeft, hoe steviger de lezer zich vastklampt aan de pagina's.' HELSINGBORGS DAGBLAD 'De teerling is geworpen is, net als haar protagonist Leona Lindberg, uniek en intrigerend.' NORRA SKÅNE 'Tot aan de laatste pagina's blijft de lezer zich afvragen hoe Rogneby het verhaal laat ontwarren.' ALBA 'Het einde is op z'n zachtst gezegd verrassend. De teerling is geworpen heeft alles wat je je maar kunt wensen in een misdaadroman.' KRISTIANSTADSBLADET
Naakt en onder het bloed loopt een zevenjarig meisje op klaarlichte dag een bank binnen in het centrum van Stockholm. Ze weet met enkele miljoenen weg te komen. De diefstal, uniek in de Zweedse misdaadgeschiedenis, trekt veel media-aandacht, en de buitenstaander Leona Lindberg van Ernstige Delicten wordt op de zaak gezet.
Leona heeft een antisocial personality disorder, wat haar sociale leven aanzienlijk beperkt. Behalve voor haar twee kinderen is het voor haar niet mogelijk om echte gevoelens te ontwikkelen. Ze handelt vaak koud en onattent. Ze heeft genoeg van haar bedompte burgerlijke bestaan en wil het allemaal achter zich laten. Hiervoor heeft ze geld nodig, maar door een gokverslaving is ze gedwongen de wet te breken.
Dankzij haar lange carrière bij de politie is Leona bekend met de meeste fouten waardoor misdadigers gepakt worden - wat haar de perfecte crimineel maakt.
De teerling is geworpen is een duistere misdaadroman met onverwachte plotwendingen rond een onverwachte heldin. Het boek betwist vrouwelijke normen en stelt vragen over wat schuilgaat achter de keuzes die wij maken.

De Zweedse Jenny Rogneby (1974) is criminoloog en oud-onderzoeker voor de politie. De teerling is geworpen is haar debuut, waarvoor ze heeft geput uit haar eigen arbeidsverleden. De Leona-serie is reeds aan acht landen verkocht.

'De lezer wordt meegesleurd in een spannende pageturner. Hoe minder houvast Leona heeft, hoe steviger de lezer zich vastklampt aan de pagina's.'
HELSINGBORGS DAGBLAD

'De teerling is geworpen is, net als haar protagonist Leona Lindberg, uniek en intrigerend.'
NORRA SKÅNE

'Tot aan de laatste pagina's blijft de lezer zich afvragen hoe Rogneby het verhaal laat ontwarren.'
ALBA

'Het einde is op z'n zachtst gezegd verrassend. De teerling is geworpen heeft alles wat je je maar kunt wensen in een misdaadroman.'
KRISTIANSTADSBLADET

TitelDe Teerling is geworpen
Auteur(s)Jenny Rogneby
Ondertitelleona
ISBN9789044627350
Afmetingen213x136x32 mm
Aantal pagina's368
UitgeverPrometheus
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht465 gram

  grandioos

Geschreven op donderdag 30 oktober 2014 door Justine Koster

In het boek ‘De teerling is geworpen’ is helemaal niets wat het lijkt. We maken kennis met Leona, een vrouw die een antisocial personality disorder heeft, veel moeite heeft met het aannemen van orders door haar superieuren en ook nog een gezin heeft wat ze overeind moet houden. Een zeer moeilijk leven, zeker als dan bedenkt wat Leona allemaal aan het doen is. Ze heeft een poker verslaving, die zich voor het grootste gedeelte afspeelt in de nachtelijke uren en op het internet. Leona is een goede rechercheur, die het liefst alleen werkt en al helemaal aan de opdracht die ze krijgt om de ‘meisjesovervallen’ uit te gaan zoeken. Zogauw je begint in dit verhaal zul je al heel snel begrijpen waarom Leona zo graag alleen werkt aan deze opdracht. Dit verhaal zit bijzonder goed in elkaar en naarmate je verder komt val je van de ene verbazing in de andere. Soms is het gewoon ongeloofwaardig, maar toch blijf je lezen. Want hoe kan het toch dat een klein meisje zomaar een bank kan overvallen en dan ook nog wegkomt met zoveel geld. En wat is de rol van Leona in dit geheel. Een verhaal wat je van het begin tot het einde blijft boeien, verbazen, spannend is en op heel bijzondere manier in elkaar zit. Het is net of je in een achtbaan zit en mee mag doen in het boek. Het slot is verbijsterend en heel origineel. Kom er maar eens op. Je vraagt je alleen maar af of het dan toch mogelijk is dat de er een misdaad bestaat waar je mee weg kan komen. Heel bijzonder en ben dan ook zeer benieuwd naar het volgende deel van deze schrijfster.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!