Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Als de twijfel toeslaat

Malin Persson Giolito

prijs: € 22.50

484 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044543063


Over het boek

Dokter Stig Ahlin is tot levenslang veroordeeld voor de gruwelijke moord op een vijftienjarig meisje. De daad is dertien jaar geleden gepleegd, maar niemand is het afschuwelijke misdrijf vergeten.
Advocaat Sophia wordt gevraagd om Ahlins verzoek tot vervroegde invrijheidsstelling te begeleiden. ‘Je zult zijn derde advocaat worden en als je hem vrij krijgt, schrijf je juridisch geschiedenis. Er is geen enkele Zweed die na zo’n lange gevangenisstraf heeft meegemaakt dat zijn vonnis is herzien en is vrijgesproken. Geen enkele.’
Sophia besluit in te gaan op het verzoek. Met haar poging recht te doen, wekt ze de afschuw van het publiek. En ook zelf vraagt ze zich af wat voor man Ahlin is en of waarheid zich laat vinden.
TitelAls de twijfel toeslaat
Auteur(s)Malin Persson Giolito, Malin Persson Giolito
Vertaler(s)Ron Bezemer, Ron Bezemer
ISBN9789044543063
Afmetingen201x125x39 mm
Aantal pagina's484
UitgeverDe Geus
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.50
BindwijzePaperback
Gewicht527 gram

  Nordic noir om van te smullen

Geschreven op woensdag 24 juni 2020 door Wemmie Wolf
Wat is deze nordic noir toch een heerlijk boek om te lezen. Een absolute aanrader. Als de twijfel toeslaat is de tweede thriller met Sophia Weber in de hoofdrol. Eerder speelde deze advocaat een belangrijke rol in de eerste thriller, in dromen lieg je niet, verfilmd voor Netflix onder de noemer Quicksand. Malin Persson Giolito neemt het Zweedse rechtsysteem onder de loep en stelt kritische vragen bij de rol van de media. De media beïnvloedt de algemene opinie over vermeende daders. De achtergrond van de auteur is duidelijk te merken in het boek maar dat is juist een meerwaarde. Alles is zeer concreet uitgewerkt en je wordt meegenomen in de zoektocht van Sophia om mogelijke dwalingen aan het licht te brengen. Het verhaal speelt zich zowel in het heden als in het verleden af. Een jong meisje, Katrin Björk is vijftien jaar geleden op gruwelijke wijze om het leven gebracht en de arts Stig Ahlin wordt al snel opgepakt en levenslang in de gevangenis opgesloten. Alles lijkt er op te wijzen dat hij de dader is. Zelf geeft hij aan om onschuldig te zijn. Vijftien jaar later gaat Sophia Weber op zoek naar mogelijke fouten tijdens het onderzoek naar de moord. Is Stig Ahlin schuldig of onschuldig? Sophia maakt zich door het heropenen van de zaak niet geliefd bij vriend en vijand maar onverschrokken gaat ze aan het werk. De uitkomsten zijn verrassend. Als je denkt dat het een recht toe, recht aan thriller is kom je bedrogen uit, dat zou ook al te gemakkelijk zijn. De personages worden goed uitgewerkt, wel blijft er een zweem hangen van dingen die mogelijk niet uitgesproken worden. Dit geeft ruimte om in een mogelijk volgend deel voort te borduren op enkele spelers in het boek. Absoluut een boek om niet te missen en houd de auteur in de gaten.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!