Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De huisgenoot

Marjolijn Uitzinger

prijs: € 20.00

Paperback

ISBN: 9789044533682


Over het boek

De jonge Berlijnse politicus Florian von Bismark staat op de nominatie de nieuwe minister van Justitie te worden. Op een winteravond neemt hij Mirco, een dakloze jongen, in huis en stelt hem aan als zijn chauffeur. Wanneer Mirco een dodelijk ongeluk veroorzaakt, dwingt Florian hem door te rijden. De ambitieuze politicus komt in het nauw. Tegelijkertijd probeert een collega Florian te chanteren met gebeurtenissen uit zijn verleden. Florian zet alles op het spel om zijn carrière te redden.
TitelDe huisgenoot
Auteur(s)Marjolijn Uitzinger
ISBN9789044533682
Afmetingen216x136x24 mm
UitgeverDe Geus
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 20.00
BindwijzePaperback
Gewicht371 gram
Voeg een recensie toe »

   Gevaarlijke pragmaticus

Geschreven op zaterdag 5 september 2015 door Jos van Cann

De huisgenoot van het Duitse Bondsdaglid Florian von Bismark heet Mirco. Hij was dakloos en Von Bismark neemt hem in huis en in dienst als chauffeur. Altijd goed voor de carrière, denkt de pragmaticus. Tot Mirco een fataal ongeluk veroorzaakt en hij een blok aan de loopbaan van Von Bismark wordt. Ook daar vindt hij een pragmatische oplossing voor. Maar dan gaat het van kwaad tot erger. Maar ook daar (b)lijkt hij zich uit te redden.

De huisgenoot is, na Citytrip Berlijn (2013) en Een fatale primeur (2012) Uitzingers derde thriller. De voormalig politiek verslaggever in Den Haag woont en werkt al jaren in Berlijn, onder meer als correspondent, en kent de politiek dus van binnenuit. Dat gebruikt ze in haar thriller om een fraai staaltje te schetsen van het daarin heersende opportunisme en waan van de dag. Daaromheen heeft zee en plot bedacht die aardig is, maar niet meeslepend. Het geheel maakt van De huisgenoot een heel aardige thriller. Volgende keer graag het accent andersom.