Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Woede

Arne Dahl

prijs: € 22.50

Paperback

ISBN: 9789044524291


Over het boek

Een gerenommeerde plastisch chirurg wordt opgehangen in zijn huis aangetroffen. In een Stockholmse kroeg sterft een Albanese wapenhandelaar in een hagel van kogels. En op het voormalige gevangeniseiland Capraia vindt een hooggeplaatste politicus de dood. De leden van het Europese Opcop-team moeten de samenhang tussen deze moorden aan het licht brengen. Ze ontdekken dat twee seriemoordenaars tegelijkertijd actief zijn. En dat een van hen het op een medewerker van het politieteam heeft voorzien
TitelWoede
Auteur(s)Arne Dahl
Vertaler(s)Marika Otte
ISBN9789044524291
Afmetingen214x135x43 mm
UitgeverDe Geus
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.50
BindwijzePaperback
Gewicht639 gram

  Bijzonder boek, aanrader!

Geschreven op zaterdag 8 november 2014 door Onbekend

Een gerenommeerde plastische chirurg wordt opgehangen in zijn huis aangetroffen. In een Stockholmse kroeg sterft een Albanese wapenhandelaar in een hagel van kogels. En op het voormalige gevangeniseiland Capraia vindt een hooggeplaatste politicus de dood. De leden van het Europese Opcop-team moeten de samenhang tussen deze moorden aan het licht brengen. Ze ontdekken dat twee seriemoordenaars tegelijkertijd actief zijn. En dat een van hen het op een medewerker van het politieteam heeft voorzien…. Zie hier de covertekst van de tweede thriller in de serie over het Opcop team, een eenheid van Europol die zich bezig houdt met de misdaadbestrijding in Europa. Dit team is fictie maar zeer geloofwaardig beschreven. Het hoofdkantoor staat in Den Haag, onder leiding van Paul Helm. Zijn medewerkers zijn een mix van verschillende nationaliteiten.

Vrijwel tegelijkertijd worden er verschillende moorden gepleegd en de vraag is natuurlijk of er een samenhang bestaat tussen deze moorden. De samenhang is in het begin maar moeilijk te vinden. Het boek begint met het verhaal van Deda, een tienjarig jongetje die samen met een groot aantal mensen op een groot schip is gezet en later op een onbewoond eiland wordt gedropt. Er gaat iets mis met de voedselvoorziening en het enige wat deze mensen kunnen eten is van een berg meel. De erbarmelijke omstandigheden op dit gevangeniseiland drijft de mensen tot afschuwelijke daden.

Daarnaast verschijnen er in het boek regelmatig rapporten over een zekere ‘W’, een gezocht object. Een geadopteerde jongen uit een veeltalig diplomatengezin. Het loont de moeite om toch door te lezen. Arne Dahl neemt de lezer mee naar zijn zoektocht naar de waarheid. Tijdens het onderzoek komen er nieuwe moorden aan het licht, allen op een gevangeniseiland. Wat wil de moordenaar duidelijk maken? Om het nog ingewikkelder te maken verschijnt er een andere seriemoordenaar.

Op dit punt heeft Arne Dahl mijn aandacht volledig gevangen. De verbanden worden duidelijk en dan wil je enkel doorlezen. De snelheid komt in het verhaal.  Feiten en gebeurtenissen volgen elkaar snel op en je ontdekt dat het Opcop, niet zonder gevaar voor eigen leven, de waarheid op het spoor is. Twee moordenaars die elkaar bij toeval tegenkomen en beiden uit zijn op wraak. De thema’s die uitgewerkt worden in deze thriller zijn communisme, verraad en genetica.

Naast het feit dat je je hoofd er goed bij moet houden is een grappig detail de intrede van Bennie Griessel, het personage uit de boeken van Deon Meyer.Arne Dahl schrijft niet de gemakkelijkste boeken maar hij verstaat de kunst om op een uiterst kundige wijze alle gebeurtenissen met elkaar te verweven zodat er een pakkend verhaal over blijft. Vijfhonderd bladzijden leesplezier gegarandeerd!

Arne Dahl is het pseudoniem van Jan Arnald. Eerder schreef hij onder zijn eigen naam romans en gedichten. Op een gegeven moment vond hij het schrijven niet meer leuk. Hij moest zichzelf opnieuw uitvinden, hij bedacht een nieuwe auteursnaam en schreef een ander genre, de misdaadromans.

 

 

 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!