Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Sint-psycho

Johan Theorin

prijs: € 19.95

Paperback

ISBN: 9789044524239


Over het boek

De psychiatrische kliniek Sint-Patricia, in de volksmond Sint-Psycho genoemd, wordt bewaakt als een gevangenis met een betonnen muur en een elektrisch hek. Op zoek naar een baan solliciteert de negenentwintigjarige Jan Hauger bij de naastgelegen kleuterschool, waar kinderen verblijven van wie de ouders zijn opgenomen in de kliniek. De leiding dient de kinderen via een onderaardse tunnel en een lift naar de kliniek te brengen, zodat ze tijdens speciale bezoekuren hun ouders kunnen zien. Jan staat bekend als een goede kleuterleider, maar hij draagt ook een geheim met zich mee. Collega Hanna vermoedt dat er meer aan de hand is en ontdekt waarom Jan zo graag in de buurt van Sint-Psycho wil werken. De deuren van Sint-Psycho blijven niet langer gesloten en Hanna ontdekt langzaam maar zeker de waarheid over Jan.
TitelSint-psycho
Auteur(s)Johan Theorin
Vertaler(s)Marika Otte
ISBN9789044524239
Afmetingen212x134x37 mm
UitgeverDe Geus
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht550 gram

  Zweedse spanning

Geschreven op dinsdag 26 maart 2013 door lenie Korbijn

Dit is het verhaal van Jan Hauger, een kleuterleider die solliciteert bij een kleuterschool die bijna naast de psychiatrische kliniek Sint Patricia ligt. Vandaar de naam: Sint -Psycho.In de kleuterschool verblijven de kinderen waarvan de ouders in de kliniek zijn opgenomen.

Op de bezoekuren worden de kinderen door een onfergrondse gang naar de kliniek geleid en met de minuut wordt Jan nieuwsgieriger naar wie er opgesloten zitten.Hij weet dat de beruchte moordenaar Ivan Rössel er zit, evenals zijn jeugdvriendin Rami.

De collega van Jan, Hanna probeert het verleden van Jan te achterhalen, terwijl hij vaker probeert Sint-Psycho binnen te komen.

Het boek is net een diesel, het begint langzaam maar komt daarna flink op gang om op het eind plots tot een eind te komen. Johan Theorin neemt je mee in een verhaal wat je niet snel meer loslaat als je eenmaal aan het lezen bent

Hauger is een vriendelijke kleuterleider en collega maar houd echt contact af omdat hij zelf zijn eigen geheimen heeft en bovendien een reden heeft om bij deze kleuterschool te solliciteren

Zoals gewend van Theorin zijn de karakters goed uitgewerkt met actuele thema's als misbruik, pesten, obsessief gedrag en heden en verleden laat hij moeiteloos in elkaar over vloeien.

Ook het plot zit prima in elkaar en na een aarzelende start volgen de gebeurtenissen elkaar snel op en komt er een onverwachte wending in het verhaal die die menig lezer niet zal verwachten..

Na zijn vorige drie boeken vind ik deze tot nu toe zijn beste boek, gezien het open eind van Sint-Psycho hoop ik dat er snel een vervolg komt..

Nog even een mededeling voor de lezer: Verwacht geen bloederige moorden, maar dat heeft dit boek ook niet nodig om onder je huid te kruipen...

Van mij krijgt Sint- Psycho een dikke 4 sterren!

 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!