Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De laatste spijker

Stefan Ahnhem

prijs: € 22.99

512 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044363814


Over het boek

Fabian Risk en zijn Deense collega Dunja Hougaard jagen allebei de waarheid over brutale moorden achterna. Een waarheid die vele onschuldigen het leven heeft gekost...

Rechercheur Dunja Hougaard doet in het geheim onderzoek naar haar voormalige politiechef Kim Sleizner. Maandenlang hebben Dunja en haar team informatie over hem verzameld en zijn ze erachter gekomen dat hij - letterlijk - over lijken is gegaan om de top te bereiken. Wanneer een auto met daarin een hoge functionaris en een onbekende, naakte vrouw op de zeebodem voor de kust van Kopenhagen wordt aangetroffen, wordt het tijd voor actie. Ondertussen krijgt Fabian Risk in Helsingborg een bericht dat alles verandert.

Hij heeft afgeperst, misbruikt, verkracht en hij is letterlijk over lijken gegaan om de top te bereiken. Zijn naam is Kim Sleizner en hij werkt als politiechef in Kopenhagen.
TitelDe laatste spijker
Auteur(s)Stefan Ahnhem
Vertaler(s)Tineke Jorissen-Wedzinga
ISBN9789044363814
Afmetingen211x134x39 mm
Aantal pagina's512
UitgeverThe House of Books
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht526 gram

  De laatste spijker - Stefan Ahnhem

Geschreven op woensdag 27 september 2023 door H. Valkenberg
Ik was een van de gelukkigen, die deze thriller gewonnen heeft bij boekhandel Krings. Dit is deel 6 in de serie met rechercheur Fabian Risk van de Deense auteur Stefan Ahnhem. Ik heb in het verre verleden de eerste delen van deze serie gelezen en vond deze heel goed. Ik ben deze auteur echter uit het oog verloren in het grote aanbod van thrillers dat heden ten dage verschijnt. Ik was dan ook heel nieuwsgierig of ik deel 6 kon lezen zonder alle voorafgaande delen te hebben gelezen. Dit was echter geen probleem, er wordt soms wel naar het verleden verwezen, maar het verhaal is prima te volgen. Er zijn drie verhaallijnen in deze thriller en wel rechercheur Fabian Risk, rechercheur Duna Hougaard en politiechef Kim Sleizner. Duna doet in het geheim onderzoek naar haar voormalige chef Sleizner. De rol van Fabian Risk is wat minder in dit boek, maar hem treft wel in dit deel een groot persoonlijk verlies. Deze drie verhaallijnen zijn goed te volgen en op het einde komen ze alle drie samen in de ontknoping. Er gebeurt veel in deze thriller en soms zijn het zeer wrede misdaden. Het tempo is hoog in het boek. Ik heb genoten van deze hernieuwde kennismaking met de auteur Stefan Ahnhem en zal zeker de ontbrekende delen van deze serie ook gaan lezen.
Voeg een recensie toe »

   Spannend en goed geschreven zesde deel met Fabian Risk, maar ook prima los te lezen.

Geschreven op zondag 22 oktober 2023 door M Damen

 

 

De Zweedse Stefan Ahnhem is scenarioschrijver en De laatste spijker is het zesde deel in een serie met in de hoofdrol Fabian Risk, met daarnaast de Deense rechercheur Dunja Hougaard.

Dit deel speelt voornamelijk in Denemarken.

 

De proloog begint meteen al spannend en trekt je zodoende direct goed het verhaal in.

 

Voor de kust van Denemarken, bij Rifshaleoen, wordt een auto gevonden met daarin twee lichamen, dat van een hoge functionaris en van een dode , naakte vrouw.

Als leider van het onderzoek hiernaar wordt Jan Hesk aangewezen door Kim Sleizner.

Deze laatste houdt echter het onderzoek scherp in de gaten en probeert de resultaten een bepaalde richting op te sturen.

Een andere verhaallijn wordt gevormd door de Deense Dunja Hougaard, die in het geheim onderzoek doet naar haar voormalige politiechef Kim Sleizner, die over lijken blijkt te gaan.

Daarnaast heeft in dit deel Fabian Risk het zwaar te verduren in zijn privéleven, hij krijgt een bericht dat zijn hele leven overhoop zal gooien.

De laatste spijker is een dik boek van 500 bladzijden, maar verveelt geen moment.

De spanning blijft continue hoog en de plotwendingen volgen elkaar in snel tempo op.

Als lezer blijft je daardoor continu op het puntje van je stoel zitten.

De personages komen zeer goed uit de verf, zo ook hun gevoelsleven en hun privéleven wordt meer dan voldoende uitgediept.

Dit boek is weliswaar het zesde deel in een serie, maar ook prima los te lezen.

Mijn verwachting is dat er hierna nog wel een deel zal verschijnen met Fabian Risk, ik kijk er in ieder geval naar uit.