Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Belofte maakt schuld

Sarah Pinborough

prijs: € 19.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044354508


Over het boek

Drie vrouwen, en een van hen leeft een leugen. Maar wie?
Is het Lisa? Achtervolgd door haar tragische verleden, wil ze niets anders dan een rustig leven met haar dochter Ava.
Is het Ava? Zij wordt een held als ze een jongetje redt, maar ze zit helemaal niet op al die aandacht te wachten.
Of is het Marilyn? Die heeft een perfect leven: man, goeie baan, mooi huis. Zo lijkt het tenminste.
Eén moment zal de levens van de vrouwen voorgoed veranderen. Hun geheimen kunnen hun ondergang betekenen. Redden ze zich hieruit?

TitelBelofte maakt schuld
Auteur(s)Sarah Pinborough, Sarah Pinborough
ISBN9789044354508
Afmetingen210x135x31 mm
Aantal pagina's320
UitgeverThe House of Books
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht439 gram

  Psychologische spanning

Geschreven op zondag 14 oktober 2018 door Charlotte Veltman
De personages Lisa, Ava en Marilyn komen goed uit de verf. Ava is de puber, Lisa en Marilyn zijn de volwassen vrouwen. Het is een psychologische thriller, dus wat jij ziet (leest) of niet ziet (leest) komt hier wel aan de orde. In drie delen komt het tot een ontknoping, die bizar is, maar geen totale verrassing, maar daarmee heb ik al te veel verteld. Het boek leest gemakkelijk, heeft veel spanning en de puber Ava vond ik zelf het beste personage. Het is een boek dat prettig tussendoor gelezen kan worden.

  Verrassende plotwendingen in een spannende thriller

Geschreven op zondag 3 juni 2018 door Wemmie Wolf
De proloog is prikkelend van 'belofte maakt schuld' en verwachtingsvol lees ik verder. Deel 1 is een aanzet voor de andere delen van het boek. We maken kennis met Lisa, Marilyn en Ava. De vrouwen hebben alle drie zo hun geheimen maar spelen voor de buitenwereld mooi weer. Het is niet de bedoeling dat hun kaartenwereld in elkaar stort. Lisa is een alleenstaande moeder, overmatig bezorgd over haar zestienjarige dochter Ava die zich los probeert te weken van haar moeder. Lisa is erg op zichzelf en mijdt contact met de buitenwereld. Ava is een echte puber en wil de wereld ontdekken. Ze is lid van een hecht zwemteam. Marilyn en Lisa zijn collega's. Marilyn is meer dan een collega voor Lisa, ze zijn ook elkaars beste vriendin. Maar er is iets wat deze vrouwen verborgen houden voor de rest van de wereld. Deel 1kabbelt wat voort en doet nog niet echt denken aan een thriller. Voor de opbouw en de latere gebeurtenissen is het echter wel noodzakelijk dat deze thriller zich op deze manier ontwikkelt. Aan het eind van deel 1 komt er een plotwending die ik niet aan zag komen en vanaf dat komt de vaart ook echt goed in het verhaal. Nergens voorspelbaar en tot aan het eind blijf je gissen hoe het verhaal in elkaar steekt. Elk deel kent ook weer hoofdstukken die in verschillende tijdszones afspelen, 'erna', 'ervoor' en 'nu'. In deze tijdvakken zijn er diverse personen aan het woord. Het lijkt chaotisch maar is het absoluut niet. Korte flitsende hoofdstukken waarin de ontwikkelingen elkaar in snel tempo opvolgen. Sara Pinborough schetst een onthutsend beeld van de kinderjaren van twee jonge kinderen en welke gevolgen dit heeft op latere leeftijd. Je vliegt door de pagina's heen. Het boek blijft spannend tot aan het eind. Aan het eind was ik werkelijk even flabbergasted. Een van de betere boeken die ik tot nu toe heb gelezen.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!