Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Broertje

Michael Berg

prijs: € 19.99

512 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044351101


Over het boek

Na een telefoontje van de politie vliegt Lotte Pradel halsoverkop naar Zuid-Frankrijk. Haar vier jaar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw. Hoewel Lotte met haar vader - een oud-politicus - heeft gebroken en ze Felix sindsdien niet meer heeft gezien, weet ze een ding zeker: haar broer kan onmogelijk de dader zijn. Op het politiebureau ontmoet ze Felix voor de eerste keer na tien jaar. Het contact verloopt buitengewoon stroef. Maar als Felix ontsnapt, kan Lotte niet anders dan hem volgen.
TitelBroertje
Auteur(s)Michael Berg, Michael Berg
ISBN9789044351101
Afmetingen210x134x42 mm
Aantal pagina's512
UitgeverThe House of Books
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht635 gram

  'Broertje': Bergs beste

Geschreven op zondag 22 oktober 2017 door Jos van Cann
Dat trillerauteur Michael Berg de laatste jaren goed bezig is, bewijst zijn nominatie voor de Gouden Strop 2018. Zijn vorige thriller Het meisje op de weg werd bijvoorbeeld genomineerd voor zowel de Diamanten Kogel 2015 en de Gouden Strop 2016. Die laatste prijs won hij in 2013 met Nacht in Parijs. Ook Heller (2014) werd genomineerd voor verschillende prijzen, net als Hôtel du Lac. De verwachtingen voor zijn achtste thriller waren dus hooggespannen..... en Berg maakt ze meer dan waar.

Autistisch
Cabaretière Lotte Pradel vliegt halsoverkop naar Zuid-Frankrijk als haar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw. Hoewel Lotte met haar vader - een oud-politicus - heeft gebroken en ze Felix ook al die tijd niet meer heeft gezien, weet ze zeker dat hij onmogelijk de dader kan zijn. Op het politiebureau verloopt de eerste ontmoeting na tien jaar dan ook buitengewoon stroef. Maar als Felix ontsnapt, kan Lotte niet anders dan haar broertje volgen.

Vernuftig
Maar Berg kiest ervoor Broertje te beginnen met een actueel probleem: twee vluchtende broers uit Aleppo, die uit alle macht het geweld en de ellende proberen te ontsnappen. Een verhaallijn die hij vernuftig in de moordzaak weeft. 'Vernuftig' is wel een term die Bergs aanpak in Broertje dekt. Vanuit drie invalshoeken maakt hij de lezer deelgenoot van het verhaal. Uiteraard vertelt Lotte Pradel wat zij meemaakt en laat inspecteur Gilles Fillon zien hoe de Franse politie in de Val de zaak aanpakt. Maar Berg geeft ook de onrust in Felix zijn hoofd een terugkerende plek in het verhaal. En dat doet hij met voldoende vaart en met genoeg klifhangers om die ruim 500 pagina's vol te houden.
Met een einde dat ook nog eens recht doet aan het verhaal en je niet onbevredigd achter laat. In een ander opzicht natuurlijk wel: het is verdomd jammer dat de achtste thriller van Berg uit is! Michael, zet de prijzenkast maar alvast open?. Broertje: Bergs beste.

Klik HIER voor een televisieinterview met Michael Berg over zijn meest recente boek.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!