Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Ritueel

Isa Maron

prijs: € 19.99

336 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044348156


Over het boek

Diep in de modder bij een villa in Amsterdam-Noord stuit een tuinman op een schedel. Maud Mertens probeert via de voormalige bewoonster van het pand - de schatrijke, dementerende Ina Demsterwold - te achterhalen wie er achter deze gruweldaad schuilgaat. Ze stuit hierbij op een muur van stilzwijgen. Dan worden op het terrein van de villa veel meer lichaamsdelen gevonden en ontdekt Maud dat de vrouwelijke slachtoffers met vaste regelmaat begraven zijn. Wie zijn de dode vrouwen? Waar zijn de lichamen gebleven en is het te voorkomen dat er een volgend slachtoffer valt?

Intussen raakt ook het onderzoek naar de vermissing van Kyra's zus Sarina in een stroomversnelling. Zowel Kyra als Maud beseft dat de zaken waar ze aan werken veel groter zijn dan ze hadden kunnen vermoeden.

'Een mooie mix van gruwel en Hollandse "gewoonheid", onberispelijk en met veel vaart geschreven.'
VN detective- en thrillergids over Galgenveld

'Een groot, gruwelijk mysterie, dat op ingenieuze wijze wordt opgelost.' VN detective- en thrillergids over IJskoud

Ritueel is het derde deel in de spannende serie De Noordzeemoorden!

TitelRitueel
Auteur(s)Isa Maron, Isa Maron
ISBN9789044348156
Afmetingen230x150x34 mm
Aantal pagina's336
UitgeverThe House of Books
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht589 gram

  Origineel en bijzonder plot

Geschreven op zondag 3 januari 2016 door Charlotte Veltman

Een tuinman doet een gruwelijke vondst als hij een tuin moet omspitten, hij vindt een schedel. Dat is het begin van het derde deel van De Noordzeemoorden.  Deze vondst betekent het begin van een horrorverhaal voor zowel de rechercheurs en media.

Hoofdrolspeelster en rechercheur Maud Mertens onderzoekt de moord(en). Studente en tweede hoofdrolspeelster Kyra Slagter is nog steeds op zoek naar haar verdwenen zus. In ‘Ritueel’ komt er veel informatie vrij over de vriend van Sarina en de boot waarop ze zaten, maar waar ze is, dood of levend, is nog steeds ongewis.

In ‘Ritueel’ is de verstandhouding tussen Maud en Kyra volwassen geworden, ze kennen elkaar inmiddels en Maud waardeert Kyra meer. Er is veel groei in karakters. Het verhaal over Sarah beneemt je zo nu en dan de adem.

Ritueel is plezierig om te lezen ondanks de gruwelijke vondst. Marons schrijfstijl is vloeiend, duidelijk en voor iedereen een feestje. Ik heb genoten van het verhaal en ze gaat steeds beter schrijven. Het plot van Ritueel is bijzonder maar er zijn nog losse eindjes, nodig voor het vierde deel.

Het einde is in zicht en het is wachten op het laatste deel van De Noordzeemoorden. Nu de hoofdpersonen zich zo goed ontwikkelen en gegroeid zijn in hun rol mogen ze echt worden wel opgevoerd worden in een vijfde en zesde boek.

‘Ritueel’ is een prettig leesbaar boek, waar de spanning halverwege wordt opgevoerd. Als u de eerste twee delen niet hebt gelezen kan ‘Ritueel’ als stand alone gelezen worden, maar ik raad u aan wel de eerste twee delen te lezen, want um ist heel veel belangrijke informatie en zeker het verhaal van de verdwenen zus is bloedspannend.

‘Ritueel’ heeft een bijzonder plot en het verhaal is origineel, maar dat moet u als lezer zelf ervaren (en eerst de twee eerder verschenen delen lezen hoor).

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.