Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De meesterspion

Camilla Grebe

prijs: € 20.99

365 pagina's, Paperback

ISBN: 9789041423924


Over het boek

De trilogie van Grebe & Leander bestaat uit 'De poppenspeler', 'De Handelaar' en 'De meesterspion'. In 'De meesterspion' van Grebe & Leander keert Tom Blixen terug naar Zweden en begint bij energiebedrijf Swekraft. Hij leidt samen met Knut Svedberg een project waarvoor hij bij de Zweedse en Russische overheden lobbyt voor een gaspijplijn tussen Rusland en Duitsland, via Zweden. Dat de gemoederen hoog kunnen oplopen, weet Tom - maar wanneer Knut overlijdt door poloniumvergiftiging, blijkt dat er meer op het spel staat dan Tom had kunnen bedenken...
TitelDe meesterspion
Auteur(s)Camilla Grebe, Camilla Grebe, Paul Leander-Engström, Paul Leander-Engström
OndertitelMoscow Noir, part 3
ISBN9789041423924
Afmetingen216x138x30 mm
Aantal pagina's365
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht448 gram

  Gedegen afsluiting Moscow Noir trilogie

Geschreven op zondag 2 december 2018 door Jos van Cann
De meesterspion is na De poppenspeler en De Handelaar het slotdeel van de Moscow Noir-trilogie. Het is januari 2014 en de Zweeds zakenman is uit Moskou terug in Stockholm. Daar werkt hij bij het energiebedrijf Swekraft aan Wetstream, de levering van Russisch gas aan Europa via Zweeds territoriale wateren. Zijn baas en vriend overlijdt aan een polonium vergiftiging, het bedrijf komt op de beurs in zwaar weer en een nucleaire ramp dreigt bij een van de kerncentrales. Uiteraard ook problemen aan het thuisfront. Maar Tom niet alleen: twee andere Zweden met een Russisch verleden worden gedwongen mee te werken aan de sabotage van de politieke besluitvorming rond de aardgaspijpleiding. Dat blijft niet zonder gevaarlijke gevolgen.

Geïnspireerd
Grebe & Leander werden natuurlijk geïnspireerd door de polonium-vergiftiging van Boris Berezovsky in London in 2006, liepen vooruit op hetzelfde lot dat Sergej Skripal en zijn dochter in het voorjaar van 2018 wachtte. Naast deze ongewilde voorspelling is het slotdeel van Moskou Noir een gedegen thriller waarin het draait economische spionage en afpersing. Geld, maar ook chantage blijven de geijkte middelen in het spionageproces. Door het verhaal vanuit de verschillende personages te vertalen blijft het vaart houden, tot en met de passende ontknoping toe.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!