Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Debet

Saskia Noort

prijs: € 19.95

Paperback

ISBN: 9789041422989


Over het boek

Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tvproducer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven.
TitelDebet
Auteur(s)Saskia Noort
ISBN9789041422989
Afmetingen216x138x24 mm
UitgeverAnthos Literaire Thrillers
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback

  Spannend!!

Geschreven op zondag 29 december 2013 door lenie Korbijn

Na de Eetclub komt Saskia Noort met het vervolg: Debet. En ik verklap vast dat het een spannend vervolg is, op het eind wordt eindelijk het ware geheim van De eetclub onthuld!Maar wat er aan vooraf ging:

Karin's man is tv. producer en komt door een ongeluk om het leven. Even voor het ongeluk heeft Karin nog met Michel gebeld, maar het gesprek liep nogal stroef, Karin is boos en zet de telefoon uit.

Ze gaat liggen wachten tot haar man thuis komt, maar de nachtmerrie begint als Karin het nieuws te horen krijgt dat Michel door een ongeluk om het leven is gekomen.

Ze blijft verdrietig achter met haar twee puberdochters Sophie en Annabelle. Er volgt nog een grote klap voor Karin als het testament wordt geopend en blijkt dat Michel maanden geleden alles heeft veranderd.

Dat betekend dat Karin haar perfecte leventje kwijt is, haar huis moet verkopen met behulp van Simon, haar ex minnaar. Ze gaat terug naar de plek waar alles begon: het dorp Bergen.

Dat betekend ook dat ze haar oude vrienden uit het verleden weer tegenkomt.

Er wordt steeds meer duidelijk voor Karin, onder andere dat er meer achter de dood van Michel steekt dan ze had gedacht

In Debet lost Karin eindelijk het geheim van De eetclub op, al is het met gevaar voor haar eigen leven.

Na De eetclub is dit een ontknoping die ik niet had verwacht. Ook dit vervolg was weer een geweldig spannend boek. Zo wil ik er wel meer van deze schrijfster!

Van mij krijgt ze 4 sterren!

Voeg een recensie toe »

   Leest als een soap, lekker leesvermaak!

Geschreven op dinsdag 7 januari 2014 door Anja Zegeling

Na de dood van haar man Michel keert Karen met haar dochters terug naar haar oude woonplaats Bergen. En daar zien we de Eetclub weer terug. Het verhaal gaat verder waar het gebleven is met een hoog Gooische Vrouwengehalte. Eigenlijk wil ik beide boeken niet vergelijken, want er zit enorm veel tijd tussen, maar Debet wordt natuurlijk niet voor niets gepresenteerd als het vervolg op. Dus ik doe het toch. De Eetclub is beter dan Debet. De Eetclub was nieuw in dit genre, hot. Inmiddels zijn er ‘tig Nederlandse thrillerschrijfsters actief en is Debet één van de vele zogenaamde litaraire thrillers. Dat zal meespelen.

Dit boek is niet zinderend spannend, maar wel een heerlijk doorleesboek. Het leest als een soap, niet altijd even geloofwaardig, maar dat stoort niet. Dat tikje overdreven past prima bij de setting en de personages. De ontknoping zie je aankomen maar is toch nog net verrassend. Het verhaal is vlot geschreven en heeft een eenvoudige structuur. Perfect voor een avond verstand op nul en lezen maar.

Heel eerlijk gezegd denk ik niet dat Debet een bestseller zou zijn geweest als Saskia Noort nog niet zo’n naam en faam had opgebouwd, het boek is niet erg onderscheidend. Maar dat heeft ze nou eenmaal wel, dus… Het is haar van harte gegund!

Kortom: lees dit boek als je puur voor de ontspanning wilt lezen. Zoek je een echte thriller met een puzzel waarbij je je hersens moet gebruiken, kies dan een ander boek. Ik vind Debet lekker leesvermaak!