Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Jij bent het kwaad

Roberto Costantini

prijs: € 15.00

Paperback

ISBN: 9789028425170


Dit boek is vervangen door ISBN 9789028426559. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

Commissaris Michele Balisteri is voornamelijk geïnteresseerd in vrouwen, voetbal en potjes poker met zijn vrienden. Vermoedelijk kost dat in de zomer van 1982 de jonge Elisa het leven: in plaats van onmiddellijk haar mysterieuze verdwijning vlak voor de WK-finale te onderzoeken, stelt Balistreri het politieonderzoek uit zodat hij naar de tweede helft van de wedstrijd kan kijken. In 2006 staat Italië opnieuw in de WK-finale, en weer verdwijnt een jonge vrouw. De daders worden van hogerhand op een presenteerblaadje aangereikt: drie Roemeense arbeidsimmigranten. Maar Balistreri, die zijn fout van vroeger nooit te boven is gekomen, wil niet dat er, zoals 24 jaar geleden, door zijn onachtzaamheid fatale fouten worden gemaakt. Al helemaal niet wanneer blijkt dat er een verband is met de moord op Elisa. Hij vermoedt dat er krachten in het spel zijn die meer willen dan alleen moorden, en vraagt zich af in hoeverre hijzelf deel uitmaakt van dat spel.
Commissaris Michele Balisteri is voornamelijk geïnteresseerd in vrouwen, voetbal en potjes poker met zijn vrienden. Vermoedelijk kost dat in de zomer van 1982 de jonge Elisa het leven: in plaats van onmiddellijk haar mysterieuze verdwijning vlak voor de WK-finale te onderzoeken, stelt Balistreri het politieonderzoek uit zodat hij naar de tweede helft van de wedstrijd kan kijken.
In 2006 staat Italië opnieuw in de WK-finale, en weer verdwijnt een jonge vrouw. De daders worden van hogerhand op een presenteerblaadje aangereikt: drie Roemeense arbeidsimmigranten. Maar Balistreri, die zijn fout van vroeger nooit te boven is gekomen, wil niet dat er, zoals 24 jaar geleden, door zijn onachtzaamheid fatale fouten worden gemaakt. Al helemaal niet wanneer blijkt dat er een verband is met de moord op Elisa. Hij vermoedt dat er krachten in het spel zijn die meer willen dan alleen moorden, en vraagt zich af in hoeverre hijzelf deel uitmaakt van dat spel.
TitelJij bent het kwaad
Auteur(s)Roberto Costantini
ISBN9789028425170
Is vervangen door ISBN9789028426559
Afmetingen230x150x36 mm
UitgeverWereldbibliotheek
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht678 gram

  Een aanrader

Geschreven op vrijdag 8 augustus 2014 door Onbekend

Meesterwerk van Roberto Constantini met Michele Balistreri in de hoofdrol. Een wereld van de zomerse zotheid, godsdienst, corruptie, racisme, politieke corruptie en voetbalgekte.

1982, Italië kan wereldkampioen voetbal worden en heel Italië lijkt in de ban van deze wereldcup. In de rustige wijk waarin Balistreri zijn werk doet wordt een vermoorde jonge vrouw gevonden. Balistreri is een arrogante, jonge man die naast het politiewerk verzot is pokeren, drinken, slapen en vooral veel vrouwen versieren. Hij heeft een neofascistisch verleden en heeft gewerkt bij de geheime dienst. Zijn broer Alberto bezorgt hem uiteindelijk een baan bij de politie. Michele Balistreri reageert niet adequaat genoeg op deze moord en dit zal hem zijn hele leven achtervolgen.

De moord op Elisa Sorti wordt nooit opgelost maar ontketent een kettingreactie. Moorden om een afwijzing, moorden om af te rekenen met het katholieke geloof. Moorden die uiteindelijk een hoger doel dienen om een land te ontwrichten. Een spel wat op hoog niveau wordt gespeeld en waarbij geen middel onbestraft blijft. Uiteindelijk is er één hooggeplaatst persoon die aan alle touwtjes trekt.

2006, Balistreri is wederom in beeld, 24 jaar ouder, depressief, ziekelijk en een schim van de flamboyante rechercheur. Hij wordt verteerd door schuldgevoel en bij zijn zoektocht naar de moordenaar stuit hij op verborgen agenda’s, verstrengeling van politiek en misdaad en onterecht het toeschuiven van de zwarte Piet aan de Roemenen en de zigeuners. Een rel op groot formaat dreigt.

Een boek wat enige aandacht vraagt omdat er veel personages opgevoerd worden die uiteindelijk zullen leiden naar één plek.

Een uiterst ingenieus boek, veel dialogen tegen de achtergrond waarbij politiek, racisme en het geloof in Italië centraal staan. Misschien geen gemakkelijk boek maar zeer zeker de moeite waard.

  Boeiend

Geschreven op dinsdag 21 mei 2013 door lenie Korbijn

Jij bent het kwaad is het eerste deel van een misdaadtrilogie die zich afspeelt in het licht van de maatschappelijke ontwikkelingen in Italië.

De hoofdrol is weggelegd voor commissaris Balistreri, een man die zich bezig houd met het drinken van goede whiskey, het versieren van ( veel ) mooie jonge vrouwen , pokeren en het roken van sigaretten.

Kortom, een lusteloze, arrogante en egoïstische man die voetbal boven zijn politiewerk verkiest.

Als er een meisje vermist wordt maakt hij zich in eerste instantie ook niet al te druk, de finale van Italië versus Duitsland houd iedereen bezig, hij gaat er dan voor het gemak maar van uit dat het meisje samen met een vriendje ergens t.v aan het kijken is .

Balisteri ziet vrouwen vooral als speeltjes, wat dat betreft deed mij dit gelijk aan Berlusconi denken, ook een womenaizer en een feestbeest van het eerste soort.

Als het meisje later dood gevonden wordt, doet hij voor het onderzoek het noodzakelijke, meer niet.

De vriend van Balisteri, Dioguardi, is zijn tegenpool, trouw , gematigd en beheerst.

Dan, in 2005, verdwijnt er weer een meisje, ook deze zaak leid hij zonder veel enthousiasme, maar als Italië weer het W.K. voetbal wint in 2006, neemt Balistreri het besluit om de onderste steen boven te krijgen.

Jij bent het kwaad is een verhaal over politiek, Oost-Europese gelukzoekers, met veel spanning en een verrassend einde.. kortom tot de laatste bladzijde boeiend.

Ik hoop dat het tweede deel niet lang op zich laat wachten en dat het net zo goed is als deel één!

Dit boek krijgt van mij 4 sterren.. Ik heb genoten!

 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!