Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Angst

Dirk Kurbjuweit

prijs: € 18.99

151 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026339332


Over het boek

Dirk Kurbjuweit schreef met Angst een intens spannende en ongelooflijk donkere thriller die doet denken aan het werk van Herman Koch. De vertaalrechten zijn wereldwijd aan 14 landen verkocht. Randolph is getrouwd, heeft twee kinderen en een prachtig huis in Berlijn. Er is één smet op dit perfecte leven: zijn vader zit in de gevangenis voor de moord op zijn onderbuurman. Dieter Tiberius was een vreemde, maar vriendelijke man. Tot hij erotische brieven aan Randolphs vrouw begon te schrijven, het echtpaar begon te bespioneren en hen uiteindelijk beschuldigde van kindermisbruik. Randolph doet aangifte, maar de politie staat machteloos en schaart zich eerder achter Tiberius dan achter de gezagsgetrouwe Randolph.
TitelAngst
Auteur(s)Dirk Kurbjuweit, Dirk Kurbjuweit
ISBN9789026339332
Afmetingen215x136x19 mm
Aantal pagina's151
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 18.99
BindwijzePaperback
Gewicht295 gram

  

Geschreven op zondag 2 december 2018 door Jos van Cann
Angst is de inmiddels verfilmde debuutthriller van Dirk Kurbjuweit (1962), hoofdredacteur van Der Spiegel. Daarin zit Randolph Tiefenthaler aan tafel om het verhaal op te schrijven dat moet eindigen met de dood van hun onderbuurman Dieter Tiberius. Die maakt het leven van de 45-jarige architect, zijn vrouw en twee kinderen tot een hel. In de eerste plaats door de steeds obscener worden de liefdes brieven en –gedichten voor zijn vrouw, maar anderzijds ook de beschuldigingen van kindermisbruik door de ouders en daarover een aanklacht in te dienen. Daartegen kan Randolph zich niet verdedigen: hij vindt nergens gehoor, de rechtsstaat laat hem in de steek. Met als gevolg dat zijn vader in de gevangenis zit voor het doden van ‘Herr Tiberius’.

Krochten
De lezer gaat met Randolph op pad in de krochten van zijn eigen verleden en psyche. Zijn wapen-gekke vader, met wie hij weinig contact had, zijn overleden zus en zijn broer, die voorstander is van de ‘Tsjetsjeense oplossing’, het verjagen van de boosdoener.

Eigen ervaringen
Kurbjuweit baseerde Angst op de eigen ervaringen van zijn gezin met een stalker die hen beschuldigde van incest. De gevolgen daarvan zijn vooraf niet te overzien, zeker als je verhaal niet wordt geloofd en bijna moet bewijzen onschuldig te zijn. Hoe ver mag je gaan als de samenleving je in de steek laat en je gezin wordt bedreigd? Deze zoektocht van de brave Randolph en de ontdekking van zijn eigen donkere kanten, verwoordt voorbeeldig. Ongemakkelijk blijft het ook.
 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!