Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Enter

Willem Asman

prijs: € 12.99

343 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026338519


Over het boek

Tyler getuigde jaren geleden tegen haar man en woont nu onder een nieuwe naam met dochter Charlie in Amsterdam. Conform de regels van het getuigenbeschermingsprogramma weet niemand over haar vorige leven, haar dochter evenmin. Als Charlie haar moeders kluis opent, ontdekt ze dat haar vader nog leeft en ze besluit hem te zoeken. Ze maakt een afspraak met iemand die informatie voor haar heeft, maar wanneer ze op de afgesproken plek aankomt wordt ze in een busje getrokken. Op datzelfde moment wordt in Miami een brute aanslag gepleegd. Zodra Tyler hoort van haar dochters ontvoering en de aanslag probeert ze haar contactpersoon bij het getuigenbeschermingsprogramma te bereiken. De reactie die ze krijgt laat haar achter met nog meer vragen: haar zaak is er niet bekend. Moet ze dan zelfs betwijfelen dat ze ooit in dat programma zat? En wie heeft haar dochter?
TitelEnter
Auteur(s)Willem Asman, Willem Asman
ISBN9789026338519
Vervangt ISBN9789026347290
Afmetingen215x136x29 mm
Aantal pagina's343
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 12.99
BindwijzePaperback
Gewicht442 gram

  GROOTS !

Geschreven op donderdag 21 juni 2018 door Jos van Cann
De meer dan terechte winnaar van de Gouden Strop 2018, Enter, zou je onnederlands kunnen noemen. Maar wel helemaal Asman zoals we hem kennen (van Koninginnedag, Wondermans eindspel, Brittannica en zijn verrassende debuut De Cassandra Paradox uit 2006). Dat is het eerste dat je te binnen schiet na het lezen van Enter. Niet alleen omdat het verhaal zich voor het belangrijkste deel afspeelt in de Verenigde Staten - al begint het 'gewoon' in Amsterdam.

Groots
Asman pakt het weer groots aan: Enter is het eerste deel van een trilogie over REBOUND die in één jaar tijd is verschenen (deel 2: Error, deel 3: Exit). Groots ook in de opzet van het verhaal. REBOUND is een internationale organisatie die mensen de kans biedt een nieuw leven elders te beginnen, vergelijkbaar met een (kroon)getuigenbeschermingsprogramma. Alleen is REBOUND een zakelijke dienstverlener: als je maar betaalt is discretie verzekerd ("Nieuws is geen nieuws meer sinds REBOUND, alles kan een operatie zijn.").

Illusie van veiligheid
Enter draait om de lotgevallen van Tyler, een Amerikaanse die in Nederland woont onder een nieuwe identiteit omdat ze getrouwd is geweest met een criminele Amerikaanse Armeniër. De zit niet meer achter slot en grendel en is uit op wraak. Daartoe ontvoert hij dochter Charlie tijdens een schoolreisje naar London. Tyler gaat haar achterna en komt terecht in een spiegelpaleis van intriges, leugens, halve en hele waarheden en waarin niets is wat het op het eerste gezicht lijkt. Bovendien wordt ze weer geconfronteerd met haar verleden dat ze dacht in Amsterdam achter zich te hebben gelaten: "Ze was in slaap gesust door de illusie van veiligheid".

Web
Dat web heeft Asman buitengewoon slim bedacht en uitermate geloofwaardig beschreven. In een tempo dat je af en toe naar adem laat happen, maar in een stijl en opzet die het bijna onmogelijk maken het boek aan de kant te leggen. De spanningsboog weet hij gemakkelijk op peil te houden, de cliffhangers zijn vaak verrassend en de plotwendingen zetten de lezer keer op keer op het verkeerde been. Enter is het zéér geslaagde eerste deel van een ambitieuze trilogie, maar hopelijk slaagt Asman erin dit niveau te handhaven in de nog volgende delen. Ook dat zou onnederlands te noemen zijn.

 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.