Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Wachten op woensdag

Nicci French

prijs: € 12.99

496 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026328855


Over het boek

In `Wachten op woensdag van Nicci French vindt een jong meisje het lichaam van haar moeder, die met bruut geweld is vermoord. Het politieonderzoek brengt een geheim leven aan het licht maar niet de moordenaar. Een gepensioneerde journalist reist door Engeland om ouders van vermiste meisjes te interviewen. En Frieda Klein wordt met tegenzin in deze twee zaken gezogen, terwijl ze herstellende is van de wrede aanslag die ze ternauwernood overleefde. Wachten op woensdag is het derde boek in de Frieda Klein-serie van het Britse echtpaar Nicci Gerard en Sean French. Samen vormen zij het schrijversduo Nicci French. Eerder verschenen Blauwe maandag, Dinsdag is voorbij en Donderdagskinderen, eveneens met Frieda Klein in de hoofdrol.
TitelWachten op woensdag
Auteur(s)Nicci French
ISBN9789026328855
Vervangt ISBN9789041416315
Afmetingen200x130x42 mm
Aantal pagina's496
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 12.99
BindwijzePaperback
Gewicht532 gram

  Frieda Klein in de problemen!

Geschreven op zondag 14 juli 2013 door Lillian Horward

Het derde deel in de Frieda Klein cyclus. Dit deel staat toch voor een belangrijk deel in het teken van het verwerkingsproces van Frieda nadat ze bijna dood is gebleven in het vorige boek. het lijkt ook wel of zij haar realiteitszin heeft verloren. Door bezuinigingen bij de politie wordt er geen gebruik meer gemaakt van haar diensten.

Toch kan Karlsson het niet laten om af en toe naar haar advies te luisteren. Dit tegen de wens van zijn commissaris! Er is namelijk een heel aardige gewone vrouw/moeder vermoord. Het is allemaal nogal vreemd maar dan blijkt dat deze vrouw toch een dubbelleven leidde en haar gezin raakt ontwricht maar ook die van haar minnaar. Maar het blijkt  allemaal nog veel ingewikkelder in elkaar te zitten.

Daarnaast volgt Frieda zelf iets anders; ze zoekt een vermist meisje en komt zo ook in contact met een journalist die ook vermiste meisjes zoekt maar om aan te tonen dat de veroordeelde onschuldig is.

Nicci French zorgt dat de verhaallijnen goed te volgen zijn maar het vergt wel concentratie! Wachten op Woensdag zit net als vorige delen goed in elkaar maar dit deel zit dicht bij de grens tussen psychologische thriller en roman. dat kan de echte thrillerfan weerhouden en het boek anders beoordelen. Ik vind het knap gedaan want Frieda Klein had nu toch ook echt tijd voor zichzelf nodig want ze heeft al aardig wat te verwerken gehad en dat het nu is opgelost is teveel gezegd maar ze moet weer verder en ze zoekt nu ook zelf hulp!

Ik ben dus benieuwd naar de donderdag en welke richting de serie gaat: meer naar de psychologische roman of toch weer psychologische thriller. Dit boek neigt meer naar het eerste. dat is niet verkeerd en geeft extra verdieping maar geeft de serie wel een andere richting.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!