Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De laatste tour

Inge Duine

prijs: € 18.50

304 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026139703


Over het boek

Rouen is in de ban van de start van de Tour de France. Wanneer topfavoriet John Ryder vlak voor de start dood wordt aangetroffen in zijn hotelkamer, staat de Tour op zijn kop. Autopsie wijst uit dat Ryder overleed aan een hartstilstand en dat hij sporen van doping had in zijn bloed.
Vanwege de impact die de dood van Ryder heeft, komt er een uitgebreid onderzoek en de nukkige rechercheur Pierre Thilliez ziet zich, zeer tegen zijn zin, genoodzaakt met het peloton mee te reizen om de zaak op te lossen.
De ambitieuze Amerikaanse journaliste Patricia Wale ziet Ryders dood als hét verhaal van de Tour en samen met haar Britse collega Stephen Dunham gaat ze op onderzoek uit.
Ondertussen probeert Maarten Bergerink, Ryders meesterknecht, gewoon mee te koersen in het peloton. De Tour wacht immers op niemand.
Maar dan stort de geletruidrager tijdens een bergrit in een ravijn. Een toevallig ongeluk... of is er meer aan de hand?

TitelDe laatste tour
Auteur(s)Inge Duine, Inge Duine
ISBN9789026139703
Afmetingen216x141x28 mm
Aantal pagina's304
UitgeverDe Fontein Romans & Spanning
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 18.50
BindwijzePaperback
Gewicht457 gram

  Aangename wielerthriller-verrassing

Geschreven op dinsdag 26 juli 2016 door Jos van Cann

Maf boek. Debuutthriller over een Tour de France van bijna twintig jaar geleden. Een Nederlandse coureur bekent doping te gebruiken en zijn kopman overlijdt plotseling… aan een hartstilstand. Twee journalisten zijn op het spoor van het dopinggebruik en hebben aanwijzingen voor matchfixing. Een geletruidrager stort in een ravijn: remmen gesaboteerd. De Nederlandse coureur zit inmiddels thuis en ziet het allemaal met lede ogen aan vanaf de bank. Zijn verhaal en dat van die twee journalisten blijkt niet zonder gevaar te publiceren.

Inge Duine – zelf verwoed amateur-wielrenster, “maar houdt nog meer van schaatsen” – won een thrillerschrijfwedstrijd van haar uitgever. Zij doceert communicatie aan een hogeschool. Een mix van interesses, kennis en kwaliteiten die er voor zorgen dat ‘De laatste Tour’ een lezenswaardig debuut is geworden. Niet bloedspannend, de problemen van het peleton zijn de afgelopen twee decennia door de actualiteit ingehaald, maar het geeft haar de mogelijkheid te getuigen van haar liefde voor Le Grand Boucle. Dat doet ze overtuigend, want (ook) schrijftalent heeft Duine duidelijk. Nu nog wat meer focus (kies voor de ‘thriller’), een redacteur die compactheid van plot en verhaal in de gaten houdt en een actueel onderwerp, dan zou Duine wel eens een heel aardige misdaadroman kunnen afleveren. Haar debuut doet in elk geval uitzien naar meer.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.