Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Negendoder

Ule Hansen

prijs: € 22.99

448 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024573356


Over het boek

Negendoder van Ule Hansen is het eerste deel van een razend spannende thrillerserie in hedendaags Berlijn. Voor lezers van Samuel Bjørk en Hjorth Rosenfeldt. Op een bouwsteiger midden in Berlijn wordt een gruwelijke vondst gedaan: drie lichamen, gewikkeld in tape, hangen aan de metalen buizen. De excentrieke profiler Emma Carow - voor gewone mensen is ze bang, maar seriemoordenaars begrijpt ze - wordt op de zaak gezet. Door haar onconventionele manier van werken botst ze nogal eens met haar collega's van de recherche, maar met haar briljante geest denkt Emma al snel een andere kant op dan het onderzoeksteam. Daarmee zet ze haar toekomst - en haar leven - op het spel.

Emma Carow, profiler: voor mensen is zij bang. Seriemoordenaars begrijpt ze. De Duitse thrillersensatie nu in Nederland!

TitelNegendoder
Auteur(s)Ule Hansen, Ule Hansen
ISBN9789024573356
Afmetingen215x140x38 mm
Aantal pagina's448
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdUitverkocht
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht604 gram

  Buitenbeentje

Geschreven op zaterdag 11 maart 2017 door Jos van Cann
Ule Hansen is een pseudoniem van het Duits/Amerikaans schrijversduo Astric Ule en Erik Hansen. Negendoder is hun thrillerdebuut en het eerste deel van een serie policiers die zich afspeelt in Berlijn. "Emma Crow, profiler. Voor gewone mensen is ze bang. Seriemoordenaars begrijpt ze", meldt het omslag. Dat komt in Negendoder (de titel wordt in het verhaal verklaard) goed uit. Berlijn maakt kennis met een seriemoordenaar die lichamen inpakt, ophangt en de slachtoffers langzaam laat sterven. De "mummiemoordenaar" is geboren. Na een eerste ontdekking volgen al snel meer slachtoffers. Emma komt met een profiel waar niet iedereen bij de Berlijnse politie in gelooft, maar dat gaandeweg houdt blijkt te snijden. Maar daar blijkt ook voor haar niet zonder gevaar. Crow is inderdaad een buitenbeentje, maar wel een aantrekkelijk hoofdpersonage. Zelf tot nu toe niet geheel onbeschadigd door het leven gekomen, heeft ze wel een enorme verbetenheid en doorzettingsvermogen ontwikkeld. Dat, en haar creatieve denkvermogen, maakt haar niet bij iedereen geliefd. Dus haar werk  "en de klopjacht op deze seriemoordenaar"gaat meestal met horten en stoten. Dat lijkt wat clichématig en Hansen slaagt er ondanks de spannende plot en de knappe schrijfstijl, niet altijd zich daaraan te onttrekken. Die plot is huiveringwekkend, qua idee maar ook qua realiteitsgevoel. Die combinatie maakt dat de lezer nog veel plezier aan Emma Crow kan hebben.
Voeg een recensie toe »

   wordt vervolgd

Geschreven op dinsdag 20 november 2018 door Joke Pronk
Spannende thriller over een Berlijnse profiler met een verleden. Het is een beetje a la Corine Hartman maar toch weer heel anders. Het verhaal is meeslepend, spannend, hier en daar een beetje voorspelbaar wat niet afdoet aan de spanning van het verhaal. Het leest makkelijk weg en telt fijn 453 pagina's zodat je redelijk lang van het verhaal kan genieten. Er schijnt al een vervolg op te zijn, heel fijn dus!

   Berlijnse profiler

Geschreven op dinsdag 14 februari 2017 door Thea Oosterveen
Midden in Berlijn hangen drie in ducttape gewikkelde lijken in een leegstaand pand. De zaak belandt op het bureau van profiler Emma Carrow. Zij moet met haar collega's zien te achterhalen wie ze zijn, waarom ze zijn vermoord en door wie. Op het werk is Emma gelukkig, daarbuiten worstelt ze zich door haar leven, getekend door een traumatische gebeurtenis uit haar verleden. Kan ze ondanks haar problemen de moordenaar vinden? Ule Hansen bestaat uit het duo Astrid Ule en Eric Hansen. Ze hebben al eerder samengewerkt maar dit is hun eerste thriller. Situaties en plaatsen worden bijna geschetst door de auteur(s) "Kronkelende paden in het schemerlicht, een vochtige herfstdag, kinderen die al moe begonnen te worden, verveelde vaders en moeders die op hun horloge keken". De gebeurtenissen en dialogen zijn uitgebreider maar in een leesbare en vlotte stijl geschreven waardoor de lezer makkelijk meegesleept wordt in het verhaal. Emma is erg krachtig en eigenzinnig neergezet en ze blijkt nauwelijks sociale vaardigheden te hebben. Dat geeft wat haar karakter een wat onrealistisch tintje. Met het open einde van het boek is duidelijk dat er zeker een vervolg op deze spannende thriller gaat komen.

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.