Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

W.O.L.F.

Boris O. Dittrich

prijs: € 19.90

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789023495536


Dit boek is vervangen door ISBN 9789403121802. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

Wanneer in een Berlijns park een hoofd in een plastic tas wordt gevonden, staat het politieapparaat op scherp. Wie is het slachtoffer? Zijn er terroristen in het spel? Politiecommissaris Fatima Ozturk leidt het onderzoek naar een organisatie die zich W.O.L.F. noemt en een anti-joodse en anti-islamitische campagne voert. Maar waarom lijkt collega Gerhard zich afzijdig te houden van het onderzoek? Wanneer zich plotseling een anonieme getuige aandient, doet Fatima een schokkende ontdekking waardoor ze voor een moeilijke persoonlijke keuze komt te staan.
Wanneer in een Berlijns park een hoofd in een plastic tas wordt gevonden,
staat het politieapparaat op scherp. Wie is het slachtoffer? Zijn er terroristen
in het spel?
Politiecommissaris Fatima Ozturk leidt het onderzoek naar een organisatie
die zich W.O.L.F. noemt en een anti-joodse en anti-islamitische campagne
voert. Maar waarom lijkt collega Gerhard zich afzijdig te houden van het
onderzoek? Wanneer zich plotseling een anonieme getuige aandient, doet
Fatima een schokkende ontdekking waardoor ze voor een moeilijke persoonlijke
keuze komt te staan.
TitelW.O.L.F.
Auteur(s)Boris O. Dittrich
ISBN9789023495536
Is vervangen door ISBN9789403121802
Afmetingen215x134x34 mm
Aantal pagina's400
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.90
BindwijzePaperback
Gewicht533 gram

  Actuele topthriller

Geschreven op zaterdag 2 juli 2016 door Jos van Cann

De titel van Dittrichs derde thriller staat voor Whites Only Liberation Front. En deze groep zorgt met pamfletten die oproepen tot een 'Duitsland terug aan de Duitsers' een joden-, vreemdelingen- en vluchtelingenhaat, voor veel onrust in Berlijn. Aan het hoofd van dit samengeraapt groepje staat Helmut Kruse die deze boodschap uitstekend weet te verwoorden in de media en daar veel bijval voor ontvangt van de bevolking.
Bij Timo Berger, als jurist sinds kort in de Duitse hoofdstad werkzaam voor een internationale mensenrechtenorganisatie, en zijn man, de Israëlische beeldhouwer Amnon Glaser, roepen deze uitingen van vreemdelingenhaat herinneringen op aan de Tweede Wereldoorlog en de toenmalige verhouding van de Duitsers tot de Joden. De moord op twee Turkse restauranthouders zet commissaris Fatima Ozturk en haar collega Gerhard op het spoor. Maar iemand enkel veroordelen op basis van zijn abjecte meningen blijkt behoorlijk lastig.

Dittrich is er in geslaagd uiterst actuele onderwerpen als vreemdelingenhaat en racisme (mooie verwijzing op pagina 240 naar Wilders' “dan gaan we dat regelen” als antwoord op de bekende vraag of de aanwezigen 'meer of minder Marokkanen' willen) te koppelen aan een periode waarin deze ook de kop opstaken met alle gevolgen van dien. En dat ook nog eens op een locatie die daar onlosmakelijk mee is verbonden, Berlijn. Hulde daarvoor. Maar dat niet alleen. W.O.L.F. is bovenal een spannende misdaadroman met geloofwaardig uitgewerkte karakters, een mooie plotlijn - al is een anonieme getuigenis natuurlijk vragen om moeilijkheden in een rechtszaak - en met een historisch perspectief dat vandaag de dag nogal eens gauw uit het oog wordt verloren. Niet alleen getuigt hij op deze genoemde punten van oorspronkelijkheid, ook de ontknoping mag er zijn.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!