Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Onschendbaar

Heleen van der Kemp

prijs: € 10.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789023478492


Over het boek

Rechercheur Britt Franken herleeft nog elke nacht de overval waarbij haar man in het bijzijn van haar en hun dochtertje omkwam. Ten einde raad neemt ze contact op met een medium voor spirituele begeleiding. Het medium lijkt niet alleen signalen van Britts overleden man op te vangen, maar raakt ook overstuur bij het ‘zien’ van details uit de zaak waar Britt aan werkt. Twee jonge jongens zijn ontvoerd, misbruikt en vermoord. Alles wijst erop dat de jongens slachtoffer zijn geworden van een pedofielennetwerk. Dan verdwijnt er opnieuw een jongetje. De gevallen lijken met elkaar te maken te hebben, maar de manier waarop ze met elkaar verbonden zijn, stelt Britt voor raadsels. Zit dezelfde sadistische moordenaar achter deze verdwijning of is er iets anders aan de hand? Onschendbaar is een onweerstaanbare thriller waarin psychologische diep-gang gecombineerd wordt met een voortrazend en bloedspannend verhaal.
Rechercheur Britt Franken herleeft nog elke nacht de overval waarbij haar man in het bijzijn van haar en hun dochtertje omkwam. Ten einde raad neemt ze contact op met een medium voor spirituele begeleiding. Het medium lijkt niet alleen signalen van Britts overleden man op te vangen, maar raakt ook overstuur bij het `zien van details uit de zaak waar Britt aan werkt. Twee jonge jongens zijn ontvoerd, misbruikt en vermoord. Alles wijst erop dat de jongens slachtoffer zijn geworden van een pedofielennetwerk. Dan verdwijnt er opnieuw een jongetje. De gevallen lijken met elkaar te maken te hebben, maar de manier waarop ze met elkaar verbonden zijn, stelt Britt voor raadsels. Zit dezelfde sadistische moordenaar achter deze verdwijning of is er iets anders aan de hand? Onschendbaar is een onweerstaanbare thriller waarin psychologische diep-gang gecombineerd wordt met een voortrazend en bloedspannend verhaal.
TitelOnschendbaar
Auteur(s)Heleen van der Kemp
ISBN9789023478492
Afmetingen216x138x24 mm
Aantal pagina's320
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 10.99
BindwijzePaperback
Gewicht397 gram
Voeg een recensie toe »

   Een spannende thriller met een verrassend einde

Geschreven op vrijdag 15 maart 2019 door 2017 Anoniem

Via een actie 2 boeken gewonnen van Heleen van der Kemp... "Onschendbaar" is het eerste boek waarmee ik kennis heb mogen maken. Een realistisch geschreven verhaal, zou zo maar waargebeurd kunnen zijn. Een spannend verhaal met een onverwacht einde. Een aanrader! Ik ga zeker nog meer van haar lezen. 

   Een snelle thriller waarvan het plaatje helemaal klopt.

Geschreven op zaterdag 26 oktober 2013 door Greet Oostvogels

De cover is heel mooi. Een prachtige foto die in het oog springt maar ik herken graag elementen van de inhoud van het boek in een cover en die vind ik niet terug. Hij valt wel op en dat is een pluspunt.

 

De schrijfstijl van Heleen is zeer vlot. De tijdspanne van het gehele verhaal is eigenlijk zeer kort. Je moet dus een snel verhaal schrijven. Er zit geen enkele vertraging in het boek. Nergens had ik een verslapping van mijn aandacht. Er wordt op het goede moment overgeschakeld van de ene verhaallijn naar de andere. De spanning blijft erin tot het einde.

 

Voor mij is dit het eerste boek dat ik lees van Heleen, dus de eerste kennismaking met hoofdpersonage Britt Franken. Ik heb een ongelooflijk zwak voor vrouwelijke rechercheurs in boeken. Heel vaak zijn deze types nogal stoer of slonzig. Dit is bij Britt niet echt het geval, zij is eerder een gewone vrouw en dat maakt haar zo kwetsbaar, herkenbaar en tastbaar.

 

De andere personages in het boek worden ook netjes neergezet. Het zijn allemaal realistische personen. Met elk hun hebbelijkheden. In het begin van het onderzoek komen er wat namen van collega’s langs die ik netjes noteerde met hun functie. Ik ben nogal slecht in het onthouden van namen.

De cursief gedrukte passages vind ik duister aanvoelen. Krijg ik een knoop van in mijn maag. Luguber sfeertje stralen die uit, heel mooi gedaan.

 

Het plot zelf zit heel goed in mekaar. Het onderwerp pedofilie is niet het meest voor de hand liggende onderwerp om over te schrijven. Ligt nogal gevoelig omdat het over kinderen gaat die seksueel misbruikt worden. Het  wordt op weinig momenten te expliciet, het blijft netjes.

Er zijn twee verhaallijnen die perfect naast mekaar zitten en waarvan je als lezer natuurlijk weet dat die samen gaan komen. Alleen de manier waarop is de verrassing. Dit heeft Heleen van der Kemp prachtig gedaan. Een aantal plotwendingen vind ik zo goed gevonden dat ik er spontaan van ging glimlachen tijdens het lezen. Het einde is verrassend en het zorgt ervoor dat het verhaal helemaal af is. Ik voel dat het verhaal van Britt Franken niet af is en dat er nog een boek zit aan te komen. Toch Heleen?

 

Een snelle thriller waarvan het plaatje helemaal klopt.