Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Onze vrouw in Tripoli

Tomas Ross

prijs: € 19.90

380 pagina's, Paperback

ISBN: 9789023471530


Over het boek

Op 27 februari 2011 landt een Lynx-helikopter van de Koninklijke Marine op het strand van de Libische kustplaats Sirte om daar een Nederlandse ingenieur en een Zweedse vrouw op te halen. Wat zat er achter deze geheime reddingsactie vlak bij de villa van Khadaffi en wie was de onbekende blonde vrouw? Onze vrouw in Tripoli is Tomas Ross' fictieve reconstructie van deze opmerkelijk gebeurtenis. Enkele maanden eerder wacht niemand minder dan Mabel van Oranje op een geheime uitnodiging. Ze is lid van The Young Global Leaders, een internationale groep topmanagers die door multimiljardair George Soros wordt gefinancieerd. Ondertussen vlucht de Zweedse Camilla Edström uit Tripoli nadat ze de wereldwijd gezochte terrorist Hassan Tantor heeft gevonden, de man achter wie ze al jaren aan zat. Ze neemt contact op met de Nederlandse oud-diplomaat Willem van Lanschot, die zijn eigen redenen heeft om Tantor te vinden. Tijdens de zoektocht die hem naar Libië voert, raakt Van Lanschot verstrikt in een dodelijk web van intriges, waarbij alles draait om zijn eigen verleden en dat van zijn vermoorde vrouw.
Op 27 februari 2011 landt een Lynx-helikopter van de Koninklijke Marine op het strand van de Libische kustplaats Sirte om daar een Nederlandse ingenieur en een Zweedse vrouw op te halen. Wat zat er achter deze geheime reddingsactie vlak bij de villa van Khadaffi en wie was de onbekende blonde vrouw? Onze vrouw in Tripoli is Thomas Ross' fictieve reconstructie van deze opmerkelijk gebeurtenis. Enkele maanden eerder wacht niemand minder dan Mabel van Oranje op een geheime uitnodiging. Ze is lid van The Young Global Leaders, een internationale groep topmanagers die door multimiljardair George Soros wordt gefinancieerd. Ondertussen vlucht de Zweedse Camilla Edström uit Tripoli nadat ze de wereldwijd gezochte terrorist Hassan Tantor heeft gevonden, de man achter wie ze al jaren aan zat. Ze neemt contact op met de Nederlandse oud-diplomaat Willem van Lanschot, die zijn eigen redenen heeft om Tantor te vinden. Tijdens de zoektocht die hem naar Libië voert, raakt Van Lanschot verstrikt in een dodelijk web van intriges, waarbij alles draait om zijn eigen verleden en dat van zijn vermoorde vrouw.
TitelOnze vrouw in Tripoli
Auteur(s)Tomas Ross
ISBN9789023471530
Afmetingen215x137x38 mm
Aantal pagina's380
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.90
BindwijzePaperback

  On-Rossiaans

Geschreven op zondag 27 januari 2013 door Jos van Cann

Onze vrouw in Tripoli slaat op Mabel van Oranje, de echtgenote van prins Friso die begin 2012 in coma raakte na een zwaar ski-ongeluk. Zij zou direct of indirect een rol hebben gespeeld in de reddingsactie van de Nederlandse luchtmacht in de Libische kustplaats Sirte, begin 2011.
Een kolfje naar de hand van Tomas Ross, zou je denken. Toch is het een ander boek geworden dan je zou verwachten op basis van de eerdere boeken van Ross, zijn ‘Oranje-connectie’ en de dame waar het om lijkt te gaan. Lijkt, want hoofdpersonage is eigenlijk Willem van Lanschot, een oud-diplomaat die zich heeft teruggetrokken op het Franse platteland. Zijn echtgenote is een jaar eerder onder vreemde omstandigheden thuis plotseling overleden en bleek na haar dood een verhouding te hebben gehad met Van Lanschots oude vriend en collega Robbie. Die overlijdt door een auto-ongeluk en diens begrafenis brengt hem weer in contact met de veiligheidsdienst van het NAVO-hoofdkwartier. Dan volgend de gebeurtenissen elkaar snel op en blijkt een blonde vrouw in Tripoli een hoofdrol te spelen die net als Willem op zoek is naar een internationale terrorist. Want al snel is hem duidelijk dat zijn echtgenote geen natuurlijke dood is gestorven.

Onze vrouw in Tripoli is voor een deel on-Rossiaans te noemen. De eerste helft van het verhaal, wanneer de zoektocht van Willem van Lanschot centraal staat, is prachtig. Maar al komen er meer lijnen en lijntjes bij kijken en dan moet Ross alle zeilen bijzetten om die uiteen te zetten en weer bij elkaar te krijgen. Dan wordt het dus ook weer een echte ‘Ross’. Voor de een helaas, voor de ander natuurlijk weer mooi. Het zou goed zijn Ross eens aan de slag te zien gaan met een psychologische thriller pur sang en zonder dat die moet worden verweven in een internationaal complot. Een deel van Onze vrouw in Tripoli laat zien dat hij er klaar voor is.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!