Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Stormgevaar

Elizabeth George

prijs: € 19.95

336 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022999806


Dit boek is vervangen door ISBN 9789400502932. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

Becca heeft een zeldzame gave. Als zij daardoor ontdekt dat haar stiefvader een crimineel is, is ze haar leven niet meer zeker. De veertienjarige Becca kan de gedachten van anderen lezen – en dat blijkt uiterst gevaarlijk. Zo komt ze erachter dat haar stiefvader zijn zakenpartner heeft vermoord. Als hij Becca’s gave ontdekt en zich realiseert dat ze zijn geheim kent, is ze haar leven niet meer zeker. Haar moeder zorgt ervoor dat Becca een andere identiteit krijgt en stuurt haar naar een onderduikadres op een afgelegen eiland. Daar aangekomen treft ze echter niemand thuis: de bewoonster blijkt net te zijn overleden. Van nu af aan is Becca op zichzelf aangewezen, want ook haar moeder kan ze niet meer bereiken. Ze probeert aansluiting te vinden bij de eilandbewoners, maar dat valt niet mee – door haar bijzondere gaven leert ze ongewild veel meer over hen dan goed voor haar is. Toch ontmoet ze een paar mensen die ze kan vertrouwen. Maar als een van hen, Derric, een mysterieus ongeluk krijgt in het bos en zwaargewond raakt, is alle aandacht opeens op Becca gericht en vreest ze ervoor dat haar ware identiteit bekend zal worden, met alle gevolgen van dien...

Kun je horen wat ik denk, Becca King? Becca heeft een zeldzame gave. Als zij daardoor ontdekt dat haar stiefvader een crimineel is, is ze haar leven niet meer zeker De veertienjarige Becca kan de gedachten van anderen lezen en dat blijkt uiterst gevaarlijk. Zo komt ze erachter dat haar stiefvader zijn zakenpartner heeft vermoord. Als hij Becca s gave ontdekt en zich realiseert dat ze zijn geheim kent, is ze haar leven niet meer zeker. Haar moeder zorgt ervoor dat Becca een andere identiteit krijgt en stuurt haar naar een onderduikadres op een afgelegen eiland. Daar aangekomen treft ze echter niemand thuis: de bewoonster blijkt net te zijn overleden. Van nu af aan is Becca op zichzelf aangewezen, want ook haar moeder kan ze niet meer bereiken. Ze probeert aansluiting te vinden bij de eilandbewoners, maar dat valt niet mee door haar bijzondere gaven leert ze ongewild veel meer over hen dan goed voor haar is. Toch ontmoet ze een paar mensen die ze kan vertrouwen. Maar als een van hen, Derric, een mysterieus ongeluk krijgt in het bos en zwaargewond raakt, is alle aandacht opeens op Becca gericht en vreest ze ervoor dat haar ware identiteit bekend zal worden, met alle gevolgen van dien...
TitelStormgevaar
Auteur(s)Elizabeth George
Ondertitelhet fluistereiland Boek 1
ISBN9789022999806
Is vervangen door ISBN9789400502932
Afmetingen236x154x28 mm
Aantal pagina's336
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback

  Lef! Een nieuwe serie zonder Lynley en Havers!

Geschreven op dinsdag 4 september 2012 door Wim Krings

Het is even wennen: Elizabeth George heeft, hopelijk tijdelijk, afscheid genomen van Lynley en Havers. Het is ook geen "engelse thriller". Stormgevaar speelt in Amerika en is voor een nieuwe doelgroep geschreven: jongeren ( maar ook erg geschikt voor ouderen!).

Het is even wennen: Becca is een meisje die een speciale gave heeft: ze kan gedachten van anderen lezen! Zo leest zij de gedachten van haar stiefvader en komt er achter dat hij zijn compagnon vermoord heeft. Ze is haar leven niet zeker en ze vlucht naar een eilandje om onder te duiken bij een tante. Helaas is die net dood als ze aankomt en ze kan haar moeder ook niet meer bereiken. Becca zwerft dan over het eiland en is ook dolende en kan zij nergens goed aarden. Zij wordt als zonderling gezien en dan maak je weinig vrienden en als je gedrag dan ook nog onvoorspelbaar is, door die fluisteringen, dan wordt het wel erg moeilijk.

Stormgevaar is een goed opgebouwd spannendn verhaal waarbij de fluisteringen wel een belangrijke rol spelen maar nniet de boventoon gaan voeren. Het blijft een boek over mensen van vlees en bloed. De problemen zijn ook gewone aardse problemen.

Het wordt een serie van vier volgens de uitgever en er is nog genoeg te doen voor Becca. Kan zij haar stiefvader ontlopen?

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!