Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Waar bloed bevriest

Giles Kristian

prijs: € 21.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022596913


Over het boek

Een verhaal over uithoudingsvermogen en de wanhopige, instinctieve wil om te overleven

Erik Amdahl en zijn dochter Sofia vertrekken op een lang beloofde skitocht tot diep voorbij de noordpoolcirkel. Voor Erik is dit de kans om de band met zijn enige overgebleven dochter te herstellen, nadat haar zus om het leven kwam bij een tragisch ongeval. Voor Sofia is dit het bewijs dat haar vader haar vertrouwt en haar als een volwassene behandelt.

Op de eerste dag in de besneeuwde wildernis, als de temperatuur ver onder nul daalt, dwingt een ongeluk hen op zoek te gaan naar hulp en onderdak. Vlakbij vinden ze het huis van een stel dat ze eerder hebben ontmoet en dat hen welkom heet. Erik is opgelucht. Hij gelooft dat het ergste voorbij is. Hij denkt dat Sofia nu veilig is. Maar het tegendeel is waar.

Want Erik en Sofia zijn die avond niet de enige bezoekers van het echtpaar, en als ze getuige zijn van iets verschrikkelijks, moeten ze vluchten voor hun leven. In het onherbergzame sneeuwlandschap ontstaat een huiveringwekkend gevecht tegen hun achtervolgers en de natuur.

In de pers

'Een aanrader voor een koude winteravond'**** De Boekenkrant

‘Een ijzingwekkende pageturner.’ The Guardian

‘Verbijsterend… Betoverende spanning.’ Daily Mail

‘Een meeslepend thrillerdebuut. Kristian geeft de langdurige achtervolging een nachtmerrieachtige intensiteit.’ The Mail on Sunday


TitelWaar bloed bevriest
Auteur(s)Giles Kristian
Vertaler(s)Mireille Vroege
OndertitelVerstoppen is zinloos. Je kunt alleen maar vluchten.
ISBN9789022596913
Afmetingen216x141x30 mm
Aantal pagina's320
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht486 gram

  Razendsnelle psychologische thriller 4,5*

Geschreven op donderdag 8 december 2022 door Silvia van Elzelingen

Giles Kristian werkte als copywriter voor een reclamebureau toen zijn Noorse familiegeschiedenis hem inspireerde om historische fictie te schrijven. Inmiddels is hij een gevierd Sunday Times-bestsellerauteur en werd zijn boek ‘God of Vengeance’ door The Times uitgeroepen tot boek van het jaar. Kristian woont in Leichester, Engeland.

Erik Amdahl vertrekt met zijn dochter Sofia op een lang beloofde skitocht. Een ongeluk dwingt hun hulp in te roepen van een bevriend echtpaar dat in de buurt woont. Erik denkt dat Sofia nu veilig is maar het tegendeel is waar, ze zijn getuige van iets verschrikkelijks en slaan halsoverkop op de vlucht. Er ontstaat een huiveringwekkend gevecht tegen hun achtervolgers en de natuur.

‘Waar bloed bevriest’ is een razendsnelle psychologische thriller over een achtervolging in een onherbergzaam sneeuwlandschap in het noorden van Noorwegen. De titel en de afbeelding op de cover zijn goed aan elkaar gelinkt en het geheel ziet er angstaanjagend uit. Wat is hier aan de hand, waarom is verstoppen zinloos en vluchten het enige doel? Dit alles is te lezen in deze spannende rollercoaster die vanaf het begin tot het eind de aandacht gevangenhoudt. De spanning is om te snijden en af en toe ontkom je er niet aan om de adem in te houden. Het is alsof de koude en barre weersomstandigheden die worden beschreven tot in je botten te voelen zijn. Alleen de wil om te overleven en niet op te geven telt.

‘En achter hem gleed de slee over hun sporen en wiste die uit, de wind vlakte uit wat er nog van over was en de vallende sneeuw sloeg een nieuwe bladzijde om.
‘Ik ben hier,’ riep hij. ‘Ik ben achter je, Sofia. We zijn sterk, jij en ik. Wij kunnen dit. Ik beloof je dat we dit kunnen.’ Hij zei het net zo goed tegen zichzelf als tegen haar.’


Al is het razend spannend en is de neiging tot doorlezen er, is het toch nodig om af en toe even het boek weg te leggen omdat de spanning ook in jezelf gaat zitten. Naast de thrillerelementen is het een verhaal over een vader die worstelt met zichzelf en gebukt gaat onder angsten om zijn kinderen. En over een dochter die op zoek is naar vertrouwen, vrijheid en als een volwassene behandelt wil worden. De onderliggende band tussen vader en dochter, die heel wat te verduren heeft gehad, wordt tijdens deze tocht versterkt. Erik en Sofia leren in hun radeloze strijd dingen over zichzelf, en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.
Er zijn nog wel wat losse eindjes aan het verhaal die verder uitgewerkt hadden kunnen worden.
Aan het eind van het boek staat een interessant nawoord en dankwoord van Giles Kristian. Hierin doet hij het verhaal over hoe zijn boek tot stand is gekomen en wat hem bewogen heeft om ‘Waar bloed bevriest’ te schrijven.

‘Waar bloed bevriest’ is spannend, onvoorspelbaar en met veel actie geschreven. Zeker een aanrader!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!