Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Later

Stephen King

prijs: € 21.99

272 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022592809


Over het boek

VN Thriller van het jaar 2021!

Normaal ziet hij de doden maar voor een paar dagen. Maar wat als ze ervoor kiezen om langer te blijven?

Jamie Conklin is enig kind. Als zoon van een alleenstaande moeder die lastig rond kan komen, wil hij niets liever dan een normale jeugd. Maar jammer genoeg voor Jamie is hij allesbehalve normaal…

Geboren met een bovennatuurlijke gave die hij van zijn moeder geheim moet houden, ziet Jamie dingen die niemand anders kan zien en weet hij meer dan eigenlijk mogelijk zou moeten zijn. Wanneer een rechercheur van de New Yorkse politie hem betrekt bij de klopjacht op een moordenaar, komt Jamie opnieuw oog in oog te staan met een overledene. Maar de prijs die deze keer staat op het gebruiken van zijn gaven is veel hoger dan hij ooit had gedacht – deze geest is namelijk niet van plan weg te gaan.

Later is een krachtig en spookachtig verhaal met ondertonen van de klassieke thriller It. Een onvergetelijke zoektocht naar wat ervoor nodig is om op te staan tegen het kwaad en al zijn gezichten.

In de pers

‘De grootmeester van de horror. Later is bewonderenswaardig.’ ***** VN Detective & Thrillergids

Later is een pure pageturner.’ NRC Handelsblad

‘Een fraai staaltje charmante horror.’ De Telegraaf

TitelLater
Auteur(s)Stephen King
Vertaler(s)Annemarie Lodewijk
ISBN9789022592809
Afmetingen229x151x26 mm
Aantal pagina's272
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht470 gram

  King bewijst klasse met 'Later'

Geschreven op maandag 7 juni 2021 door Jos van Cann

Stephen King. Love him or hate him, maar de kwaliteit en het succes van zijn boeken staan buiten kijf. De man kreeg niet voor niets in 2003 als eerste ‘thrillerauteur’ een ‘Lifetime Achievement Award for distinguished contribution to American letters'. En dat schoot nogal wat ‘literairen’ in het verkeerde keelgat.
Enfin, ben zelf ook een late bekeerling en ging pas voor de bijl voor zijn 23-11-63 (2011) en Mr Mercedes, het eerste deel uit de 'Bill Hodges-trilogie' en waarmee hij in 2015 de Edgar Allan Poe Award won. Nu is er dan Later, de VN-thriller van 2021.

Gave
Veel van Kings werk kent horror en science-fiction-elementen, maar laat je dat niet weerhouden, ook niet van dit boek. King schrijft zo goed dat dat niet uitmaakt. Dat is namelijk ook hèt sterke punt van Later. Daarin heeft Jamie Conklin, zoon van een alleenstaande moeder die lastig rond kan komen, een bovennatuurlijk gave. Die moet hij van zijn moeder geheimhouden, maar dat lukt dus niet. Als hij de politie hem vraagt te helpen bij een moordonderzoek ontdekt hij dat aan hij voor de gave ook een prijs betaalt.

Nu, niet later
King sleurt de lezer vanaf pagina 1 mee in het leven de jonge Jamie op een manier zodat alles totaal geloofwaardig is. Met de nodige humor en met de nodige spanning maar vooral in een prachtige aansprekende stijl. Als je het lezen van King hebt uitgesteld tot later: dan is nu het moment. Niet straks, niet later. Later.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.