Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Kom eens gauw

M.J. Arlidge

prijs: € 21.99

528 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022591215


Over het boek

Deel 11 in de populaire Helen Grace-serie

Laat op de avond komt een jonge vader thuis. Zijn dochtertje ligt rustig in haar bedje te slapen, maar die aanblik is een schrijnend contrast met de ravage die hij aantreft in zijn slaapkamer, waar zijn vrouw dood in bed ligt. Op brute wijze is ze om het leven gebracht. Een paar dagen later komt een moeder thuis van een late dienst en treft haar tienerzoon aan in de woonkamer. Vermoord. Beide moorden lijken met hetzelfde wapen te zijn gepleegd, maar wat is het verband?

Terwijl inspecteur Helen Grace zich op de zaak stort, bevindt haar leven zich op een keerpunt. Haar recentste aartsvijand loopt nog vrij rond en dit maakt dat ze geen stap kan zetten zonder drie keer achterom te kijken. Als zich een grote tragedie voordoet, is Helen nergens meer zeker van, zelfs niet van haar baan. Haar trouwe partner Charlie zal tijdelijk in haar voetsporen moeten treden, maar is ze daar wel klaar voor?

In de pers

‘M.J. Arlidge boekt een enorm succes met zijn serie over de vasthoudende en getormenteerde inspecteur Helen Grace.’ Algemeen Dagblad

‘Een van de populairste thrillerauteurs.’ De Telegraaf

‘Ouderwets spannend.’ De Telegraaf

'Ingenieuze thriller.' AD

‘Vol cliffhangers waar je wat mee kan.’ NRC Handelsblad

TitelKom eens gauw
Auteur(s)M.J. Arlidge
Vertaler(s)Harmien Robroch
OndertitelDoe het licht niet uit. Hij komt wanneer je slaapt.
ISBN9789022591215
Afmetingen214x141x43 mm
Aantal pagina's528
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht658 gram

  Grace blijf Grace, gelukkig maar

Geschreven op zaterdag 20 augustus 2022 door Jos van Cann

In deel elf in de reeks over haar persoon ligt inspecteur Helen Grace van de afdeling Zware Misdrijven van de politie in Southampton zelf zwaar onder vuur. Ze wordt persoonlijk bedreigd en kan geen meter gaan zonder over haar schouder te kijken voor het onverwachte. Dan vinden er een paar opmerkelijke moorden plaats waarbij respectievelijk een echtgenote en een tienerknaap het slachtoffer zijn van bruut geweld. Met hetzelfde wapen gedood, maar wat is het verband tussen die twee?
Grace maakt in haar paranoia een fout en wordt geschorst – haar baas zou haar nog liever ontslaan. Collega en vriendin Charlie moet haar vervangen en uiteindelijk opvolgen. Maar Grace laat het er niet bij zitten en zet haar onderzoek naar de moordenaar en naar haar belager op eigen houtje voort – zoals we dat van haar kennen.

Grote kracht
Ook in Kom eens gauw laat Arlidge zien wat zijn grote kracht is als auteur. Niet alleen het personage van Grace natuurlijk maar voor de geloofwaardige opbouw van verhaal en plot. Het zorgvuldig beschrijven en uittekenen van situaties, acties en ontwikkelingen. In vlotte stijl en met veel vaart, zonder dat de lezer buiten adem raakt of achteraf denkt: poeh, poeh, daar moest wel erg snel een einde aan worden gebreid. Plus: de latente aankondiging van een volgend deel, want dat Grace nu eindelijk rust krijgt ligt niet voor de hand. Gelukkig maar voor de lezer.
Klik op het boek voor een fragment.
 

  Het wordt steeds complexer voor Helen Grace

Geschreven op zaterdag 9 juli 2022 door W. Krings
Alweer het elfde deel met Helen Grace. De problemen stapelen zich op. Haar vete met de journaliste Emilia bereikt een nieuw hoogtepunt of dieptepunt in de zaak die wel erg gecompliceerd is. Het lijkt wel of Emila altijd net iets meer weet! tenslotte gaat Emilia voor nieuws over lijken! daarnaast wil haar baas haar kwijt en moet  ze ook nog oppassen voor har meest recente aartsrivaal Alex Blythe. Die heeft haar beloofd dat ze nooit meer rustig zal slapen tot haar dood!
Wederom in de typische Arlidge stijl geschreven: korte hoofdstukken waardoor je in  het verhaal wordt getrokken en je niet meer loslaat tot de laatste pagina. Enige nadeel is dat je het boek dan alweer (te) snel uitleest. Stoppen is GEEN optie!
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.