Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Vergeven en vergeten

Philip Kerr

prijs: € 20.99

416 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022582862


Over het boek

De nieuwe Bernie Gunther!

Liefhebbers van John Le Carré en Robert Harris houden ook van Philip Kerr

‘Behoort tot het beste wat er ooit op thrillergebied is verschenen!’ de Volkskrant

München, 1957. Na verschillende carrières in de loop der jaren werkt Bernie Gunther nu voor een verzekeringskantoor. Het is een logische stap: zowel politieagenten als verzekeraars zijn erbij gebaat leugenaars te ontmaskeren, en Bernie Gunther kan wat dat betreft bogen op een schat aan ervaring.

Bernie wordt naar Athene gestuurd om een claim voor een gezonken schip van een Duitser te onderzoeken. Als hij ontdekt dat het schip in kwestie ooit toebehoorde aan een Griekse Jood die werd gedeporteerd naar Auschwitz, is hij ervan overtuigd dat dit geen ongeluk was, maar wraak. Dan wordt de Duitser dood gevonden, vermoord. De Griekse politie haalt Bernie over om te assisteren bij het moordonderzoek en hij wordt wederom meegezogen in de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de deportatie van de Joden van Thessaloniki. Europa is bereid om de vijandschap met Duitsland aan de kant te zetten, maar minstens één persoon in Griekenland lijkt daar niet klaar voor te zijn…


De pers over Pruisisch blauw

‘Een perfecte mix van fictie en geschiedenis.’ VN Detective en Thrillergids

‘Op ingenieuze wijze weet Kerr de twee verhaallijnen te verweven.’ Het Parool

‘Kerrs fameuze mix van goed gerechercheerde, gruwelijke realiteit en fictie werkt in dit boek wederom uitstekend.’ Trouw

‘Kerr blijkt wederom tot de absolute wereldtop te behoren.’ Thrillzone.nl

‘Weer een bloedstollend avontuur.’ Leeskost.nl

TitelVergeven en vergeten
Auteur(s)Philip Kerr, Philip Kerr
Vertaler(s)Jan Pott, Jan Pott
ISBN9789022582862
Afmetingen229x151x40 mm
Aantal pagina's416
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht709 gram

  Eénnalaatste Bernie Gunther thriller

Geschreven op zondag 2 december 2018 door Jos van Cann
Bijna dertig jaar geleden liet Kerr de wereld kennis maken met privédetective Bernie Gunther in De Berlijnse trilogie. Twaalf jaar gelden pakte hij de draad weer op met De een van de ander. In Vergeven en vergeten, nummer dertien in de reeks, is het inmiddels 1957 en Gunther woont en werkt in München. Als Christof Ganz en als nachtportier / mortuarium-beheerder in het Schwabinger Krankenhaus. Hij krijgt echter al snel een meer bij zijn politieverleden passend baantje aangeboden: claimonderzoeker bij een verzekeraar. Al snel moet hij naar Athene om een claim voor een gezonken schip op zuiverheid te checken. Natuurlijk is er meer aan de hand. Er is sprake van illegale vondsten uit de antieke oudheid en er is mogelijk sprake van een wraakactie. Dan wordt een van de betrokken Duitsers vermoord en bemoeit de politie zich ermee. Een van de inspecteurs vraagt hem bij het onderzoek te helpen maar prikt al gauw door Gunthers valse identiteit en chanteert hem daarmee. Hij komt helemaal in de problemen wanneer er sprake blijkt te zijn van de jacht op een enorme schat van Joodse eigendommen uit Thessaloniki die de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben ingepikt. Gunther dreigt speelbal te worden in een gevaarlijk spelletje: "En de ene Duitser vermoordt de andere Duitser".

Leerzaam
Zoals altijd maakte Kerr er weer een leerzaam verhaal van, dit keer over de Duitse bezetting in Griekenland en hoe de effecten daarvan zich twaalf jaar na het einde van de oorlog nog steeds doen gelden. Zelfs tijdens de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap. Hij doet dat (weer) met een fraaie plot en met een Gunther die uit alle macht probeert het verleden te vergeten en zich niet te laten verleiden door aanlokkelijke verleidingen. Hij constateert op het einde dat er ook bij hem zelfs sprake is van een "rudimentair geweten".

Overleden
Philip Kerr overleed 23 maart 2018 en even dreigt Gunther nummer dertien ook de laatste te zijn, maar de 14e 'Gunther' -  Metropolis, dat zich afspeelt in het Berlijn van 1927 - is inmiddels voor volgend jaar aangekondigd.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!