Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Het meisje in het ijs

Robert Bryndza

prijs: € 10.00

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022582022


Dit boek is vervangen door ISBN 9789022585108. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen, voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.


De pers over Het meisje in het ijs

Het meisje in het ijs is een topthriller die je via onverwachte wendingen meevoert naar een verrassend einde.’ Margriet

‘Bryndza weet van Erika een boeiende vrouw te maken.’ De Telegraaf

‘Foster is een markant personage dat met haar rechtdoorzee mentaliteit de serie zeker kan dragen.’ HDC

‘IJzingwekkend.’ Libelle

‘Een grandioze thriller.’ Thrillzone.nl

‘Een thriller zoals een thriller hoort te zijn… scherp, strak en fascinerend.’ Vrouwenthrillers.nl

TitelHet meisje in het ijs
Auteur(s)Robert Bryndza, Robert Bryndza
ISBN9789022582022
Is vervangen door ISBN9789022585108
Afmetingen215x140x35 mm
Aantal pagina's384
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 10.00
BindwijzePaperback
Gewicht570 gram

  IJskoud debuut

Geschreven op vrijdag 23 februari 2018 door Charlotte Veltman
?Het meisje in het ijs? is het ijskoude debuut van Bryndza. Over het plot is nagedacht en de auteur heeft dit goed uitgewerkt. Het einde was onverwacht en verwacht, maar als thrillerlezer brouw je vaak zelf al een einde en houdt rekening met verschillende scenario?s. Sommige zaken zijn een beetje vreemd, maar hersenkronkels horen in thrillers thuis. Het verhaal boeit, maar Bryndza gebruikt wel heel veel woorden en zinnen om zaken te beschrijven. Met een derde minder aan overpeinzingen en omschrijvingen was het boek een topper geweest. Minder omschrijvingen doen aan verhaallijn en plot totaal geen afbreuk. Bryndza?s schrijfstijl is gemakkelijk leesbaar. ?Het meisje in het ijs? is een Engelse thriller, uitgebreide beschrijvingen, een moord en daarna op zoek oftewel op jacht naar de moordenaar. Het verhaal speelt zich af in Engeland, de superklasse is op en top Brits. De rechercheur is een vrouw en dat is verrassend, maar vrouwen spelen steeds vaker een rol in thrillers, zo ook in Engeland. De schrijfstijl van Bryndza is uitgebreid, waardoor dit wel aan spanning inboet. De muziek die ik hoorde als er een spannende scene was, bleef hangen door de uitweidingen en uitgebreide beschrijvingen. Maar ?Het meisje in het ijs? zou zo in Midsomer Murders passen, met Erika Foster en haar team als de detectives. Uniek is Het meisje in het ijs? niet, maar ?zeker ook geen twaalf in een dozijn. Het is wat het boek is, een spannende thriller met een moord, en Erika Foster is een stoere dame die achter de moordenaar aangaat, terwijl ze zelf persoonlijk nogal wat te behappen heeft. Op de vraag of ?Het meisje in het ijs? een hype is, is mijn antwoord dat het is wat de media er van maakt. Door alle communicatie op vele kanalen kan je een boek aanprijzen voordat het uitkomt en daar heel veel om heen borduren. Hype is wat wij er van maken en meegaan, maar persoonlijk doe ik het niet. Als ik nu deze hype vergelijk met het nieuwste, tweede boek van Daniel Cole ?Marionet? komt Bryndza er minder goed van af, er zijn geen signeersessies en nu het boek is verschenen hoor en lees je er minder over. Maar dat gezegd hebbende kan er voor een vervolg een prachtige campagne worden opgezet, want Erika Foster (en haar team) heeft/hebben alle kansen gekregen en gepakt. Over hen lezen is prettig en zij is een stoere dame. Ik ben heel benieuwd naar een vervolg. Kortom, leest U zelf ?Het meisje in het ijs?, laat u meeslepen op de muziek van Midsomer Murders en geniet van een ijskoud debuut dat veelbelovend is.

  Een goed begin van een nieuwe reeks

Geschreven op donderdag 15 februari 2018 door Wim Krings
Een moeilijke jeugd of een trauma uit het verleden is vaak de achtergrond van een inspecteur in de thrillers.
Het meisje op het ijs is hierin geen uitzondering. Erika Foster's laatste zaak liep slecht af waarbij zelfs haar man dood bleef. Ze kan in Londen, nadat ze uit Manchester weg moest gaan,  een nieuwe start maken. Daar krijgt ze meteen te maken met een ingewikkelde zaak.
Een meisje van zeer rijke komaf is verdwenen en dood gevonden. Erika bijt zich vast in deze zaak en heeft haar eigen ideeën maar de vader is het daar niet mee eens en gebruikt zijn invloed op haar baas om de zaak een andere richting op te duwen. Tegenwerking alom en haar verleden speelt haar ook parten en wat weet de dader hierover?
Een goed opgebouwde thriller waarin ik niet kon stoppen omdat Bryndza de spanning goed weet vast te houden. de weg naar de dader is niet zonder obstakels. Verder is Erika, met al haar beperkingen een doortastende inspecteur die niet opgeeft en tegen de stroom in werkt als dat nodig is.
Bevalt het boek? Dan komen er in ieder geval nog 4 delen met haar. Wat mij betreft: Laat maar komen!
Voeg een recensie toe »

   Het meisje in het ijs...ijzingwekkend goed!

Geschreven op vrijdag 2 maart 2018 door Anja Vercruysse
Met ' Het meisje in het ijs' heeft Robert Bryndza een heel sterk boek afgeleverd! Een thriller die je in de ban houdt! Reeds van op de eerste bladzijde wordt je meegezogen in het verhaal en dit blijft zo tot aan de ontknoping. De schrijver weet de spanning zodanig op te bouwen dat je als lezer steeds verder wil lezen. De moord op een meisje uit een rijke familie is de start van een zoektocht naar de dader, een zoektocht met onverwachte wendingen. Waarin er zowel over het leven van slachtoffer en naasten als over het leven van Erika, die de zoektocht leidt, heel wat aan het licht komt. Dit boek is een aanrader voor de fans van de boeken van M.J.Arlidge!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.