Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Vuistregel

Matthew Quirk

prijs: € 19.99

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022571699


Over het boek

Voormalig crimineel Mike Ford heeft zijn leven weer op de rit. En hoe: een geweldige verloofde, een prachtig huis en een eigen bedrijf. De opwinding van zijn gevaarlijke verleden heeft hij achter zich gelaten. Dan duikt zijn broer Jack ineens op. Ook hij lijkt weer op het rechte pad te zijn. Maar niets blijkt minder waar.

Jack wordt bedreigd nadat hij zich heeft ingelaten met een bende die een miljoenengeheim probeert te stelen van een invloedrijke bank. Mike besluit zijn gevoel voor avontuur te volgen en Jack te helpen. Dankzij de vaardigheden die hij in zijn eigen criminele verleden heeft opgedaan, weet Mike in de bende te infiltreren. Maar gevangen tussen de politie en de onderwereld stuit hij op een web van corruptie. En dat web reikt tot diep in zijn eigen leven...

Voormalig crimineel Mike Ford heeft zijn leven weer op de rit. En hoe: een geweldige verloofde, een prachtig huis en een eigen bedrijf. Toch mist hij de opwinding van zijn gevaarlijke oude leven. Dan duikt zijn broer Jack ineens op. Ook hij lijkt zijn leven te hebben gebeterd. Maar niets blijkt minder waar.Jack wordt bedreigd nadat hij zich heeft ingelaten met een bende die een miljoenengeheim probeert te stelen van een kleine maar invloedrijke New Yorkse bank. Mike besluit zijn gevoel voor avontuur te volgen en Jack te helpen. Dankzij de vaardigheden die hij in zijn eigen criminele verleden heeft opgedaan weet Mike in de bende te infiltreren. Maar gevangen tussen de politie en de onderwereld stuit hij op een web van corruptie. En dat web reikt tot in de allerhoogste regionen van de macht...Mike besluit zijn gevoel voor avontuur te volgen en zijn broer te bevrijden. Met de hulp van de charismatische Tim Bloom, hoofd van Bloom Security, infiltreert hij bij de bende die verantwoordelijk is voor de ontvoering. Maar gevangen tussen de politie en de onderwereld stuit hij op een web van corruptie. En dat web reikt tot in de allerhoogste regionen van de macht...Matthew Quirk studeerde geschiedenis en letterkunde aan Harvard. Daarna ging hij aan de slag als journalist bij The Atlantic. De 500 wordt momenteel verfilmd.
TitelVuistregel
Auteur(s)Matthew Quirk
Vertaler(s)Paul Heijman
ISBN9789022571699
Afmetingen228x149x32 mm
Aantal pagina's352
UitgeverVan Holkema & Warendorf
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht588 gram

  tegenvaller

Geschreven op maandag 16 februari 2015 door Justine Koster

In het tweede boek van Matthew Kirk gaan we verder met Mike, die nu op het punt staat om te gaan trouwen. Als dan ineens, zijn broer Jack, zijn hulp inroept en Mike wel een beetje genoeg heeft van de voorbereidingen van zijn huwelijk, gaat Mike overstag en helpt broer Jack. Met alle gevolgen van dien. Jack heeft zich behoorlijk in de problemen gewerkt en alle zeilen moeten worden bijgezet om dit tot een goed eind te brengen. Tot zover de inhoud in een notendop. Net als in het debuut van Matthew Kirk zijn boek ‘500’ staat het verhaal van Vuistregel bol van de actie, eigenlijk veel te veel. Waardoor je als lezer het verhaal soms helemaal kwijt bent. Je aandacht gaat dan verslappen. Toch was al de actie in ‘500’, nog goed te verwerken en was het spannend en wilde je de afloop weten. Helaas is dit bij Vuistregel niet zo. Vreemde humor, teveel toevalligheden geven het verhaal geen extra spanning. Het is gewoon to much. De schrijfstijl is wel prettig, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek en de snelheid van het verhaal is goed verdeeld. Dat is dan weer een pluspunt. Als lezer blijf je toch met wat vragen zitten en niet alle losse eindjes krijgen een plekje. De hoofdpersonen blijven wat aan de oppervlakte en dat alles bij elkaar geeft toch een afgeraffeld beeld van dit tweede boek van Matthew Kirk.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.