Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Met huid en haar

Jeffery Deaver

prijs: € 19.99

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022571552


Over het boek

Tot op het bot is Deavers bekendste boek, mede door de film The Bone Collector met Denzel Washington en Angelina Jolie. Dit elfde boek in zijn geliefde Lincoln Rhyme-serie is een rechtstreeks vervolg op dat eerste verhaal.

Een nieuwe, angstaanjagend sluwe seriemoordenaar terroriseert New York. Lincoln Rhyme en Amelia Sachs noemen hem de Huidenjager. Hij tatoeƫert teksten op zijn slachtoffers met een gifstof die een gruwelijke dood veroorzaakt.

Aan de hand van de cryptische boodschappen proberen Lincoln en Amelia te achterhalen wat de Huidenjager tot zijn daden drijft. In een ware race tegen de klok vechten ze tegen een zieke geest om nieuwe slachtoffers te voorkomen.

Jeffery Deaver is de internationale bestsellerauteur van maar liefst 30 thrillers. Hij is vooral bekend door zijn series over Kathryn Dance en Lincoln Rhyme. In 2010 werd hij uitverkoren als auteur van de nieuwe Bond-roman Carte blanche. Deaver heeft talloze prijzen op zijn naam en woont in North Carolina.
TitelMet huid en haar
Auteur(s)Jeffery Deaver
Vertaler(s)Mariƫtte van Gelder
ISBN9789022571552
Afmetingen231x151x37 mm
Aantal pagina's400
UitgeverVan Holkema & Warendorf
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht669 gram

  Intelligent boek!

Geschreven op vrijdag 8 augustus 2014 door Onbekend

Een uiterst intelligent boek, anders kan ik mijn leeservaring niet omschrijven. Geboeid van het begin tot aan het eind. Jeffery Deaver is voor mij een onbekende auteur maar gelukkig is dit deel uit een serie zelfstandig te lezen. Het is namelijk het elfde deel waarin Lincoln Rhyme een hoofdrol speelt. Deze thriller is het vervolg op een eerder deel dat ‘Tot op het bot’ heet. De dader in deze nieuwste thriller is geïnspireerd door de dader in ‘Tot op het bot’.

Rhyme en zijn partner Amalia Sachs krijgen te maken met een seriemoordenaar die zijn slachtoffers tatoeëert met een dodelijk gif dat een zeer pijnlijke dood teweeg brengt. Hij laat door middel van de tatoeage een boodschap achter. Hij speelt een kat en muis spel met Rhyme en zijn medewerkers.

Als je denkt dat de moordenaar eindelijk gepakt kan worden volgen er weer nieuwe ontwikkelingen en kom je te weten dat deze killer niet alleen opereert. Het is onderdeel van een groter desastreus plan. De auteur is enorm goed op de hoogte van forensische technieken en daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt bij zijn analyse om de seriemoordenaar te snel af te zijn. Dit haalt voor mij niet de vaart uit het boek maar geeft het boek nog meer diepgang. Enig minpuntje is misschien de uiteenzetting van de gebeurtenissen in schema’s die de rechercheurs houvast moeten geven maar deze kun je ook overslaan.

Het is een thriller die ik met moeite kon wegleggen omdat het fascinerend was hoe de seriemoordenaar te werk ging. Het verhaal achter  de moorden maakt dit boek af en daarom vind ik dit een echt vijfsterren boek. Spanning, diepgang en vernuft. Voor mij een perfect boek. Van deze schrijver wil ik zeker meer gaan lezen. 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.