Beoordeling:  
Levertijd: Print-on-demand

De vrouw van Zagreb

Philip Kerr

prijs: € 22.99

416 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022569979


Over het boek

In de zomer van 1943 wordt Bernie Gunther bij Goebbels ontboden. Omdat hij een onplezierige klus in Smolensk tot een goed einde bracht, heeft hij er nog een verdiend.

Goebbels wil dat ‘zijn’ Babelsberg Studio’s Hollywood overtreffen. Hij bemoeit zich overal mee en legt het aan met ­actrices. Zijn nieuwste ster, Dalia Dresner, wier vader kort geleden spoorloos is verdwenen, weigert nog mee te werken. Ze dreigt terug te gaan naar haar man in Zwitserland en haar fantastische filmcarrière te vergooien.

Bernie denkt dat ze gewoon van Goebbels af wil, maar houdt wijselijk zijn mond. Hij bezoekt de femme fatale, die zegt dat hij naar Zagreb moet. En dat is nog maar het begin van alle ellende waar ze hem bij betrekt...

In de zomer van 1943 wordt Bernie Gunther bij Goebbels ontboden. Omdat hij een onplezierige klus in Smolensk tot een goed einde bracht, heeft hij er nog een verdiend.Goebbels wil dat `zijn Babelsberg Studio s Hollywood overtreffen. Hij bemoeit zich overal mee en legt het aan met ­actrices. Zijn nieuwste ster, Dagmar Dresser, wier vader kort geleden spoorloos is verdwenen, weigert nog mee te werken. Ze dreigt terug te gaan naar haar man in Zwitserland en haar fantastische filmcarrière te vergooien.Bernie denkt dat ze gewoon van Goebbels af wil, maar houdt wijselijk zijn mond. Hij bezoekt de femme fatale, die zegt dat hij naar Zagreb moet. En dat is nog maar het begin van alle ellende waar ze hem bij betrekt...
TitelDe vrouw van Zagreb
Auteur(s)Philip Kerr
Vertaler(s)Marjolein van Velzen
ISBN9789022569979
Afmetingen230x150x38 mm
Aantal pagina's416
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdPrint-on-demand
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht666 gram

  Vij sterrenwerk!

Geschreven op zondag 7 juni 2015 door G. Swaenepoel

Met 'De vrouw van Zagreb' is Philip Kerr aan zijn 10de Bernie Gunther toe. Het personage van de politieman/speurder die zich in Nazi-Duitsland staande weet te houden blijft uitermate boeiend. Het verhaal neemt de lezer deze keer mee naar de zomer van 1942. Gunther is ingelijfd bij de Sicherheitsdienst (SD) en moet tot zijn grote afschuw een nazi-uniform dragen. Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, heeft grootse filmplannen met 'zijn' Babelsberg Studio's. Helaas weigert zijn nieuwste ster, Dagmar Dresser, op wie Goebbels stiekem verliefd is nog mee te werken. Ze dreigt terug te gaan naar haar man in… lees meer Zwitserland en haar filmcarrière te ruilen voor een academische. Bernie Gunther moet voor Goebbels de verdwenen vader van de mooie actrice op te sporen in Kroatië. Daarmee hoopt de Nazi-propagandachef de actrice, die oorspronkelijk uit Zagreb komt, over te halen terug te keren naar Berlijn. Een en ander wordt nog gecompliceerder wanneer Gunther zélf verliefd wordt op Dagmar. Deze reis leidt hem van Joegoslavië waar de oorlog op zijn hevigst is,en waar etnische zuiveringen er een smerige oorlog van maken, naar het neutrale Zwitserland. Op de koop toe loopt ook Gunthers leven meer en meer gevaar. In 'De vrouw van Zagreb' vat Kerr zeer goed de sfeer in Nazi-Duitsland waar, met de nakende nederlaag aan het oostfront, het defaitisme onderhuids sluimert. De sfeerschepping, een doorwrochte plot én een onvergetelijk hoofdpersonage maken van dit boek vijf sterrenwerk.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.