Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Dodelijke gelijkenis

Gauke Andriesse

prijs: € 22.99

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021464107


Over het boek

Bestsellerauteur Gauke Andriesse (ook bekend als Felix Weber) is terug!

Deel 1 in de Leo Boorman-trilogie


Het is begin 1964 als een van de artsen van het Maryland Asylum for the Insane verminkt wordt aangetroffen in zijn eigen operatiezaal. Het lijkt erop dat hij het slachtoffer is geworden van een opzettelijk verkeerd uitgevoerde lobotomie, een ingreep waar hij zelf in gespecialiseerd was.


Leo Boorman, rechercheur Moordzaken in Baltimore, wordt op de zaak gezet, maar nog voordat het onderzoek echt is begonnen wordt er een volgend slachtoffer gevonden: ditmaal is het de hoofdzuster van het Asylum. Zij is eveneens ‘behandeld’ met een therapie die ze zelf toepaste op patiënten en heeft dat niet overleefd. Niet lang daarna volgen er nog meer doden.


Tegen de achtergrond van de Vietnamoorlog en een maatschappij die in de ban is van raciale spanningen gaat Boorman op jacht naar deze wrede seriemoordenaar. Een race tegen de klok die hem niet alleen de wereld van de psychiatrische instellingen in voert, maar hem ook op het spoor brengt van enkele zelfmoorden onder leerlingen van een katholieke meisjesschool en een onopgeloste moord op een non.<br>


Dodelijke gelijkenis is deel een van de nieuwe Leo Boorman-trilogie van tweevoudig Gouden Strop-winnaar Gauke Andriesse, ook bekend als Felix Weber.


Over eerder werk:

‘[Andriesse houdt] zijn lezers tot het einde toe in spanning.’ – Juryrapport Gouden Strop

‘Fascinerende mix van fictie en non-fictie.’ – de Volkskrant

TitelDodelijke gelijkenis
Auteur(s)Gauke Andriesse
ISBN9789021464107
Afmetingen216x136x32 mm
Aantal pagina's400
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht492 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!