Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Midzomernachthitte

Viveca Sten

prijs: € 19.99

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021456911


Over het boek

Midzomernacht op Sandhamn. Feestende bezoekers nemen bezit van het eiland. Nora Linde viert voor het eerst midzomer met haar nieuwe liefde Jonas. Hun samenzijn wordt echter abrupt verstoord als Jonas tienerdochter Wilma s nachts niet thuiskomt. De volgende ochtend wordt het dode lichaam van een andere tiener op het strand gevonden. Rechercheur Thomas Andreasson, Nora s jeugdvriend, komt naar Sandhamn om de zaak te onderzoeken. Iedereen blijkt zijn eigen versie te hebben van wat er is gebeurd. Wie is het slachtoffer en wie de moordenaar in deze midzomernacht?
TitelMidzomernachthitte
Auteur(s)Viveca Sten
Vertaler(s)Tineke Jorissen-Wedzinga
ISBN9789021456911
Afmetingen216x134x32 mm
Aantal pagina's384
UitgeverQ
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht495 gram

  Prima leesvoer

Geschreven op dinsdag 30 december 2014 door Onbekend

De achtergrond van de thrillers van Viveca Sten is gelegen op het eiland Sandhamn. Voor de schrijfster geen fictie, ze is al jarenlang een trouwe bezoekster van het eiland. Midzomernachthitte is alweer het vijfde boek in de serie waarin Nora Linde en rechercheur Thomas Andreasson een hoofdrol spelen. Een droomeiland en toch steeds gruwelijke gebeurtenissen, het is een mix die kenmerkend is voor de boeken van Viveca Sten. Het boek kan zelfstandig gelezen worden maar wil je de verhaallijn van Nora en Thomas goed leren kennen dan verdient het toch aanbeveling om de boeken in de juiste volgorde te lezen.

Het is midzomernacht op Sandhamn, het eiland raakt langzamerhand vol met feestende bezoekers. Nora viert midzomernacht met haar nieuwe liefde Jonas en hun kinderen. Wilma, de veertienjarige dochter van Jonas stort zich ook in het feestgedruis maar komt de volgende ochtend niet thuis. Op datzelfde moment wordt er een dode tiener dood aangetroffen op het eiland. Nora en Jonas worden lang in onzekerheid gehouden over de toestand van Wilma.

Het blijkt de 16 jarige Victor te zijn die met een vriendenclub het feest ging vieren op Sandhamn. De tieners hebben zo elk hun eigen verhaal en hun eigen verborgen agenda’s. Langzamerhand worden hun levensverhalen duidelijk. Een wereld van onzekerheid, schone schijn, drank en drugs. Maar het onderzoek dreigt in een impasse te raken.

Naast deze verhaallijn volgen we ook het verhaal van de jeugdvrienden Thomas en Nora, hun liefdeslevens verlopen niet altijd even gelukkig op het idyllische eiland. De boeken van Viveca Sten vallen niet op qua spanning. Deze is gedoseerd en de boeken moeten het meer hebben van de juiste sfeerimpressie, de goede karakterbeschrijvingen en de goede opbouw rondom de moord. Misschien niet haar sterkste thriller in de Sandhamnserie maar het plot zit goed in elkaar en het zorgt zeker voor een aantal heerlijke leesmomenten. 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!