Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Mo

Anna Levander

prijs: € 20.00

256 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021456706


Over het boek

De kersverse premier Morten Mathijsen doet alles wat in zijn macht ligt om de laffe moord op zijn spindoctor op te lossen. Door zijn obsessieve klopjacht op de dader laat hij steken vallen als eerste minister. Intussen leggen interne ruzies bij De Nieuwe Liberalen een bom onder het kabinet. De getalenteerde politicus Mo Limam is de gedoodverfde nieuwe fractievoorzitter, maar hij komt keihard in botsing met Mathijsen over de anti-terreurwetgeving. De nieuwe Islamitische Partij Nederland spint garen bij het conflict en bij de toenemende polarisatie in de samenleving. Escalatie dreigt.
TitelMo
Auteur(s)Anna Levander
ISBN9789021456706
Afmetingen231x150x24 mm
Aantal pagina's256
UitgeverQ
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.00
BindwijzePaperback
Gewicht441 gram

  Vuige politieke spelletjes

Geschreven op donderdag 23 juli 2015 door Jos van Cann

Het journalisten/schrijvers echtpaar Dominique van der Heyde (NOS) en Annet de Jong (Telegraaf) hebben, ook op schrijversvlak, onder de naam Anna Levander, de handen ineengeslagen en publiceren na 'Morten' (het eerste deel uit de trilogie) nu 'Mo'. Deel drie, 'M', verschijnt in juni. Het decor in al deze boeken: politiek Den Haag.

'Mo' is het tweede deel van de trilogie over de Nederlandse politicus Morten Mathijsen. Dat begint als hij eindelijke premier van Nederland is geworden na de moord op zijn spindoctor Evelien na hun one-night-stand. Hij stelt Marijn Flanders aan als haar opvolger, onwetend van het alles onthullende boek dat zij over hem en zijn Nieuwe Liberalen partij aan het schrijven is. Mo Liman maakt hij nieuwe fractieleider. Tussen alle vuige politieke spelletjes jaagt Morten ook op de moordenaar van Evelien. Dat leidt echter tot een onverwachte ontdekking, met nogal wat consequenties. Net als het avontuur waar de zoon van Mo in verzeild raakt dat zijn vader en diens partij in een lastig parket brengt. Morten lijkt zich pragmatisch door de problemen heen te worstelen maar niemand komt zonder kleerscheuren uit de strijd.

Net als 'Morten' schetst 'Mo' (dat ook op zichzelf staand is te lezen) een zeer fraai en realistisch aandoend beeld van de Nederlandse (partij)politiek. Een verhaal dat niet alleen met een opmerkelijke souplesse is geschreven, maar dat ook creatieve en geloofwaardige plotwendingen, invalshoeken en personages bevat om de lezer moeiteloos van begin tot het einde bij de les te houden.
Kennis van het Haagse politieke en journalistieke circus is een pré maar geen voorwaarde. Het is natuurlijk allemaal niet verheffend en fraai wat er wordt getoond, maar laten we hopen dat het aandeel fictie groter is dan je in eerste instantie wil geloven.

Mo is het sterke tweede deel van deze trilogie. ‘Eindelijk de Nederlandse Borgen. Heerlijk!’ kraait Alexander Pechtold op de achterflap. Dit deel doet echter meer denken aan House of Cards op het Binnenhof. Al met al doet het zeker uitkijken naar M, deel drie van deze trilogie. Hopelijk laat Levander het daar niet bij.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.