Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De ijzeren kamer

Matti Yrjänä Joensuu

prijs: € 10.00

288 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021442709


Over het boek

Op een mooie zomerse dag zit inspecteur Timo Harjunpää midden in een van zijn moeilijkste zaken, het onderzoek naar de dood van een baby, als hij wordt opgeroepen naar Töölö, de oude wijk van Helsinki. Het lichaam van een vrouw, al enkele dagen geleden overleden, is gevonden in een prachtig en duur appartement. Er lijkt niets verdachts te zijn, totdat de politie ontdekt dat haar handen zijn vastgebonden. Langzaam raakt Timo verzeild in een zaak van seriemoorden op rijke vrouwen. De slachtoffers waren allemaal op zoek naar betaalde seks. Orvo, een masseur die ook zijn diensten aanbiedt als gigolo, trekt de aandacht van de inspecteur.
TitelDe ijzeren kamer
Auteur(s)Matti Yrjänä Joensuu
Vertaler(s)Annemarie Raas
ISBN9789021442709
Afmetingen215x134x23 mm
Aantal pagina's288
UitgeverQ
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 10.00
BindwijzePaperback

  Iets meer spanning mag!

Geschreven op maandag 31 december 2012 door Administrator

Recensie van gastrecensent Wim Best

Bekend met een groot aantal Scandinavische thrillerschrijvers, de spanning in hun boeken, en de soms onverwachte invalshoek had ik mij aangemeld om een recensie over “De ijzeren kamer” te schrijven voor thrillerboek.nl. De Finnen kende ik nog niet en de korte beschrijving trok me aan. Het zou een literaire thriller zijn. Literair is het zeker, voor een thriller ontbeert het de nodige spanning.

Dit is het inmiddels derde boek van Joensuu met inspecteur Timo Harjunpäa in de hoofdrol.

Wanneer inspecteur Harjunpäa bezig is met het onderzoek naar het onverwachte overlijden van een baby, krijgt hij een oproep.Een mooi appartement, een overleden vrouw, geen enkele aanwijzing voor een misdaaad, totdat uit de sectie een heel ander beeld naar voren komt. Vastgebonden handen, ernstig intern letsel. Aanwijzingen voor een moord of een uit de hand gelopen spelletje?

Ondertussen maken we kennis met Orvo, een treurige jongeman, die gaandeweg het verhaal steeds meer ellende onthult.

Inmiddels zijn er nog wat zaken ontdekt cq bijgekomen die qua beeld van de misdaad gelinkt kunnen worden aan de overleden vrouw.

Gaandeweg het boek lijkt het wel duidelijk te zijn wie de dader is. Echter ook het politie zoekwerk verloopt traag. En richting het eind komt een wending, die de ervaren lezer al ruim van te voren ziet aankomen. Om gevolgd te worden door een aantal trieste gebeurtenissen.

Joensuu heeft een bijzondere schrijfstijl. Het hoofdstuk over de vlieg op de plaats delict geeft een fantastische sfeertekening. Aan de andere kant verloopt het wel erg traag.

Hij geeft een goed inzicht in de personages, hoewel er maar een paar uitgebreid aan bod komen. Verder kabbelt het boek voort, zonder echt spannend te worden.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!