Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Hou het stil

Wim Bax

prijs: € 21.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021424583


Over het boek

‘Door de corona-winkelsluitingen aan de aandacht ontsnapt. En dat is doodzonde voor een thriller die niet had misstaan op de shortlist voor de Gouden Strop.’ – 4,5 sterren van Bertjan ter Braak in De Telegraaf

‘Ontzettend pakkend boek, deed me denken aan HEX!’ - Vincent Elzinga, Kennemer Boekhandel

‘Wat een geweldig boek! Ik kon niet ophouden met lezen, zo meeslepend.’ - Anita Terpstra, auteur van o.a. De moedermaffia

Een ijzingwekkend verhaal over verborgen misdaden, massahysterie en wraak

Het is begin jaren zestig en medicijnenstudent Jacob keert halsoverkop terug naar zijn geboortedorp Welcherum, omdat zijn gehandicapte broer Jos uit het niets hun moeder heeft aangevallen. Eenmaal aangekomen stapelen de opmerkelijke en vaak angstaanjagende gebeurtenissen zich snel op. Er is iets aan de hand met het dorp en zijn bewoners, maar wat?

Met hulp van psychiater Guido Kroon, die werkt in de instelling waar Jos is ondergebracht, gaat Jacob op onderzoek uit. Zouden de voorvallen iets te maken kunnen hebben met het lijk dat onlangs in het Welcherumse bos is gevonden?
TitelHou het stil
Auteur(s)Wim Bax
ISBN9789021424583
Afmetingen217x137x26 mm
Aantal pagina's320
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht400 gram

  Magisch realistische thriller

Geschreven op zondag 21 februari 2021 door Wemmie Wolf
Hou het stil is de eerste thriller van Wim Bax. Wim Bax is op 3 jarige leeftijd naar Holten verhuisd en woonde in zijn jeugdjaren aan de rand van de Holterberg. Hij heeft de Theateropleiding in Eindhoven afgerond. Bax werkte als acteur voor tv en theater, en als scenarioschrijver van (korte) film en televisieseries. Hou het stil speelt zich af in het fictieve dorp Wechterum maar de kenner zou zomaar plaatsen kunnen aanwijzen die Bax hebben geïnspireerd bij het schrijven van dit boek. Het verhaal is gesitueerd in de jaren zestig, veel van de sfeer is herkenbaar als je in die jaren bent opgegroeid. Wim Bax weet de soms kleinburgerlijke sfeer goed weer te geven. De medicijnenstudent Jacob heeft zijn geboortedorp verlaten om in de grote stad te gaan studeren, het dorp verstikt hem. Op een dag wordt hij gebeld omdat zijn gehandicapte broer Jos hun moeder schijnbaar uit het nieuws heeft aangevallen. Jos wordt opgenomen in het psychiatrische ziekenhuis, helaas overleeft moeder de aanval niet. In de dagen die volgen gebeuren er mysterieuze zaken die verband lijken te houden met de vondst van een lijk in het bos. Jacob kan zijn verhaal goed kwijt bij de psychiater Guido Kroon die in de instelling werkt waar Jos verblijft. Samen ontrafelen ze de raadselachtige gebeurtenissen. Tussen de beide mannen groeit meer dan een gewone vriendschap en dat is in de jaren zestig niet vanzelfsprekend gezien de reacties in de omgeving van Jacob. Hou het stil is voor mij een niet vanzelfsprekend boek. Het heeft bovennatuurlijke aspecten De gebeurtenissen voelen surrealistisch aan maar de schrijfstijl is boeiend, het intrigeert en je wilt doorlezen om te weten hoe alles in elkaar zit. Je weet dat het eigenlijk niet kan maar de dorpse beschrijvingen komen weer heel realistisch over. Zo realistisch dat het af en toe schuurt. Ik geef dit boek 3.5 sterren.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!