Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Gangsterland

Tod Goldberg

prijs: € 19.99

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021400501


Dit boek is vervangen door ISBN 9789021405407. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

Sal Cupertine is een beruchte maffiamoordenaar in Chicago. De politie weet nooit ook maar bij hem in de buurt te komen. Totdat hij zichzelf een keer verliest en drie undercover FBI-agenten vermoordt. Sal stemt in met een wild plan om zijn huid te redden. Wat plastische chirurgie en een flinke studie later bestaat Sal Cupertine bestaat niet meer. Hij is rabbijn David Cohen geworden, voorganger van een grote synagoge in Las Vegas. Hij geniet van zijn nieuwe rol en citeert naar hartenlust uit de Thora, al slipt er wel eens een tekst van Bruce Springsteen tussendoor. Maar de maffia van Las Vegas heeft grote plannen met de rabbijn. En de FBI-agent die op eigen houtje achter hem aan zit, lijkt evenmin van plan Sal met rust te laten...
TitelGangsterland
Auteur(s)Tod Goldberg, Tod Goldberg
Vertaler(s)René van Veen, René van Veen
ISBN9789021400501
Is vervangen door ISBN9789021405407
Afmetingen216x135x33 mm
Aantal pagina's400
UitgeverQ
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht493 gram

  Spannende thriller

Geschreven op zondag 20 maart 2016 door lenie Korbijn

Toen ik dit boek in handen kreeg dacht ik in eerste instantie: O, een mannenboek. Maar niets is minder waar, ik heb me met dit boek kostelijk vermaakt, het heeft iets weg van Breaking Bad, wat ik ook heel goed vond.

Dit boek gaat over het gangsterleven in Amerika, we maken kennis met Sal Cupertine, een maffiakiller die zonder pardon mensen overhoop schiet . Hij is daar erg goed in, het feit dat hij nog leeft zegt genoeg, tot... hij in een niet al te helder moment vier mannen neerschiet, waaronder drie  agenten van de FBI!

Had hij dus niet moeten doen, maar het feit dat hij een gerespecteerd lid is van de Maffiafamilie die ook banden heeft met andere groepen helpt hem uit de problemen.

Sal wordt naar Los Angeles gesmokkeld waar hij een metamorfose ondergaat, hij krijgt veel plastische chirurgie en onder al die behandelingen die hem van Sam naar een Rabbijn David Cohen veranderen , leest hij veel boeken om zich te verdiepen in het Jodendom.Sal heeft zelf geen idee waarom hij dat moet doen..

Daid Cohen ( Sal) wordt leider van een geloofsgemeenschap, vol overgave citeert hij uit de Thora.Soms komt de "oude "Sam nog even te voorschijn en citeert hij Bruce Springsteen.Maar ach, een kniesoor die daar op let!

Maar David heeft nog een grote zorg, hij heeft namelijk nog een kind en een vrouw, die zich afvragen waar Sal gebleven is, Ze hebben niet eens een idee of hij nog leeft, Ook de FBI wil hun overleden collega wreken!

Iedereen heeft dus een eigen reden om op zoek te gaan naar Sam.En dat wordt heerlijk beschreven in Gangsterland, een boek vol met humor, maar ook met de nodige spanning die je dwingt tot verder lezen..

Ik kan dit boek iedereen man EN vrouw aanraden! Hij krijgt van mij 4 sterren!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!