Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De vlinder en de storm

Walter Lucius

prijs: € 12.50

488 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021024240


Over het boek

De vlinder en de storm van Walter Lucius is een razend spannende thriller voor de lezers van Stieg Larssons Millennium-serie. Het is het eerste boek in de Hartland Trilogie en werd bekroond met de Schaduwprijs. Achter een ordinaire hit-and-run op een Afghaans jongetje in het Amsterdamse Bos blijkt een wereld van kindersmokkel en machtsmisbruik schuil te gaan. Journalisten Farah Hafez en Paul Chapelle gaan op onderzoek uit en raken levensgevaarlijk verstrikt in een internationaal crimineel netwerk en een politiek spel. ‘Debuteren met een meesterwerk? Walter Lucius toont met De vlinder en de storm aan dat het kan.’ **** De Limburger

De vlinder en de storm van Walter Lucius is een razend spannende thriller voor de lezers van Stieg Larssons Millennium-serie.

TitelDe vlinder en de storm
Auteur(s)Walter Lucius, Walter Lucius
OndertitelHartland trilogie 1
ISBN9789021024240
Afmetingen210x135x35 mm
Aantal pagina's488
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 12.50
BindwijzePaperback
Gewicht526 gram

  Wat was dit een goed debuut. In memoriam Walter Lucius

Geschreven op maandag 26 juli 2021 door Wim Krings
De vlinder en de storm is een boek met twee gezichten. Een stijlbreuk halverwege het boek en daar moest ik wel even aan wennen maar nadat ik het boek uit had en er over gepraat had met anderen viel het allemaal op zijn plek!

De vlinder en de storm begint met een "hit and run" waarbij een Afghaans jongetje de dupe is. Daarbij was de jongen gekleed als een meisje. Vreemd maar het is zo. De van oorsprong Afghaanse journaliste Farah Hafez is toevallig in de buurt en bijt zich vast in de zaak.

De politie vertelt niet alles en Marouan Diba en Joshua Calvino proberen verbanden te vinden  en dan blijken journalist (Farah) en politie ( Joshua) elkaar nodig te hebben om tot een groter inzicht te komen. Farah is echter nog redelijk onervaren en krijgt hulp van de (alcoholistische) collega Paul Chapelle.

Het eerste deel van het boek legt veel uit over achtergronden van verschillende facetten zoals de jongen in meisjeskleren, de politie-agenten en journalisten. Het is echter op zo'n manier vertelt dat het boek toch vaart blijft houden.

Het tweede gedeelte is echter volle vaart vooruit en je komt nauwelijks meer op adem. De gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op. Dit kan echter ook omdat je meerdere personen volgt en je alle personen blijft volgen. Walter Lucius raakt echter nergens in de knoop en weet het boek tot een goed einde te brengen.

Een uitstekende thriller met de diepgang van goede inhoudelijke thriller ( zoals vaak de Noord-Europese schrijvers worden geroemd) maar ook, in het tweede gedeelte, een goede actiethriller.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!