Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

IJskoud gedumpt

Vivian Helena

prijs: € 19.98

212 pagina's, Paperback

ISBN: 9781913980429


Over het boek

Het skiseizoen in het Franse Avoriaz loopt ten einde. Het was een veelbewogen winter voor de mensen in het skidorp, en al helemaal voor Kate. Het gruwelijke avontuur in de sneeuwstorm achtervolgt haar nog steeds en ze heeft veel te verwerken. Haar relatie, die eerst zo veelbelovend was, verloopt totaal anders dan ze gehoopt had. Dan wordt ze door de politiecommissaris van Avoriaz hoogstpersoonlijk uitgenodigd om het seizoenseinde mee te vieren. Een volledig betaalde reis, een paar dagen skiën en een leuk slotfeest, dat kan Kate niet weigeren en ze reist, met haar beste vriendin, af. In het skidorp ontmoet ze JP, de zoon van de commissaris, die met een bijzonder verleden worstelt. Als er tijdens het feest een jonge vrouw vermoord wordt, neemt haar vakantie een compleet andere wending. Vivian woont in het noorden van Antwerpen sinds ze negen is maar daarvoor heeft ze zes jaar in Zwitserland gewoond. Vanaf dan verliefd op de sneeuw en de bergen, reist ze sindsdien elk jaar nog naar “haar tweede thuis” in het skigebied Les Portes du Soleil. Met het schijven van deze misdaadroman komen haar twee passies, wintersport en schrijven, tot één geheel. IJskoud gedumpt is het vervolg op het eerder verschenen verhaal IJskoud vermoord.
TitelIJskoud gedumpt
Auteur(s)Vivian Helena
ISBN9781913980429
Afmetingen225x150x21 mm
Aantal pagina's212
UitgeverUitgeverij StoryLand
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdUitverkocht
Prijs€ 19.98
BindwijzePaperback
Gewicht375 gram

  Ijskoud gedumpt

Geschreven op dinsdag 14 maart 2023 door Silvia van Elzelingen

Vivian Helena woont in het noorden van Antwerpen sinds ze negen is, maar daarvoor heeft ze zes jaar in Zwitserland gewoond. Vanaf dan verliefd op de sneeuw en de bergen, reist ze sindsdien elk jaar nog naar ‘haar tweede thuis’ in het skigebied Les Portes du Soleil. Met dit boek komen haar twee passies, wintersport en schrijven tot één geheel. IJskoud Gedumpt is het vervolg op haar eerder verschenen verhaal IJskoud Vermoord.

Het gruwelijke avontuur in de sneeuwstorm achtervolgt Kate nog steeds en ze heeft veel te verwerken. Haar relatie, die zo mooi leek, verloopt totaal anders dan gedacht. Wanneer ze door de politiecommissaris van Avoriaz uitgenodigd wordt om het seizoen af te sluiten, reist ze met haar beste vriendin Wendy af naar het Franse Avoriaz. In het dorp ontmoet ze JP, de zoon van de commissaris, die met een bijzonder verleden worstelt. De vakantie neemt een totaal andere wending als tijdens het slotfeest een moord wordt gepleegd.

IJskoud Gedumpt is boek twee in de serie. Het speelt zich deze keer ook af in het skigebied Les Portes du Soleil in Frankrijk. Kate keert terug naar Avoriaz op uitnodiging van Armand Sauville, de hoofdcommissaris van politie. Haar therapeut vindt het een goed plan om te gaan, dat zou de verwerking van het gruwelijke avontuur, dat ze eerder beleefde, alleen maar bespoedigen. Een rustige vakantie zou haar zeker goed doen, en ervoor zorgen dat deze plek in het vervolg niet alleen slechte, maar ook goede herinneringen oproept. Ook deze keer is dat haar echter niet gegund, er wordt een moord gepleegd en Kate staat bovenaan het lijstje van verdachten.
De schrijfstijl is weer bondig, een sterk plot met korte hoofdstukken en een goed opgebouwde verhaallijn. Nieuwe personages worden geïntroduceerd waaronder een personage met een lugubere hobby en een duister verleden. Het boek begint met een spannende proloog. Helaas weet de auteur deze continue spanning niet vast te houden, wat in het vorige deel wel het geval was. Daarmee heeft Vivian Helena de lat ook erg hoog gelegd voor zichzelf. Het verhaal boeit nog steeds, maar de romantiek overstijgt de spanning. Op de laatste bladzijde staat een enorme cliffhanger waardoor de interesse meteen weer gewekt is voor deel drie.

IJskoud Gedumpt is een mooi vervolg op IJskoud Vermoord en staat garant voor vele uurtjes leesplezier.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!