Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

IJskoud Vermoord

Vivian Helena

prijs: € 19.98

248 pagina's, Paperback

ISBN: 9781913980290


Over het boek

Om even weg te zijn van haar lastige ex-vriend, besluit Kate een ski-kamp voor kinderen te begeleiden in het skigebied Les Portes du Soleil. Nog voor de kinderen toegekomen zijn wordt het kamp overschaduwd door een moord. Als er een dag later nog een dode valt wordt het kamp stopgezet. Kate weet niet meer wie ze vertrouwen kan. Zeker voor haar kamergenoot Tristan heeft ze uiterst tegenstrijdige gevoelens. Angst en aantrekking liggen gevaarlijk dichtbij terwijl er buiten een zware sneeuwstorm woedt. Afgesloten van de buitenwereld valt er nog een dode en beseft Kate dat de moordenaar wel één van hen moet zijn… Vivian woont in het noorden van Antwerpen sinds ze negen is, maar daarvoor heeft ze 6 jaar in Zwitserland gewoond. Vanaf dan verliefd op de sneeuw en de bergen, reist ze sindsdien elk jaar nog naar “haar tweede thuis” in het ski-gebied Les Portes du Soleil. Met dit boek komen haar twee passies, wintersport en schrijven tot één geheel.
TitelIJskoud Vermoord
Auteur(s)Vivian Helena
ISBN9781913980290
Afmetingen226x150x23 mm
Aantal pagina's248
UitgeverUitgeverij StoryLand
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdUitverkocht
Prijs€ 19.98
BindwijzePaperback
Gewicht406 gram

  Ijskoud Vermoord

Geschreven op dinsdag 14 maart 2023 door Silvia van Elzelingen

Vivian Helena woont in het noorden van Antwerpen sinds ze negen is, maar daarvoor heeft ze zes jaar in Zwitserland gewoond. Vanaf dan verliefd op de sneeuw en de bergen, reist ze sindsdien elk jaar nog naar ‘haar tweede thuis’ in het skigebied Les Portes du Soleil. Met dit boek komen haar twee passies, wintersport en schrijven tot één geheel. IJskoud Vermoord is haar debuutthriller.

IJskoud Vermoord is de debuutthriller van Vivian Helena, en wat voor één. Het is een zeer spannend verhaal dat zich afspeelt in het skigebied Les Portes du Soleil. Kate besluit een ski-kamp voor kinderen te begeleiden om even weg te zijn van haar lastige ex-vriend die haar stalkt en haar ‘nee’ niet kan accepteren. Echter nog voor de kinderen aankomen in het kamp is er een moord gepleegd. De plaatselijke politie probeert de moord zo snel mogelijk op te lossen zodat het toerisme er niet onder gaat lijden en het kamp zijn doorgang kan vinden. Wanneer er een dag later nog een dode valt wordt het kamp stopgezet. Kate weet niet meer wie ze wel en niet kan vertrouwen. Voor haar kamergenoot Tristan heeft ze tegenstrijdige gevoelens. Angst en aantrekking liggen gevaarlijk dichtbij terwijl er buiten een sneeuwstorm woedt en ze afgesloten zijn van de buitenwereld. Zal de moordenaar dan toch één van hen zijn?
 

IJskoud Vermoord is een zeer spannende thriller met een onvoorspelbaar eind. Vivian Helena valt meteen met een spannende proloog in huis. Vanaf het allereerste moment boeit het boek enorm en druipt de spanning van de bladzijden af. Deze constante spanning weet de auteur tot het eind goed vast te houden. De schrijfstijl is eenvoudig met gemakkelijk leesbare zinnen. De personages mooi gekozen. Het clubje bestaat uit verschillende personen met een heel eigen karakter, sommigen moeilijk te doorgronden, maar dat maakt het juist zo interessant. Het is te merken aan de filmische beschrijvingen van het skigebied dat de auteur hier regelmatig komt. De beelden verschijnen tijdens het lezen moeiteloos op het netvlies. Ook het beklemmende gevoel van vastzitten door een sneeuwstorm weet de auteur goed over te brengen. Mooi dat er hoofdstukken zijn waarin de moordenaar aan het woord komt en het verhaal van deze kant belicht wordt.

Met IJskoud Vermoord heeft Vivian Helena de lat heel erg hoog gelegd voor zichzelf. Hopelijk weet ze dit te evenaren in haar volgende boek en gaan we nog veel meer van deze auteur horen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!