Beoordeling:  
Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar

De denkbeeldige vriend

Stephen Chbosky

prijs: € 24.99

768 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400510319


Over het boek

Christopher is zeven.
Christopher is de nieuweling.
Christopher heeft een denkbeeldige vriend.


Alleenstaande moeder Kate Reese is op de vlucht. Vastbesloten om het leven voor haar en haar zoon te verbeteren, ontsnapt ze midden in de nacht samen met Christopher aan een gewelddadige relatie. Samen belanden ze in de hechte gemeenschap van Mill Grove, Pennsylvania, ver van de bewoonde wereld. Slechts één snelweg leidt erheen en één snelweg eruit.
Eerst lijkt het de ideale plek om eindelijk tot rust te komen. Maar dan verdwijnt Christopher. Zes afschuwelijke dagen lang kan niemand hem vinden. Totdat Christopher tevoorschijn komt uit het bos aan de rand van het dorp, ongedeerd maar niet onveranderd.
Hij keert terug met een stem in zijn hoofd die alleen hij kan horen, met een missie die alleen hij kan volbrengen: hij moet voor kerst een boomhut in het bos bouwen, anders zullen zijn moeder en alle anderen in het dorp nooit meer hetzelfde zijn.
Algauw raken Kate en Christopher verzeild in het gevecht van hun leven -- een strijd tussen goed en kwaad, met hun dorp als het strijdtoneel.

Een huiveringwekkende, beklemmende thriller voor de liefhebbers van Stephen King en Kazuo Ishiguro. Een boek dat je in je dromen zal achtervolgen.
TitelDe denkbeeldige vriend
Auteur(s)Stephen Chbosky, Stephen Chbosky
ISBN9789400510319
Afmetingen226x151x65 mm
Aantal pagina's768
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdTijdelijk niet leverbaar
Prijs€ 24.99
BindwijzePaperback
Gewicht1169 gram

  Less is more

Geschreven op zondag 24 november 2019 door Wemmie Wolf
De proloog van de onzichtbare vriend is veelbelovend, duister, creepy en het maakt nieuwsgierig. En dat is nodig want met krap 800 bladzijden belooft het een lang leesavontuur te worden. De vaart zit er nog niet gelijk in maar dat vergeef je de auteur want voor een degelijke opzet en een boek met diverse personages is dat geen overbodige luxe. Echter, het tempo bleef gedurende het verhaal tergend langzaam. Veel herhaling en een mysterieuze sfeer die op den duur ging schuren. Less is more geldt zeker voor dit boek. Met de helft aan bladzijden had dit verhaal zeker aan kwaliteit gewonnen. Echt een thriller kun je het ook niet noemen, het is een bovennatuurlijk verhaal met een twist van fantasy en spanning.Er zit daarnaast een ondertoon in van religie en spiritualiteit. De proloog heeft mij op een verkeerd been gezet. Ik verwachtte een thriller maar al snel werd ik meegesleurd door bovennatuurlijke gebeurtenissen. Een vleugje mystiek was prima geweest maar nu was het voor mij een worsteling, de laatste honderd bladzijden zijn zelfs scannend gelezen. Dit boek zal ik helaas niet aanraden. Het is jammer om weinig sterren te geven maat ik moet eerlijk zijn, buiten dat het niet mijn stijl is, vielen de vele herhalingen niet in de smaak.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!