Beoordeling:  
Levertijd: Print-on-demand

Stieg Larssons erfenis

Jan Stocklassa

prijs: € 26.99

480 pagina's, Paperback

ISBN: 9789048857722


Over het boek

Op 28 februari 1986 werd de Zweedse premier Olof Palme op straat in Stockholm doodgeschoten. Een moord die tot de dag van vandaag onopgelost is en waarover de meest wilde complottheorieën bestaan. Stieg Larsson, de latere auteur van de wereldberoemde Millennium-trilogie, is overtuigd van de betrokkenheid van extreemrechtse groeperingen en buitenlandse veiligheidsdiensten en begint zelf in het diepste geheim een intensief onderzoek. Hij houdt zijn zoektocht jarenlang vol en doet onthutsende ontdekkingen, maar voor hij de vermoedelijke daders kan aanwijzen overlijdt hij in 2004 plots aan een hartaanval.

In 2014 vindt journalist en documentairemaker Jan Stocklassa in een opslagbox twintig kartonnen dozen met daarin Stieg Larssons aantekeningen over de moord. Hij besluit het onderzoek voort te zetten en zet zorgvuldig de puzzelstukjes uit het archief in elkaar. Hij volgt alle aanwijzingen over mogelijke daders en stuit daarbij op nieuwe en overtuigende aanwijzingen naar wie verantwoordelijk is geweest voor de moord op Olof Palme.

Dit boek - bloedstollende true crime, onderzoeksjournalistiek en biografie in één - onthult niet alleen onbekende feiten en nieuwe verdachten in de moord op Palme, maar duikt ook in de wereld van Stieg Larsson, wiens leven en werk opvallende gelijkenissen vertoont met dat van Mikael Blomkvist, de hoofdpersoon in zijn wereldberoemde Millennium-reeks.

Bloedstollende true crime: Larssons onderzoek naar de onopgeloste moord op Palme
TitelStieg Larssons erfenis
Auteur(s)Jan Stocklassa
Vertaler(s)Ron Bezemer, Tineke Jorissen-Wedzinga
OndertitelZijn jacht op de moordenaar van Olof Palme
ISBN9789048857722
Afmetingen210x135x38 mm
Aantal pagina's480
UitgeverHollands Diep
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdPrint-on-demand
Prijs€ 26.99
BindwijzePaperback
Gewicht561 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!