Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Cody

Bernice Berkleef

prijs: € 15.00

272 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044354904


Over het boek

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?
TitelCody
Auteur(s)Bernice Berkleef, Bernice Berkleef
ISBN9789044354904
Afmetingen211x135x25 mm
Aantal pagina's272
UitgeverThe House of Books
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht375 gram

  Geraffineerd en vakkundig

Geschreven op dinsdag 21 augustus 2018 door Jos van Cann
"Het is een te vreemd verhaal", constateert één van de personages halverwege het verhaal. Zij verwijst naar het verhaal dat Oscar de politie vertelt dat hij 's ochtends zijn zoontje Cody - zonder het te weten - heeft meegenomen in zijn auto en hem vervolgens daarin enkele uren heeft achtergelaten waar door de baby is overleden. Dat krijgt ook Jelka te horen nadat ze zich heeft verslapen en ontdekt dat man en zoontje niet in huis zijn.
Paniek alom en het begin van dit verhaal dat Berkleef de lezer gedoseerd voorschotelt en uit de doeken doet, telkens verteld vanuit één van de betrokkenen. Het is ook het verhaal van het perfecte plaatje dat steeds meer barstjes gaat vertonen naarmate er meer vragen worden gesteld. Niet alles blijkt te zijn zoals het in eerste instantie lijkt totdat de hele waarheid is ontrafeld. Hoewel?

Opzet
Freelance journaliste Bernice Berkleefs debuutthiller kende in elk geval een vliegende start: nog voor de verschijningsdatum was er al een tweede druk nodig. Ze liet zich inspireren door nieuwsberichten over ouders die hun kinderen ?s zomers vergeten in de auto, waardoor kinderen overlijden. ?Dat gebeurt in Europa jaarlijks gemiddeld twintig keer. In Nederland en?België worden ouders in zo'n geval zelden veroordeeld. Die zaken worden veelal geseponeerd," zegt Berkleef in het Parool. "Logisch, want die mensen hebben in feite al levenslang door het verlies van hun kind. Al lezende over dit onderwerp werd ik geplaagd door een andere gedachte, die eigenlijk te ziek is voor woorden."

In Cody prikkelt ze de lezer met de gedachte dat er wellicht opzet in het spel is. Dat doet Berkleef geraffineerd en vakkundig zeker als je bedenkt dat het haar debuut is. De verschillende perspectieven houden de vaart erin, de plot ontwikkelt zich traag maar zorgt daardoor voor een steeds aanwezige spanning en de ontknoping is er een die het verhaal - en de lezer - verdienen. Sterk debuut.

  Wat een debuut!

Geschreven op zaterdag 4 augustus 2018 door Wim Krings
Een debuut dat al voordat het gaat verschijnen een tweede druk krijgt  is heel bijzonder. Dus dan wil ik zo'n boek graag lezen en mijn oordeel vellen!
Ik werd niet teleurgesteld. Wat een goed en gewaagd debuut!
Jelka wordt wakker en de haar baby is verdwenen uit het bedje. Waar is Cody? Haar man krijgt ze niet te pakken....Haar man Oscar meldt zich op het politiebureau met Cody maar Cody leeft niet meer. Hij herinnert zich echter niet dat hij Cody heeft meegenomen.

Een thriller met twee verhaallijnen. Je volgt Jelka en Oscar. Kan Jelka Oscar nog wel vertrouwen. Zij krijgt steeds meer berichten te horen dat hij iets met de dood te maken heeft. Ze kan het echter niet rechtstreeks vragen omdat hij in afzondering in de cel zit en alleen met zijn advocaat mag praten. Ze wordt steeds onzekerder en dan komt de dag dat hij uit de voorlopige hechtenis ontslagen wordt...
De andere verhaallijn is van Oscar en die weet niet wat hem overkomt. Hij weet zeker dat hij Cody niet heeft meegenomen die ochtend maar twijfelt steeds meer aan zichzelf.
Zowel  Jelka en Oscar hebben geheimen voor elkaar en stukje voor stukje wordt het ontrafeld. Bernice heeft dit uitermate goed opgezet. Een afwisselend perspectief met  de vraagtekens die eerst steeds groter wordt en dan naar de ontknoping gaat.
Nou en die ontknoping is er een die zijn weerga niet kent. Die komt echt binnen en is zeer gedurfd. Zeker voor een debuut!
Een mooi begin van hopelijk een mooie goede en lange thriller carrière!

 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.