Uiteraard beginnen we deze nieuwsbrief met de 92ste 'Baantjer': De Cock en de ongehoorde moord. Verder nieuwe thrillers van Fredrik Persson Winter - Karma; Sasja Filipenko - Hetze; Lisa Jewell - Die nacht verdween ze; het debuut van Inge van Prooijen - Zonder angst; Jonathan Santlofer - De andere Mona Lisa en Lara Thompsons Een nacht in New York.

Baantjer 'De Cock en de ongehoorde moord'

Wanneer rechercheur De Cock wordt gevraagd mee te werken aan een podcast over een cold case, doet hij dat graag. Dat hij er indertijd niet in slaagde de spraakmakende moord op een jonge vrouw op te lossen, is iets dat nog altijd aan hem knaagt. Het enthousiasme waarmee de bevlogen podcastmaker Sam de Vlieger aan de slag gaat, wordt bruut verstoord als hij vermoord wordt aangetroffen op het terrein van de Westergasfabriek. Kwam hij te dicht in de buurt van de moordenaar? De Cock raakt ervan overtuigd dat het onderzoek naar de dood van Sam ook naar de oplossing van de moord op de jonge vrouw zal leiden. Hij voert een verbeten strijd met de moordenaar, die hem steeds een stap voor lijkt te zijn…
Klik HIER voor een fragment.

De Cock en de ongehoorde moord
De Cock en de ongehoorde moord

Auteur: Baantjer
Bladzijden: 144
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »

Fredrik Persson Winter 'Karma'

Vier vrienden hebben 25 jaar lang een verschrikkelijk ongeluk verborgen dat een van hun vrienden het leven kostte. In plaats van de waarheid te vertellen, zeiden ze dat ze was verdronken in de sterke stroming van Göta Älv. Sindsdien heeft de leugen hen langzaam verteerd en hun levens – die anders vast succesvol en vloeiend waren verlopen – op verschillende manieren geruïneerd. Nu heeft iemand een van hun dochters ontvoerd, en dreigt die de waarheid achter het verschrikkelijke ongeluk te onthullen.
Klik op het boek voor een fragment.

Karma
Karma

Auteur: Fredrik Persson Winter
Bladzijden: 320
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Sasja Filipenko 'Hetze'

Een journalist die te veel weet. Een zoon die zijn vader verraadt. Een oligarch die geen genade kent. Media die op bestelling iemands reputatie verpesten. Sasja Filipenko vertelt het verhaal van de idealistische journalist Anton Kwint, die het opneemt tegen een oligarch, die op zijn beurt bevel geeft om met Kwint af te rekenen. De hetze begint,
Volodja Slavin is een oligarch met politieke ambities. Wanneer de jonge journalist Anton Kwint onthult dat de zelfverklaarde patriot zijn fortuin in het buitenland heeft geparkeerd en dat zijn familie liever aan de Côte d'Azur verblijft dan in Rusland, zweert Slavin wraak.

Fragment & toelichting
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een toelichting van Filipenko.

Hetze
Hetze

Auteur: Sasja Filipenko
Bladzijden: 256
Prijs: € 12.99

Informatie  Meer informatie »

Lisa Jewell 'Die nacht verdween ze'

Zomer 2017: tienermoeder Tallulah heeft een date en daarom past haar moeder, Kim, op haar zoontje. Om elf uur ’s avonds stuurt ze haar moeder nog een berichtje. ’s Ochtends ontdekt Kim dat Tallulah niet in haar bed ligt. Vrienden vertellen dat ze haar voor het laatst gezien hebben op weg naar een feestje in een huis in het bos, Dark Place genaamd. Tallulah komt nooit meer thuis. 2018: wandelend in de bossen achter de school waar haar vriend net als rector is begonnen, ziet Sophie een bordje, vastgemaakt aan een hek. Een bordje waarop staat: GRAAF HIER…
Klik op het boek voor een fragment.

 

Die nacht verdween ze
Die nacht verdween ze

Auteur: Lisa Jewell
Bladzijden: 416
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Inge van Prooijen 'Zonder angst'

Cleo runt als kunstzinnig therapeut haar eigen praktijk genaamd Monsters onder mijn bed. Ze helpt cliënten van angsten af. Als de jonge studente Julia in een sessie laat doorschemeren dat ze in de gaten gehouden wordt, vraagt Cleo zich af of alle angsten van het meisje wel ingebeeld zijn. Het ontmaskeren van Julia’s stalker wordt steeds meer een obsessie voor Cleo. Hoe ver mag je als therapeut gaan om te helpen?
Klik op het boek voor een fragment.

Zonder angst
Zonder angst

Auteur: Inge van Prooijen
Bladzijden: 300
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »

Jonathan Santlofer 'De andere Mona Lisa'

Kunstprofessor Luke Perrone stuit in de dagboeken van zijn overgrootvader Vincent Peruggia op een passage waarin die suggereert dat de Mona Lisa die in het Louvre hangt een replica is. Wat heeft Peruggia met de roof van de Mona Lisa in 1911 te maken en waarom lijkt hij op de hoogte van zoveel details? Luke stort zich in de wereld van kunst en vervalsing waarbij hij te maken krijgt met handelaren, vervalsers en verzamelaars. Al snel blijkt dat het zijn zoektocht niet zonder gevaar is.
Klik HER voor een fragment.

De andere Mona Lisa
De andere Mona Lisa

Auteur: Jonathan Santlofer
Bladzijden: 384
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Lara Thompson 'Een nacht in New York'

1932. Wanneer Frances vermoedt dat haar broer zich bezighoudt met schimmige zaken waarbij de onderwereld én de bovenwereld van New York betrokken zijn, gaat ze met hulp van haar vriendin, de eigenzinnige fotografe Agnes, op onderzoek uit. Wanneer beide vrouwen het slachtoffer worden van dezelfde man, zinnen ze op wraak en lokken deze rijke industrieel onder het mom van een fotoshoot naar de top van zijn in aanbouw zijnde Empire State Building. De man overleeft deze ontmoeting niet, maar zullen de vrouwen ontkomen aan de greep van de New Yorkse maffia?
Klik HIER voor een fragment.

Een nacht in New York
Een nacht in New York

Auteur: Lara Thompson
Bladzijden: 368
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »