Een nieuw seizoen. En waar kun je iets nieuws beter mee beginnen dan met iets vertrouwds? Daarom: de 91ste Baantjer is verschenen, De Cock en een dodelijk spel. Ook nieuwe boeken van David Baldacci - De 6:20 man; Christoffer Carlsson - De brandende zon; Lucy Foley - Het appartement;  Preston & Child - Het Duivelsplateau; Jens Henrik Jensen - Gladiator; S.K. Tremayne - Sterftij en Rudy Morren - Het incident. Veel leesplezier in het nieuwe seizoen!

Baantjer 'De Cock en een dodelijk spel'

In deel 91 van de Baantjer-reeks wordt De Cock opgeschrikt door de dood van de jonge tennisspeler Daniël Sanders, die vermoord is aangetroffen in een sportschool op de Wallen. Deze Daniël blijkt een talentvolle speler te zijn geweest, die na zijn jonge jaren op de Amsterdamse tennisclub GSM, meedraaide in het harde profcircus. Tijdens het onderzoek blijkt deze vriendelijke jongen echter ook een duistere kant te hebben, en naarmate het onderzoek vordert ontdekken De Cock en Vledder dat de tennisprof onderdeel lijkt te zijn van een sinister spel.
Klik op het boek voor een fragment.

De Cock en een dodelijk spel (deel 91)
De Cock en een dodelijk spel (deel 91)

Auteur: Baantjer
Bladzijden: 144
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »

David Baldacci 'De 6:20 man'

“Wall Street meets The Firm”, roept de uitgever op het omslag van de eerste thriller van Baldacci over Travis Devine. Deze voormalig Army Ranger werkt als financieel analist op Wall Street. Zes dagen per week neemt hij de trein van 6:20 om naar New York te forenzen.
Wanneer op een dag een van zijn collega’s wordt vermoord, wordt Travis aangemerkt als verdachte. Tegelijkertijd wordt hij door Homeland Security onder druk gezet om zijn baas, multimiljonair Bradley Cowl, te bespioneren. Weigeren is geen optie, want de geheime dienst dreigt de duistere reden naar buiten te brengen waarom Travis het leger heeft moeten verlaten. Langzaam maar zeker komt Travis erachter dat de financiële wereld waarin hij verstrikt is geraakt, net zo dodelijk is als de oorlogen waarin hij als Ranger vocht. En veel verraderlijker…
Klik op het boek voor een fragment.

De 6:20 man
De 6:20 man

Auteur: David Baldacci
Bladzijden: 400
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Christoffer Carlsson 'De brandende zon'

1986 (het geboortejaar van Carlsson). Op de dag dat Olof Palme wordt doodgeschoten in Stockholm ontvangt de politie in het kleine dorpje Tiarp een telefoontje van een man die zegt een vrouw te hebben vermoord. ‘Ik ga het weer doen,’ wordt er gezegd, en dan wordt de verbinding verbroken. De moord op Olof Palme zal Zweden voor altijd veranderen, maar voor politieagent Sven Jörgensson en zijn tienerzoon Vidar zal de zaak van de omgebrachte vrouw een levenslange obsessie worden. Het lijkt er namelijk op ook twee andere vrouwen het slachtoffer zijn geworden van de zogenaamde Tiarpman. Er zijn weinig aanwijzingen, maar Sven zet de achtervolging in.  Wie is de moordenaar? Wie wordt zijn volgende slachtoffer? En hoelang zal het duren voordat hij wordt ontmaskerd?
Klik op het boek voor een fragment.

De brandende zon
De brandende zon

Auteur: Christoffer Carlsson
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Lucy Foley 'Het appartement'

Jess is toe aan een frisse start. Haar halfbroer Ben zei dat ze altijd welkom was bij hem in Parijs. Maar als ze aanbelt bij een prachtig appartement – zou Ben zich dit echt kunnen veroorloven? – is hij niet thuis. En hij komt ook niet thuis. Hoe langer Ben zoek blijft, des te meer zorgen Jess zich maakt. Kan er iets met hem zijn gebeurd? Bens buren zijn niet bepaald een vriendelijk gezelschap, maar ze zijn haar enige aanknopingspunt. Jess besluit hen te ondervragen, en ontdekt zo welke duistere geheimen er verborgen liggen achter de prachtige façade van de Rue des Amants.
Klik op het boek voor een fragment en een recensie.

Het appartement
Het appartement

Auteur: Lucy Foley
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Preston & ChildĀ  'Het Duivelsplateau'

In het derde deel van de reeks met archeoloog Nora Kelly benadert Lucas Tappan, een rijke en excentrieke miljardair, en oprichter van Icarus Space Systems, het archeologisch instituut van Santa Fe met een voorstel voor een opgraving – en een flinke donatie. Om de broodnodige publiciteit te regelen voor de geprivatiseerde ruimtereisindustrie wil hij een wetenschappelijke archeologische opgraving van het Roswellincident in 1947 financieren. Het instituut gaat akkoord en Nora Kelly krijgt, tegen haar zin in, de opdracht toegewezen.
Tijdens die opgraving ontdekt zij twee onbekende lijken, waarna ook FBI-agent Corrie Swanson op de zaak wordt gezet.
Klik op het boek voor een fragment.

 

Het Duivelsplateau
Het Duivelsplateau

Auteur: Preston & Child
Bladzijden: 384
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Jens Henrik Jensen 'Gladiator'

In het boek in Jensens Oxen-reeks is voormalig topmilitair Niels Oxen met tegenzin begonnen aan de behandeling van de PTSS die hem al jaren plaagt. Bij terugkomst wordt hij opgewacht door een oude bekende: Axel Mossman van PET, de Deense nationale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Hij komt Oxen vragen PET te helpen in een explosieve zaak: een aantal oorlogsveteranen is op verschillende plaatsen in het land geliquideerd.
Wanneer Oxen akkoord gaat wordt hij herenigd met zijn oude partner en vriendin Margrethe Franck, en de twee proberen de vele draden van de complexe zaak te verbinden. Midden in het onderzoek verliest Margrethe Franck plotseling het contact met Oxen. Hij is ogenschijnlijk van de aardbodem verdwenen en zij begint aan een wanhopige zoektocht. Oxen levert op zijn beurt een strijd op leven en dood met onbekende vijanden die geen enkele waarde lijken te hechten aan menselijk leven.
Klik HIER voor een interview met de auteur.

Gladiator
Gladiator

Auteur: Jens Henrik Jensen
Bladzijden: 480
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

S.K. Tremayne 'Sterftij'

Op een prachtig, afgelegen eiland ligt het luxe hotel The Stanhope. Vanavond vindt de door Hannah georganiseerde feestelijke heropening plaats. De drank vloeit rijkelijk, maar het feest loopt al snel uit de hand. Dronken feestvierders nemen een nachtelijke duik, maar zijn zich niet bewust van de verraderlijke stroming: het Sterftij. Een paar gasten verdwijnen spoorloos in de golven.
Hannah geeft zichzelf de schuld, want zij had de gasten moeten waarschuwen. Maar dan beginnen er geruchten over die vreselijke avond de ronde te doen. Niemand weet wat er werkelijk is gebeurd – of toch wel? Hannah, die noodgedwongen met enkele collega’s de winter moet doorbrengen in het hotel, ontdekt de waarheid en is niet meer veilig op het eiland.

Het verdronken uur
Het verdronken uur

Auteur: S.K. Tremayne
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Rudy Morren 'Het incident'

De achttienjarige Laura wacht in het Centraal Station tot iemand haar komt ophalen. Haar broer Quinten heeft het druk met zijn vrienden. Terwijl Maarten, hun vader, op werktrip is in Duitsland, rinkelt in kamer 306 van het Hering Hotel aanhoudend de telefoon. Daar begaat Karen, hun moeder, een faux pas met dramatische gevolgen. Twee jaar later verkeert het huwelijk van Maarten en Karen nog altijd in een crisis. Een steeds weer opduikende haveloze man, waanbeelden en angstdromen maken Karens leven tot een hel. Als ze met haar verleden in het reine wil komen, moet ze terug naar het Hering Hotel.

Het incident
Het incident

Auteur: Rudy Morren
Bladzijden: 288
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »