Een mooi gevarieerd rijtje nieuwe thrillers voor bij de open haard of op het terras (de lente is wisselvallig, nietwaar): Horst & Enger - Slagzij; Bernard Minier - Afrekening; Maria Adolfsson - Rennen of sterven; John Banville - April in Spanje; Stefano Siggia - De ijzeren schaduw; Anders Roslund - Drie vrouwen; Coben Harlan - De match en tot slot Slagschaduw' van Jo Claes.

Horst & Enger 'Slagzij'

In de derde ‘Blix & Ramm-thriller’ van het Noors duo (na Nulpunt en Rookgordijn) ontdekt Inspecteur Sofia Kovic een verband tussen verschillende moordzaken in Oslo in het afgelopen anderhalf jaar. Ze probeert haar baas, Alexander Blix, te bereiken, maar voordat Blix haar kan terugbellen, wordt Kovic doodgeschoten in haar huis. Het lijkt op een keiharde afrekening. En in het appartement onder dat van Kovic lukt het Blix’ dochter Iselin maar net om aan hetzelfde lot te ontsnappen. Vier dagen laten zitten Blix en misdaadjournalist Emma Ramm in een verhoorkamer tegenover de nationale recherche. Blix heeft een man doodgeschoten en Ramm heeft dit zien gebeuren. In het ziekenhuis vecht Iselin voor haar leven. Blix weet inmiddels niet meer wie hij nog kan vertrouwen. En wat erger is: hij weet niet of Iselin het zal redden. Bovendien is hij er niet zeker van dat hij de juiste man heeft neergeschoten.
Klik op het boek voor een fragment.

Slagzij
Slagzij

Auteur: Thomas Enger
Bladzijden: 320
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Bernard Minier 'Afrekening'

In het zevende boek in de serie van de Franse auteur Bernard Minier met rechercheur Martin Servaz in de hoofdrol, wordt in de bossen bij Toulouse een naakte jongeman dood aangetroffen. Hij is als opgejaagd wild aangereden, met het woord ‘gerechtigheid’ in zijn borst gebrand. Aan Servaz de taak om deze zaak op te lossen – voordat de situatie nóg verder uit de hand loopt.
Met andere woorden, volgens de uitgever: “Minier schetst een haarscherp beeld van de huidige tijd: een wereld vol demonstraties, complotdenkers, geweld tegen de politie en natuurlijk een groeiende kloof tussen inwoners van hetzelfde land.”
Klik HIER voor een fragment.

Afrekening
Afrekening

Auteur: Bernard Minier
Bladzijden: 416
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Maria Adolfsson 'Rennen of sterven'

In het vierde deel van de Doggerland-reeks is het herfstnacht-evening op Doggerland – een groots feest waarmee volgens een lange traditie het sterven van de zomer wordt gevierd. En dit jaar is er een nieuw onderdeel aan toegevoegd: Doggerlands eerste Pride-parade. Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog een verkiezingsjaar. En dus is de havenstad gevuld met een gevarieerd publiek.
Karen Eiken Hornby bekijkt het allemaal van een afstandje, jaloers omdat ze vanwege haar zwangerschap niet mee kan drinken. En dan opent iemand het vuur op het nietsvermoedende publiek...
Klik op het boek voor een fragment.

Rennen of sterven
Rennen of sterven

Auteur: Maria Adolfsson
Bladzijden: 352
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

John Banville 'April in Spanje'

Als Benjamin Black startte de Ier in 2006 de reeks over patholoog-anatoom Quirke. Na verschillende prijzen te hebben gewonnen verschijnt nu het derde deel (uit 2010 en sindsdien verschenen er nog vier!) uit de reeks In vertaling onder Banvilles eigen naam. Quirke vindt maar geen rust in de Spaanse stad San Sebastián, ondanks de stranden, de cafés en het gezelschap van zijn ontwapenend liefdevolle vrouw. Wanneer hij in een bar een bekend gezicht denkt te zien, vermoedt hij dat zijn verbeelding met hem op de loop is gegaan. Deze jonge vrouw kán niet April Latimer zijn. Zij werd immers jaren geleden door haar broer vermoord; een geruchtmakende zaak die de Ierse politieke verhoudingen op hun grondvesten had laten schudden. Quirk belt naar Ierland en inspecteur St. John Strafford komt naar Spanje. Ondertussen jaagt ook een huurmoordenaar op een nieuwe prooi,  zijn slachtoffer zou weleens Quirke zelf kunnen zijn.

 

April in Spanje
April in Spanje

Auteur: John Banville
Bladzijden: 360
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »

Stefano Siggia 'De ijzeren schaduw'

1915. De Engelse oorlogsvlieger Melbourne Summers krijgt bericht dat zijn broer vermoord is tijdens een geheime missie in bezet België. Daar deed hij onderzoek naar de IJzeren Schaduw. Melbourne ontvangt een anonieme brief met cryptische boodschappen die de sleutel vormen tot de aard van de IJzeren Schaduw.
In de voetsporen van zijn broer reist hij naar Brussel. Daar wacht hem niet alleen de schokkende waarheid over zijn broer, maar hij ontdekt ook dat de IJzeren Schaduw een veel groter gevaar vormt dan iemand ooit had kunnen bedenken.

De ijzeren schaduw
De ijzeren schaduw

Auteur: Stefano Siggia
Bladzijden: 352
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Anders Roslund 'Drie vrouwen'

In Roslunds tiende thriller rond de dwarse politie-inspecteur Ewert Grens gaat het goed met hem.  Een fantastisch jongetje noemt hem ‘opa’ en voor het eerst in dertig jaar is er een vrouw voor wie hij zich netjes wil kleden.
Hoe kan dit omslaan in een nachtmerrie van dodelijke injecties, ontvoeringen en slaven- en orgaanhandel? En waarom leidt dat tot de moord op iemand die dicht bij Ewert staat? De uitgever: 'Het verhaal heeft alles wat een thriller-lezer zoekt: een duistere kant van de samenleving, verraad uit onverwachte hoek, en herkenbare menselijkheid met alle bijkomende imperfecties.'

Drie vrouwen
Drie vrouwen

Auteur: Anders Roslund
Bladzijden: 504
Prijs: € 11.99

Informatie  Meer informatie »

Coben HarlanĀ  'De match'

Wanneer een match in een online voorouderdatabase Wilde op het spoor brengt van een naast familielid, staat hij op het punt het mysterie rondom zijn jeugd op te lossen. Alleen verdwijnt dit familielid net zo snel als hij is gekomen. Wilde zet zijn onderzoek onverschrokken voort via verschillende DNA-websites, waar hij in aanraking komt met een gemeenschap van doxxers, een geheime groep die zich inzet voor het ontmaskeren van anonieme online trollen. Maar dan wordt één van deze doxxers dood aangetroffen, en al snel wordt het duidelijk dat de moordenaar zeer geïnteresseerd is in Wilde en zijn onderzoek.
Klik op het boek voor een fragment.

De match
De match

Auteur: Harlan Coben
Bladzijden: 400
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Jo Claes 'Slagschaduw'

Thomas Berg, van de Federale Politie van Leuven, krijgt op een dag de vraag van zijn buurvrouw Tine om samen naar de film Slagschaduw te gaan kijken. De prent vertelt het verhaal van een uit de hand gelopen burenruzie. Tenminste, dat lijkt zo, maar volgens Tines zus Karlien is er iets heel anders aan de hand. De regisseur van de film is haar ex-man en Karlien is ervan overtuigd dat de film symbolisch is en een verschrikkelijk geheim onthult over de plotse dood van haar vriend. Berg laat zich overhalen om naar de bioscoop te gaan, maar volgens hem is er niets aan de hand. Wanneer Karlien hem een reeks argumenten geeft die haar vermoeden moeten staven, blijft Berg bij zijn mening, maar verveeld door de corona-epidemie besluit hij de zaak toch te onderzoeken. Wat hij stap voor stap ontdekt, is zo gruwelijk en ongelooflijk dat hij geen idee heeft hoe hij ooit Karliens gelijk kan bewijzen.

Slagschaduw
Slagschaduw

Auteur: Jo Claes
Bladzijden: 312
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »