Groot nieuws: de nieuwe Michael Connelly, Het holst van de nacht, is verschenen en de debuutthriller van Dolly Parton & James Patterson, Ren, Rose, ren. Maar ook uit Nederland, want er is nieuw werk van Tomas Ross, De man zonder gezicht en van Jeroen Windmeijer, De stenen goden. En ook nieuwe boeken van Chris Whitaker - We beginnen bij het einde; Jo Spain - De perfecte leugen; Laure Van Rensburg - Een lang weekend; Karsten Dusse - Het kind in mij wil mindful moorden en Jo Spain - De perfecte leugen. Laat de (lees)lente maar komen!

Michael Connelly 'Het holst van de nacht'

In het vierde deel over de markante LAPD-rechercheur Renée Ballard en de inmiddels gepensioneerde detective Harry Bosch heerst er, zoals altijd, chaos in Hollywood op oudejaarsavond. Ballard heeft nachtdienst. Terwijl honderden feestvierders tijdens de laatste seconden van het oude jaar met hun geweren in de aanslag staan voor de traditionele geweersalvo’s, zoekt Ballard beschutting tegen de kogelregen. Vlak na middernacht krijgt ze de melding over een dodelijk slachtoffer. Het duurt niet lang voordat Ballard vaststelt dat er opzet in het spel is. Daarbij vermoedt ze dat deze moord in verband staat met een andere onopgeloste moord – ooit behandeld door rechercheur Harry Bosch. Ballard en Bosch gaan opnieuw samenwerken om uit te zoeken waar de oude en nieuwe zaken elkaar kruisen. Al die tijd moeten ze op hun hoede zijn, want de moordenaar die zo lang onopgemerkt is gebleven, weet dat ze achter hem aan zitten.
Klik op het boek voor een fragment.

Het holst van de nacht
Het holst van de nacht

Auteur: Michael Connelly
Bladzijden: 384
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Dolly Parton & James Patterson 'Ren, Rose, ren'

Een ‘country-thriller’. Zo noemt Peter Kuijt op zijn Spanningsblog het debuut als thrillerauteur van Dolly Parton (weliswaar met hulp van The one and only James Patterson). Daarin is de jonge singer-songwriter Rose op de vlucht voor haar verleden en zoekt een nieuwe toekomst in Nashville, het hart van de countrymuziek. Daar valt ze voor de mysterieuze Ethan en ontmoet ze countrylegende Ruthanna Ryder, die zich over haar ontfermt. Het talent van Rose is ongekend, haar liedjes vertellen haar rauwe levensverhaal en haar ster rijst snel. Maar kan ze de demonen uit haar verleden ontvluchten?
De kenmerkende humor Parton laat haar ook als schrijver niet in de steek en – handig als ze is – is ook haar nieuwe, gelijknamige album gebaseerd op de personages uit het verhaal (de titel lijkt overigens geleend van Chuck Berrys Run, Rodolph, Run, maar dit tussen haakjes).
Klik HIER voor een recensie (met enkele clips!). 

Ren, Rose, ren
Ren, Rose, ren

Auteur: Dolly Parton
Bladzijden: 368
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Ross Tomas 'De man zonder gezicht'

In de jaren zestig van de vorige eeuw is Nederland een broeinest van activiteiten en infiltraties door geheime diensten aan beide kanten van het IJzeren Gordijn. De Binnenlandse Veiligheidsdienst heeft handenvol werk aan het monitoren van vredesbewegingen, studenten, pacifisten, provo’s en jonge socialisten. Binnen de Oost-Duitse geheime dienst opereert een mol voor het Westen. Omdat de mol wordt aangestuurd door een Nederlander met de codenaam Vos, stuurt Markus Wolf, de op een na machtigste man van de Stasi, zijn topspion Alleman naar Nederland.
In Den Haag gaan bij die naam de alarmbellen af en oud verzetsman Luuk Jonker wordt ingeschakeld. Kort na de oorlog joeg hij bij zijn zoektocht naar  collaborateurs al tevergeefs op Alleman. Niemand weet wie hij is, zelfs Jonkers toenmalige vriendin niet die voor hem werkte. Jonkers zoektocht leidt hem van Zuid-Limburg naar het grimmige Oost-Berlijn en vandaar naar Noord-Italië waar hij terecht komt in een moorddadig steekspel van geheime diensten, en een schokkende ontdekking doet over één van de grootste doofpot affaires uit de oorlog.
Klik op het boek voor een fragment.

De man zonder gezicht
De man zonder gezicht

Auteur: Tomas Ross
Bladzijden: 368
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Jeroen Windmeijer 'De stenen goden'

De Middelburgse antropologiestudent Anthoni Eskens doet op Paaseiland onderzoek naar de moai, de mysterieuze beelden die al eeuwenlang tot de verbeelding spreken. Al snel ontdekt hij dat er op het eiland een felle, onderhuidse strijd woedt over de oorsprong van de moai. Als er mensen beginnen te verdwijnen, lijkt het erop dat sommigen het niet bij discussiëren laten…
In Middelburg treft Monique Fierloos, conservator van het Zeeuws Museum, voorbereidingen voor een grote tentoonstelling over ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen en Paaseiland. Een Paaseilandse beeldhouwer is uitgenodigd om voor het museum een beeld te maken, maar een in een nabijgelegen dorp gevonden moai zet de verhoudingen op scherp. En dan valt de eerste dode…
Klik HIER voor een fragment.

De stenen goden
De stenen goden

Auteur: Jeroen Windmeijer
Bladzijden: 448
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Chris Whitaker 'We beginnen bij het einde'

In het winnende boek van de CWA Gold Dagger Award 2021 werd Vincent King dertig jaar geleden als tiener veroordeeld voor zijn rol in de dood van een jong meisje. Nu zit zijn tijd in de gevangenis erop en is hij terug in zijn geboorteplaats Cape Haven, Californië. Niet iedereen is blij hem te zien. Zoals Star Radley, zijn ex-vriendin en de zus van het meisje dat door zijn toedoen overleed. Duchess, Stars dertienjarige dochter, is deels verzorger, deels beschermer van haar jongere broer Robin, en van haar moeder, die vaker wel dan niet in de problemen zit.
Als Duchess op een avond een drastische actie onderneemt om Star te beschermen zet ze per ongeluk een reeks gebeurtenissen in gang die tragische gevolgen zal hebben, niet alleen voor haar familie, maar voor de hele stad. Hoe ver kunnen we weglopen van het verleden, als het verleden gedoemd lijkt zich te herhalen?

We beginnen bij het einde
We beginnen bij het einde

Auteur: Chris Whitaker
Bladzijden: 416
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »

Laure Van Rensburg 'Een lang weekend'

Ellie is een bescheiden en zeer intelligente studente aan New York University. Steven is een knappe en gerespecteerde docent op een elitaire school in Manhattan. In zijn omgeving wordt met jaloezie naar de relatie met zijn jongere vriendin Ellie gekeken.
Wanneer het stel voor het eerst samen een weekend weg gaat, kunnen ze beiden niet wachten om elkaar beter te leren kennen. Maar als ze tijdens een sneeuwstorm vast komen te zitten in het afgelegen huis, slaat de sfeer om en wordt duidelijk dat zowel Ellie als Steven grote geheimen met zich meedraagt – en dat een van hen het weekend niet zal overleven…
Klik op het boek voor een fragment.

Een lang weekend
Een lang weekend

Auteur: Laure van Rensburg
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Karsten Dusse 'Het kind in mij wil mindful moorden'

Nadat voormalig misdaadadvocaat Björn Diemel in Dusses debuutthriller de principes van mindfulness leerde kennen, heeft dit zijn leven compleet veranderd. In zijn tweede is hij gestopt met zijn stressvolle baan en zijn eigen bedrijf begonnen. Hij brengt nu eindelijk meer tijd door met zijn dochter en maakt liefdevoller ruzie met zijn vrouw. O ja, en hij runt ook nog – op een ontspannen manier – twee maffiaclans, want hij heeft de baas van de een vermoord en de ander opgesloten in de kelder van een kleuterschool. Waarom kan Björn hier niet gewoon van genieten? Waarom verliest hij steeds zijn geduld? Is hij het doden gewoon zat? Zijn therapeut Joschka Breitner zet hem uiteindelijk op het goede spoor: het is aan Björns innerlijke kind om hier weer uit te komen!
Klik op het boek voor een fragment.

Het kind in mij wil mindful moorden
Het kind in mij wil mindful moorden

Auteur: Karsten Dusse
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Jo Spain 'De perfecte leugen'

Wanneer Erin op een ochtend de deur van hun appartement opent voor een collega-agent van haar man Danny, ziet ze de schok op het gezicht van de man. Erin draait zich om, om nog net te kunnen zien hoe Danny naar het balkon loopt en vanaf de vierde verdieping zijn dood tegemoet springt…
Achttien maanden later staat Erin terecht voor de moord op haar man. In de anderhalf jaar hiervoor is ze erachter gekomen dat Danny niet was wie ze dacht. Ze dacht dat hij perfect was, dat hun leven perfect was. Maar dit alles was gebouwd op de perfecte leugen.
Klik op het boek voor een fragment.

De perfecte leugen
De perfecte leugen

Auteur: Jo Spain
Bladzijden: 368
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »